https://imgix.femina.dk/media/3ac1ceb160e34cf18bfbebb368999622.jpg
Rejser

Hong Kong – miniferie eller mere

18. februar 2010
af Sus Falch
Mange gør holdt i Hong Kong på rejsen ud i verden eller hjem. Men byen med de blanke skyskrabere og kulørte neonskilte, der spejler sig i vandet, har også stof nok til et længere ophold.

Mød lokale og få indsigt i deres kultur og skikke via www.discoverhongkong.com og "Mød de lokale"-programmet under Cultural Kaleidoscope.

Mange af oplevelserne er gratis, og du kan deltage i alt fra Tai Chi undervisning til indretning med Fung Shui, og foredrag om kinesisk keramik og porcelæn, naturmedicin og arkitektur.

Men der er også mulighed for en Hong Kong Story tur, hele 400 mio. år tilbage og frem, eller at komme helt ind under huden på kinesisk opera.

De bedste kvindetips:

 • Lasershow
  Hver aften er der lasershow kl. 20 og 20 min. Frem og det bedste sted at se det fra og høre musikken er Tsim Sha Tsui havnefronten på Kowloon siden.

 • Visum
  Danske statsborgere behøver ikke visum til Hong Kong, men til det øvrige Kina er det nødvendigt.

 • Fra fly til by
  Airport Express kører hvert 12. min. Mellem 5.50 og 00.48 til centrum på 24 min. Pris 121 kr. Bus A11 og A 12 koster dog kun 25-30 kr.

 • Mobilguide
  www.discoverhongkong.com kan du hente en Hong Kong guide på engelsk til mobiltelefonen.

 • Sådan rejser du
  På færdigpakket rejse, der er flere specialister på det danske marked, og flyselskaber som har gode tilbud. www.hong-kong.dk, Nyhavn Rejser, Profilrejser, Momondo.com eller Fdm-travel

 • Tidsforskel
  Kina er 7 timer foran os, når vi ikke har sommertid, hvor forskellen er seks timer. Når den er 12 der, er den 19 her. 18 i sommertidsperioden.

 • Her kan du bo
  De fleste hoteller ligger i centrum i Central, Wan Chai og Causeway Bay på Hong Kong Island samt i Tsim Sha Tsui og Tsim Sha Tsui East i Kowloon. Men der skyder også ressort-hoteller op i New Territories, hvor de fleste lokale bor.

 • Mød de lokale
  Oplev det mest autentiske og grønne område, hvor byens befolkning bor - New Terrirories. Her vil du finde æsten mennesketomme områder, landbrug og landsbyer med traditionel livsstil.

 • Kvindernes marked
  Tag til hjertet af Mongkok distriktet og find Tung Choi Street, som de lokale kalder kvindernes marked. Her er tøj, tøj og atter tøj, men også andre bløde ting til dig og dit hjem. Han kan evt. gå id et store Mongkok Computer Shopping Center.

 • Blød souvenir
  I T-shirt boder på kvindernes marked kan du finde ubeskriveligt mange forskellige T-shirts med motiver og påskrifter, som kan være sjove souvenirs til dem derhjemme.

 • Husk at pakke
  En trøje eller jakke, hvis du skal ind i shoppingcentre o.lign., hvor aircondition køler så meget, at du kan få en forkølelse på halsen.

 • Sikkerhed
  Pas på lommetyve, og stil ikke din taske fra dig på gulvet, mens du lige skal prøve noget. De er hurtigere, end du aner.

 • Souvenirs-marked
  Stanley Market ligger på Hong Kong Islands sydligste del, hvor du finder flere souvenirs, end begribeligt. F.eks. kan du også få et kinesisk navn indgraveret i et stensejl. Ved vandet er der barer m.m.

 • Fin venindegave
  Under det kinesiske nytår hænger kineserne små flag, såkaldte Hui Chuns, med ønsker for det nye år i hjemmet og på arbejdspladsen. Find den rigtige påskrift til veninder eller familie, og brug det som en lille gave.

Alle arrangementer kræver forhåndstilmelding, som kan gøres lokalt på HKTB's turisthotline +852 2508 1234 og du skal medbringe dit pas som legitimation.

Prøv en unik sejltur

På ovenstående nummer og i turistinformationscentrene i lufthavnen, på The Peak samt i Tsim Sha Tsui bydelen på Kowloon kan du også tilmelde dig en meget speciel sejltur i et gammelt kinesisk sejlskib.

Duk Ling er den eneste originale junke i dagens Hong Kong, og den kan du købe dig plads på i ca. en time, som rundturen varer, for 50 HKD, knap 35 kr.

Husk her, som i de fleste andre betalingstilfælde - busser og lignende, at have lige penge. Ved betaling af turbilletten til skibet accepterer man endda heller ikke småpenge.

Sådan kommer du rundt

Gå eller gør brug af historiske dobbeltdækkersporvogne, busser, metro og ikke mindst færger, når du skal rundt på længere stræk, eller vil hvile fødderne.Der skal betales med lige penge, så fyld penge på et Octopus Card, hvor hver rejse fratrækkes i automaten.

Overskydende penge udbetales, når du rejser, sammen med depositum for kortet, så køb det allerede i lufthavnen.

De største hits

De tre største seværdigheder er The Peak, med byens bedste udsigt, Giant Buddha, den gigantiske 34 meter høje buddha, og Victoria havnen med en Star færge.

The Peak ligger på Hong Kong Island, som er øen ud for Kowloon-området på fastlandet, hvor mange turister slår sig ned under besøget.

Transporten op er en oplevelse i sig selv på verdens længste rullende trappe og kabeltrukken sporvogn.

Overvej at bestille bord i udsigtsrestauranten og oplev byen skifte farve, når mørket sænker sig og lysskiltene tændes.

Tekande af guld

Store og små museer byder sig til, og du kan læse mere om, hvad de rummer på www.discoverhongkong.com.

Vil du se flere museer, så overvej et rabatgivende museumspas.

Af store museer kan nævnes Hong Kong Sciense Museum, Hong Kong Museum og History, Space Museum og Hong Kong Museum of Art. Men det mindre Flagstaff House Museum of Tea Ware, om te og porcelæn er også sjovt med bl.a. en tekande af guld.

Tag færgen

Dobbeltdækkerfærgen Star Ferry har sejlet mellem Kowloon og Hong Kong Island siden 1888. Der er fire ruter, og den mest populære er mellem Central og Tsim Sha Tsui.

Når du vil shoppe

Der er shopping for alle aldre og begge køn. I alle prisklasser, stilarter og genrer.

Man kan veksle mellem smalle gader kantet med boder, butikscentre hvor skilte fra Armani, Gucci og Chanel blinker til dig og markeder, der kun forhandler én ting som guldfisk eller alt til kvinder.

Følg de lokale

Causeway Bay på Hong Kong Island er det mest populære shoppingområde blandt de lokale, og du kommer nemt dertil med Metroens blå linje, for det er kun to stop fra Admiralty, som er en af byens metroknudepunkter. Stå af på Causeway Bay og følg skiltene videre på stationen.

De trendy butikker

Hong Kong har også mange butikker med spændende, anderledes og trendy tøjdesign.

Hvis du vil hurtigt og præcist på sporet af dem, så find vej via Arrival guides, hvor du finder en særlig Hong Kong Shoppingguide på engelsk.

Flere detaljerede informationer om, hvad du findes hvor, er tilgængeligt på www.discoverhongkong.com.

Her finder du også de præcise datoer for den årlige Shopping Festival der løber fra slutningen af juni til august.

Under festivalen betaler det sig at være i besiddelse af et Hong Kong Shopping Festival Passport, der giver rabat på mangt og meget.

Vejen til godt design

Goods of Desire, G.O.D., er en Hong Kong butikskæde, der sælger livsstilsting med et lokalt twist. De har den samme filosofi som IKEA, at alle skal have råd til godt design.

Så mange internationale deignere i samme butik som muligt, findes i I.T, butikskæden, der har specialiseret sig i et bredt udvalg af designere som Acne, Fred Perry, Kenzo, Rykiel, Puma, Alexander McQueen m.fl.

I.T.'s findes bl.a. på Kingston Street og Causeway Bay, og tager du til butikken Shop 72, 3.sal. Silvercord 30 Canton Road i Tsim Tsa Tsui, går du lige ind i kædens lagersalgsbutik!

Spis dig gennem Kina

Skulle sulten melde sig og du synes, der er langt mellem restauranterne, så kig op. På grund af dyre kvadratmeterpriser i gadeplan er mange restauranter nemlig rykket op.

Snyd ikke dig selv for at spise på de kinesiske dim sum-restauranter, som er fast food-restauranter, der findes over alt.

Kina har mange egnskøkkener, med forskellige karakteristika, som du kan prøve smage på Hong Kongs restauranter.

FÅ FLERE GRATIS REJSEGUIDER HER

Læs også