https://imgix.femina.dk/media/539f002c222143a98b2a05350c494055.jpg
Rejser

Henriette Zobel: Shopping i London

20. januar 2010
af Elisa Lykke
Foto: Hanne Fuglbjerg og iStock
Henriette Zobel nyder fordybelse, eksklusive forretninger og sjove, anderledes fund og finder stor inspiration til sine kollektioner i metropolen London

Henriette Zobel

46 år
Single, to sønner på 15 og 17 år
Designer og ejer af mærket "Pureheart"

- Hvorfor London?
- London er en fantastisk storby, og så ligger den så dejlig tæt på København. Jeg kan sidde og kigge på mennesker i timevis og finde ind til mig selv og lade mig inspirere. Jeg er helt open-minded og støver alt op og får masser af ideer til min næste kollektion. Jeg tænker og fornemmer godt, når jeg er her i byen. London er metropol for alting og er overskuelig på de fleste områder.

London

- Hvilke shoppeområder og butikker kan du anbefale?
- Sloane Street, Kings Road fra A til Z, Oxford Street, Bond Street, Portobello Road, Notting Hill og Walton Street-området. Stella McCartneys butik i Notting Hill er en skøn butik ... hun er tro mod sig selv, mener og gør det, hun siger. Også "Blue Bird" på Kings Road er spændende, dér er der alt, fra bøger og vintage til internationale designere. Også butikken "Wild Ones" på 283 Kings Road er et besøg værd - en butik fuld af røgelse, englekort, astrologi, smykker, tantra og spændende bøger. Et skønt univers, hvis du er til den slags.

FEMINAs tip til London

· Forkæl dig selv med en manicure eller pedicure. Det er billigt og luksuriøst. Baronesse Caroline Fleming får jævnligt lavet negle hos "The Nail Gallery" på Fulham Road 300 eller på 67 New Kings Road i Fulham.
· Spis dig glad i mageløse makroner. I Burlington Arcade har designeren Roxane Rodriguez skabt et eventyrligt konditori for det franske firma Ladurée, der er berømt for sine farvesmukke makroner.
· Besøg lingeributikken Agent Provocateur på 6 Broadwick Street i Soho. Dyrt, lækkert og sjovt!

- Hvilke fund har du senest gjort?
- Jeg har fundet et fantastisk bukse/jeans-mærke der hedder "MIH" (Made In Heaven), som jeg nu er blevet eneforhandler af i København. Jeg køber også altid mine favoritdufte fra "Jo Malone". De har et kæmpe udvalg af dufte, som du kan mikse og tone op eller ned afhængig af, hvad du skal. Også deres duftlys er pragtfulde. Butikken har en fantastisk service, og når du forlader butikken, føler du dig virkelig værdsat og lækker. Jeg er glad for min Donna Karantaske, som jeg har købt hos "Browns" på South Molton Street. Min badge på tasken er købt samme sted som mine to neonfarvede T-shirts, i en skøn retrobutik, som minder om et loppemarked fuldt af alle mulige sjove ting. Den ligger på Portobello Road.

- Hvor bor du, når du er i London?
- Jeg bor altid hos min veninde Caroline Fleming. Det er mange år siden, jeg har boet på hotel derovre.

- Hvad er dit bedste tip til restauranter?
- Et godt frokoststed er den japanske restaurant "Itsu", hvor sushien kører indbydende rundt på et bord, og en anbefalelsesværdig aftenrestaurant er "Nobu", som har to restauranter på Old Park Lane og Berkeley Street. Bestil bord i god tid - den er meget populær og har en Michelinstjerne.

Husk altid flade sko og penge til taxa, hvis du ikke er en haj i undergrunden. Det er jeg nemlig ikke.

Se også:

Shop løs i London: 5 fede butikker

De bedste shoppebyer i verden

Læs også