Rejsedestinationer
Rejser

Her skal du rejse hen i 2018

5. januar 2018
af Ditte M. Hansen
Hvor skal du rejse hen i 2018, når du pakker kufferten? Få årets hotteste rejsedestinationer her.

2018 skulle gerne byde på nye rejseeventyr, der giver dig uforglemmelige oplevelser. Uanset din tid og pengepung, byder året på spændende rejsedestinationer, som ikke allerede har været afdækket i de traditionelle rejsebøger, hvis ikke de får fornyet fokus på grund af verdensomspændende begivenheder som OL.

Har du ikke allerede booket flybilletter til årets rejser, så lad dig inspirere af listen her, der både byder på gamle kendinge samt nye rejsemål.

9 hotte rejser i 2018

Harar, Etiopien

Derfor skal du rejse nu: For at opleve den mest overraskende by i Østafrika.

Turister i den nordlige Etiopien rejser sjældent til det tilbagelænede øst med den fortryllende men også modstridende by Harar som spydspids. ”De helliges by” kan nemlig både prale af 82 moskeer samt Etiopiens bedste øl, stærkeste khat og bedste kvalitetskaffe.

Fun fact: Hyæner er faste nattergæter i Harar, hvor de spiser madaffald og bliver fodret af de såkaldte ’hyæne-mænd’.

Tbilisi, Georgien

Derfor skal du rejse nu: For at opleve det gamle Tbilisis autentiske charme.

Udviklingen i Georgiens hovedstad sker i et svimlende hurtigt tempo, som forandrer bybilledet. Vil du derfor nå at opleve de georgiske traditioner som 24-timers svovlbad, de krydrede køddumplings khinkali og ikke mindst den store gæstfrihed i det charmerende gamle Tbilisi, så skal du booke billetten snart.

Fun fact: Både den persiske, arabiske, byzantinske, osmanniske, russiske og sovjetiske besættelse har påvirket Tbilisis arkitektur.

Oaxaca, Mexico

Derfor skal du rejse nu: For at opleve lokalt håndværk farvet med naturen.

Efter de to kraftfulde jordskælv i september sidste år, bliver turister nu taget kærkomment imod den farverige mexicanske stat Oaxaca. Tag på de lokale markeder og gå efter unikke uldtæpper og andre håndlavede tekstiler, der er farvet med frugt, insekter og andre naturlige farvestoffer.

Fun fact: De mest eftertragtede Oaxaca-tekstiler er vævet med sneglefarvede lilla tråde.

North Shore, Oahu, Hawaii

Derfor skal du rejse nu: For at støtte lokale landmænd og landdistrikter.

Som den landlige nabo til det spraglede Honolulu, er North Shore-kysten på øen Oahu berømt for sine store bølger og ikke mindst kamp for det autentiske land. Lokale gårde som Poamoho og Kahuku holder fast i de hjemmedyrkede afgrøder og autentiske landlige oplevelser for at holde ’landet landligt’.

Fun fact: På North Shore Mohalas gårde kan du bo gratis, hvis du giver en hånd med i marken eller stalden.

Jordan Trail

Derfor skal du rejse nu: For at vandre på den nye historiske sti.

Jordan Trail er navnet på den godt 650 kilometer lange og nye vandresti, der forbinder gamle handelsruter. Opdelt i otte separate sektioner, fører stien gennem jordanske skove, kløfter, ørkener og langs bredden af Rødehavet. Overnat i gæstehuse, private hjem eller i beduin-camps.

Fun fact: Det antages, at både Jesus, Moses og Muhammed gik på stien.

Seoraksan Nationalpark, Sydkorea

Derfor skal du rejse nu: For at opleve den olympiske ånd.

Nationalparken Seoraksan ligger i den nordøstlige Gangwon-provins, som i februar i år er stedet for de vinter-olympiske lege. Selvom den ikke er en del af det olympiske og seværdige setup, så har parken et ligeså betagende bjergterræn. Fra svævebanen Seorak kan du se nogle af parkens 30 bjergtoppe inklusivt det 1700 meter høje bjerg Seoraksan.

Fun fact: Nationalparken gemmer på den 108 ton tunge og forgyldte Buddha-statue, Great Unification Buddha.

Albanien

Derfor skal du rejse nu: For at dykke i det relativt uudforskede hav.

Sunkne akvædukter, skibsvrag og sjældent besøgte huler er et par af de relativt uberørte skatte, der venter dig, hvis du dykker i Albanien. Årtiers isolation under den kommunistiske leder Enver Hoxha har nemlig betydet en begrænset udvikling samt en så godt som uberørt kulturarv på havbunden, hvor især den sydlige kyst er værd at gå på opdagelse i.

Fun fact: Enver Hoxha forbød dykning for at forhindre albanerne fra at flygte fra landet.

Friesland, Holland

Derfor skal du rejse nu: For at opleve Europas kulturhovedstad i 2018.

Hovedstaden Leeuwarden i den hollandske provins Friesland er fødestedet for den hollandske spion og danserinde Mata Hari, og i år er den også udråbt til Europas kulturhovedstad. Lev det frisiske liv, gå i mudder i vadehavet, køb tin-glaseret keramik i byen Makkum og spis kanelbrød med glasur.

Fun fact: Klyverstaven, der er en stav, der bruges til at stikke i jorden for at springe over grøfter og kanaler, blev opfundet i Friesland.

Phnom Penh, Cambodia

Derfor skal du rejse nu: For at opleve filmbillederne i virkeligheden.

Angelina Jolies cambodianske folkedrama og Netflix-film ’First They Killed My Father’ har øget interessen for Cambodias hovedstad efter, at den blev indstillet som Oscar-kandidat for bedste udenlandske film. Se de mange kulturskatte i forbindelse med kongeslottet og lær om De Røde Khmerers brutaliteter på museet Tuol Sleng Prinson også kaldet S-21, der var en skole inden, at den blev lavet om til et torturfængsel i 1975.

Fun fact: Det kongelige palads’ sølvpagode huser en stor diamantbesat Buddha-statue i guld.

Kilde: nationalgeographic.com

Læs også