Umbrien i Italien
Rejser

Hemmelige steder i Italien: Umbrien

19. marts 2014
af Redaktionen. Uddrag fra ”Det ægte Italien – Fra Alperne til Rom” af Michael Fjording
Vil du godt have Italien for dig selv? Få tips til, hvor du oplever de uberørte og hemmelige steder i Italien – her guider vi dig rundt i Umbrien – Italiens grønne hjerte.

Er du vild med Italien, men mindre vild med alt for turistede steder? Så skal du rejse til de ukendte regioner, der både har middelalderbyer, grønne marker og uspolerede kyststrækninger og meget færre turister.

Et af de steder er Umbrien, der også er kaldt Italiens grønne hjerte på grund af den centrale placering og grønne natur, men det kunne lige så godt henvise til den imødekommenhed og hjertevarme, man møder her. Her finder du en attraktion, der er med på turismens verdenskort, nemlig Frans af Assisis hjemby.

Umbrien har Italiens højeste koncentration af uspolerede middelalderbyer, som ofte ligger scenisk placeret på højderygge og klippefremspring. Gubbio for foden af Mount Ingino betragtes af mange som perlen blandt Umbriens middelalderbyer med sin afslappede stemning og flere flotte kirker. Tag tovbanen op på bjerget for at se byens røde tegltage og hele dalen rundt om.

Læs også: 5 anderledes rejser i 2014

Bro fra middelalderen
Den charmerende Todi ligger på toppen af en pyramideformet bakke og skuer ud over Tiberen, som taget ud af et eventyr. Det er blevet populært for udlændinge og velstillede romere at købe hus her, men masseturisme er stadig udeblevet.

Langt mere ukendt er Amelia. Byen har eksisteret siden 1000 år før vores tidsregning, og her findes bygningsværker, der spænder fra romertiden og frem til det 18. århundrede. I Spoleto står stadig 2 km af den romerske bymur, men det helt særlige ved byen er broen Ponte delle Torri. Med en længde på 240 m, en højde på 90 m og 10 enorme bropiller er den et stykke imponerende middelalderingeniørkunst.

Top 5 oplevelser i Umbrien
1. Se katedralen og brønden i Orvieto
2. Besøg byerne Gubbio, Todi og Amelia
3. Valfart til Frans af Assisis fødeby
4. Gå hen over middelalderbroen i Spoleto
5. Oplev den helt unikke natur i Piano Grande

Få et smugkig af det oplevelsesrige Umbrien i galleriet herunder:

Hemmelige steder i Italien: Umbrien

Læs også