Marrakech
Rejser

IN guider til det vidunderlige Marrakech i Marokko

26. januar 2016
af Katrine Baumgardt
Marokko er kontrasternes land. Du kan opleve det bedste fra Marrakechs sprudlende storbyliv, mens de traditionelle riads tilbyder den perfekte pause. Og ørkenens naturlige skønhed er kun et roadtrip væk. Marokko er sød og salt, stille og summende, pulserende og idyllisk. Læs INs guide til de mange oplevelser her.

Det skal du opleve

Marrakech
Foto: Mathilde Schmidt og PR

KAOS OG CHARME PÅ MARKEDET
Souken er byen Marrakechs store markedsområde eller basar. I de snævre gader finder du gyldne lanterner, håndlavede lædersko, friskfarvede halstørklæder og meget mere! I souken ligger tusindvis af forskellige butikker, der hylder håndværket ved at fremstille produkterne for næsen af dig.
Du oplever bedst både kaosset og charmen i de små butikker, hvis du hengiver dig fuldstændigt til, hvor du er – ikke hvor du skal hen. Det er helt i orden at fare vild på denne shoppetur.

De fleste butikker i souken holder lukket om fredagen, så vælg en anden dag som din markedsdag. Souken ligger nord for Djemaa el Fna. Hovedindgangen er ved Rue Soukh Smarine, soukens hovedgade, i den nordlige ende af den store plads, skråt over for Café de France.

LÆR LOKAL MADLAVNING
Mange marokkanske restauranter er bange for at overvælde turisterne med stærke krydderier og ender desværre ofte i den anden grøft med for få krydderier.

Hvis du ønsker en traditionel og lokal oplevelse, skal du tage et madlavningskursus hos kokken Lalla Nezha – Marokkos svar på Nigella Lawson. Fra morgenstunden udvælger du sammen med Lalla Nezha de lokale råvarer fra krydderier til kød. Efter en dag i hendes selskab er du inspireret, både opskriftsmæssigt og på et menneskeligt plan. Lalla Nezha deler nemlig gerne sin usædvanlige historie med dem, der er interesserede. Book madlavningskurset gennem Marokko Eksperten fra 745 kr. pr. person.

SØG TILFLUGT I HAVEN
Du slentrer på små, skyggefulde stier mellem træer og eksotiske planter, du går forbi rindende vandstrømme fyldt med liljer og lotusblomster, og du hører bladenes raslen og fuglenes sang.

Det er ikke svært at forstå, hvorfor Jardin de Majorelle er et af Marrakechs mest besøgte steder. Den imponerende have blev grundlagt af den franske kunstner Jacques Majorelle. Det tog ham 40 år at skabe den fortryllende have med det karakteristiske koboltblå hus. Efter Majorelles død overtog den anerkendte designer Yves Saint Laurent haven og fik endda sin urne begravet der. I de seneste år har området omkring Jardin de Majorelle undergået en restaurering og byder nu på en hel række forretninger med traditionelle marokkanske varer af høj kvalitet og en hel del lækre caféer.
Rue Yves Saint Laurent, Marrakech, jardinmajorelle.com

SPEKTAKULÆRT GALLERI
Denne lille sorte boks, der er klemt ind mellem en rød væg og en bygning, er noget, der fanger forbigåendes interesse. Ikke alene på grund af sit lidt specielle udseende, også på grund af de tankevækkende og smukke kunstværker.

Galleriet hedder The David Bloch Gallery og bliver kaldt et af de bedste gallerier i Marrakech. Igennem tiden har galleriet vist udstillinger af kunstnere som Alëxone Dizac, Arne Quinze, Augustine Kofie og Carlos Mare.
8 bis, Rue des Vieux Marrakchis – Guéliz, Marrakech, davidblochgallery.com

TIDSMASKINEN
Forbi de turistfyldte souks midt i Marrakech, ned af et smalt stræde i Medinaen og efter en hel del sving og tvivl finder du museet Maison de la Photographie.

Her gemmer sig et unikt tilbageblik på Marokkos historie. De to ejere, parisiske Patrick Menac’h og marokkanske Hamid Mergani, fandt ud af, at de begge samlede på vintagefotografier fra Marokko. De bestemte sig for at slå samlingerne sammen og åbne et museum. Den fælles samling rummer hele 4.500 fotografier samt en masse negativer, tekstdokumenter og lignende. Alt sammen bidrager til at give et helt unikt indblik i 1870-1950’ernes Marokko. Det er spændende at se, hvordan Marokko har udviklet sig siden da – og næsten mere interessant at se, på hvilke områder landet ikke har.
Rue Ahl Fes, Medina, Marrakech, 46 Rue Bin Lafnadek, maisondelaphotographie.ma

SANDBANKER UDEN FOR MARRAKECH
Begiver du dig af sted i bilen ud af byen, skiftes turisterne, sælgerne og de trange gader ud med et åbent bjerglandskab og senere en bagende varm ørken.

Køreturen er lang, men på vejen kommer du både gennem Atlasbjergene og Draa-dalen. Den sidste del af turen foregår på kamelryg gennem ørkenens sandbanker. Her oplever du solen gå ned over Sahara. En oplevelse fyldt med så megen naturlig skønhed og larmende, smuk stilhed, at den bliver hos dig resten af livet.
Du kan booke ørkenturen i Marrakech, men det er sikrest at gøre det gennem et rejsebureau hjemmefra. En rejse, der byder på både Marrakech og Sahara, koster fra 6.995 kr. pr. person. Prisen er bl.a. inkl. fly tur/retur, transfer, en uges rejse samt hotelophold og ørkentur, marokkoeksperten.dk

Se flere billeder i galleriet nederst i artiklen.

Her skal du slappe af

Marrakech
Foto: Mathilde Schmidt og PR

FORTRYLLENDE BEHANDLING
Rundt omkring i Marrakech ligger forskellige spa- og hammam-oplevelser, men ud af disse mange hammams er der også mange mistænkelige steder.

To steder, der dog lever op til alle forventninger, krav og forhåbninger, er Les Bains de Marrakech og La Sultana. Les Bains de Marrakech blev startet af Kader Boufraine, som ønskede at skabe et sted, der rummede samme venlige atmosfære som hammamen fra hans barndom. Derfor startede han Les Bains de Marrakech. I starten var det både en traditionel riad og en spa. I 2008 blev alle de 2000 kvm dog omdannet til spaområde. Så han var faktisk en af de første, der lavede private hammam- og spa-rum, så man kunne nyde forkælelsen i mere private rammer.

Inde i en gyde og bag en knapt så prangende indgang gemmer La Sultana sig. Efter at have nydt nogle af de fortryllende behandlinger her vil du allerhelst blive i den idylliske stemning. Og det bedste af det hele er, at du ikke behøver tage derfra igen! La Sultana er nemlig også en riad, hvor du kan booke et værelse.
2 Derb Sedra, Bab Agnaou, Kasbah, Marrakech, lesbainsdemarrakech.com, og 403 Rue de la Kasbah, Marrakech, lasultanahotels.com

Se flere billeder i galleriet nederst i artiklen.

LÆS OGSÅ: INsiders guide til Singapore

Her skal du bo

Marrakech
Foto: Mathilde Schmidt og PR

SOM EN FRODIG REGNSKOV
Når du træder ind i Les Jardins de la Medina, efterlader du byens summen uden for døren.

Indenfor venter, hvad der mest af alt minder om en frodig regnskov. Ældgamle oliventræer, appelsintræer og palisandertræer dækker de små gangstier i gårdhaven og tilbyder tilflugt fra den bagende afrikanske varme. Før i tiden var denne riad kun beregnet til adelige, der holdt ferie, men nu er den forvandlet til et hotel – dog uden at ofre den originale arkitektur fra det 19. århundrede. Den adelige stemning har heller ikke forladt hotellet, og på værelserne føler man sig som en dronning. En gratis flaske vin venter på dig ved ankomsten, og puderne dufter af lige præcis den duft, du selv har fået lov at vælge. Morgenmadsbuffeten giver dig en drømmende start på dagen med både marokkanske og internationale valgmuligheder.
Les Jardins de la Medina, 21 Derb Chtouka, Kasbah, lesjardinsdelamedina.com

EN INTIM OPLEVELSE
Riad Samsara er fyldt med så meget sjæl og hjertevarme, at det umuligt kan opsummeres på skrift – det skal opleves.

Denne riad er ikke bare et sted, hvor man tilbringer natten. Den bliver dit nye marokkanske hjem. Det er en lille riad med tre værelser, der alle har deres egen personlighed og navn. Det overdådige Hibiscus-værelse med en stor seng og et marmorbade-værelse, det romantiske Jacaranda med håndskårne møbler i gyldne og turkise farver og til sidst det intime Olivia i grønne farver. Ejeren af stedet er en vidunderlig fransk kvinde, Jacqueline Brandt, der første gang tog til Marokko i 1999. Hun blev straks forelsket i landet, og selv om hun måtte sige farvel til sit franske liv og sin familie, stod det klart for hende, at hun hørte hjemme i Marokko. Derfor startede hun Samsara, som hun hælder al sin varme, passion og viden ind i. Hun brænder for at få sine gæster til at føle sig velkomne og er i sandhed en exceptionel værtinde med et stort hjerte.
6, Derb El Aarsa, Bab Tarzout, Médina, Marrakech, riad-samsara.net

SOM TAGET UD AF EN ARABISK DRØM
Tag det klassiske fra en marokkansk riad – haven, stemningen og farverne – og bland dette med en moderne og minimalistisk stil. Så har du riad Dar One.

Gemt væk i det jødiske kvarter i medinaen ligger denne overraskelse. Det er en utrolig velindrettet riad med friske blomster overalt og afdæmpet arabisk musik i baggrunden, og når natten falder på, lyses stedet op af, hvad der føles som tusinder af stearinlys. Det er som taget ud af en arabisk drøm. Og så er ejeren af stedet, Jean Peres, en sand guldgrube af gode tips og tricks til oplevelser i Marrakech.
Derb Jamaa El Kabir n19, Hay Salam Medina, Marrakech, riad-dar-one.com.

Se flere billeder i galleriet nederst i artiklen.

LÆS OGSÅ: PALMA DE MALLORCA | Lun storby med spansk charme

Marrakech

https://imgix.femina.dk/madogbolig/in_news_nyhedsbrev_klik_her_64.jpg

Læs også