Spies
Annonce
Rejser

Guide til Gran Canaria: Adrenalin og afslapning

2. oktober 2023
Annonce for Spies
På Gran Canaria kan du skræddersy din ferie med lige præcis de aktiviteter, der passer dig. Og når du bliver træt af vandring, tennis eller yoga, venter de smukke strande, skønne restauranter og spændende udflugter.
Spies

Allerede fra luften får man et indtryk af Gran Canarias lokkende sandstrande, imponerende bjerglandskaber og frodige plantager – og selvfølgelig det azurblå vand, der omkranser øen.

Den fantastiske natur skaber de perfekte betingelser for at kombinere strandtur med træning, hvad enten du er til en udsigtsrig cykeltur, sjov vandsport eller en motiverende holdtræning.

Samtidig byder øen på talrige solskinstimer og en altid behagelig temperatur, så der er rig mulighed for at tage en velfortjent pause fra aktiviteterne og dase under en parasol på stranden.

Fra afslappet til adrenalinfyldt

Spies

Tennis og padel i Maspalomas, pilates og holdtræning i Playa del Cura eller windsurfing i Costa Meloneras?

Måske har du været på aktiv ferie mange gange og har svært ved at forestille dig at rejse uden sved på panden. Eller måske vil du gerne prøve at kombinere sport og afslapning for allerførste gang og komme i form, mens du feriehygger.

Når du er på ferie, er du typisk mere afslappet og har mere tid, end du har derhjemme. Derfor er ferien det perfekte tidspunkt at begynde at træne, hvis du har svært ved at komme i gang derhjemme.

Spies

Niveau og erfaring er af mindre betydning, når du tager på aktiv ferie. Det vigtigste er, at du har mod på at kaste dig ud i det, og det er en del lettere med et stort udvalg af aktiviteter. På Gran Canaria venter der masser af muligheder, så det helt op til dig, hvad du bruger din aktive ferie på.

Flere hoteller tilbyder pilateshold, motionsrum og gratis holdtræning – eller har egen tennis- eller golfbane. Vælger du Spies’ egne hoteller, kan du træne gratis på hold med SATS-uddannede instruktører, hvor du blandt andet kan dyrke yoga, core eller tabata.

Her kan du også få tilknyttet en personlig træner, hvis du træner op til for eksempel et halvmaraton eller en triatlon – eller du bare gerne vil have lidt ekstra ud af det.

Er du ikke meget for at træne i selskab med andre, kan du låne et træningskit med op til værelset, så du kan dyrke yoga eller lave øvelser helt for dig selv. Eller du kan gå eller løbe en tur langs vandet.

Spies

For de eventyrlystne vandhunde er der rig mulighed for at udfordre bølgerne på surfboardet eller som windsurfer. Bevæbnet med snorkel eller dykkerudstyr er du klar til at udforske den kanariske undervandsverden, hvor du blandt andet kan møde rokker og barracudaer, der svømmer rundt mellem korallerne. Vil du hellere se på vandet oppefra, kan du tage ud at fiske eller på båd- eller kanotur.

Ligegyldigt hvor på øen du bor, er det nemt at tage på udflugter til naturskønne områder, der er perfekte til vandring, cykling og stavgang.

Et dramatisk vulkanlandskab

Udstyret med en racer- eller elcykel eller et par gode vandrestøvler når du langt ud i det kanariske landskab. På de velasfalterede veje har du god udsigt fra cykelsadlen til de majestætiske bjergtinder, vulkanske klippeformationer, frodige regnskove og palmestrande ud til det blå Atlanterhav.

Har du det bedre med fast grund under fødderne, kan du undersøge de samme naturoplevelser til fods.

Spies

I Maspalomas’ ørkenlignende landskab kan du gå på stier gennem de gyldne klitter og føle sandet under dine fødder. Udsigten over Atlanterhavet og det unikke samspil mellem hav og sand er en oplevelse for sig.

Rejser du med Spies, findes der et hav af planlagte ture, der tager dig med ud i den kanariske natur. Besøg blandt andet Barranco de la Sorrueda, og oplev den storslåede udsigt over Caldera de Tirajana, hvor stejle klippesider og frodige oaser skaber en enestående kontrast.

Spies

Også det ikoniske Roque Nublo, der rager op over landskabet, er et besøg værd. Tag på vandretur op til Stenen i Skyerne, som blev skabt ved et vulkanudbrud for 4,5 millioner år siden, og bliv belønnet med en betagende panoramaudsigt over øen.

Når du frem til øens højeste punkt, Morro de la Agujereada i området Pico de las Nievas, venter en spektakulær solnedgang som den perfekte afslutning på de aktive dage.

Sammen hver for sig

Spies

Når I tager på ferie sammen som familie eller vennegruppe, er det ikke sikkert, at I har lyst til at lave de samme aktiviteter. Mens den ene forælder vil på vandretur, vil den anden måske ud at snorkle, og børnene vil henholdsvis gerne spille tennis, dyrke yoga og ud at cykle.

Vil I gerne rejse sammen, men deler ikke interesser, kan I tage af sted med Spies Sport-uge. Her kan I nemlig bo på samme hotel og være sammen om aftenen, men vælge mellem forskellige typer aktiv ferie og på den måde lave hver jeres ting om dagen.

Rejser du alene, giver Spies Sport-uge mulighed for at gøre din egen ting, men også møde andre danskere, som interesserer sig for at få pulsen op og sved på panden, ligesom du gør. Måske har en af dem, du er på yogahold med, lyst til at tage en drink til after workout, som afholdes hver dag.

Hyggelig havnestemning

Spies

Får du nok af sportslige aktiviteter, byder Gran Canaria på masser af oplevelser, du kan bruge din træningspause på.

Da Gran Canaria er omgivet af smukt, blåt vand og fantastiske strande, er det oplagt at tage en tur til kysten for at få en dukkert og dase i den kølende havbrise.

Besøg for eksempel Playa Maspalomas, som er en af de mest populære strande, Playa Meloneras, som er en mindre, men velholdt strand, Playa de Amadores, som har udsigt til smukke klippeformationer, og Playa de Mogán, som er lavvandet og perfekt for børnefamilier.

Spies

Efter en strandtur på sidstnævnte strand, kan I slentre op i den charmerende fiskerby, Puerto de Mogán, og gå på opdagelse mellem de hvidmalede rækkehuse med forskelligfarvede detaljer og blomster op ad murene.

På havnen ligger fiskerbådene side om side og skaber den perfekte maleriske baggrund for en hyggelig middag på en af de mange fiskerestauranter.

Spies

Skal du have et par gode feriefund med hjem i kufferten, så besøg et af Gran Canarias mange markeder, som sælger alt fra lækre frugter og grøntsager til autentisk kunst, tøj og sko. Her er gode priser, så der er gode muligheder for at få et rejseminde med hjem.

Nogle af de mest populære markeder kan du besøge tirsdag i Arguineguín, onsdag og lørdag i Maspalomas, fredag i Puerto de Mogán og søndag i Las Palmas de Gran Canaria.

Spies Sport-uge

Med Spies Sport-uge kan du vælge mellem tre forskellige typer aktiv ferie. Uanset hvilken aktivitet du vælger, bor du på det samme hotel. Her kommer du til at bo med andre danskere, der også har valgt en ferie med lidt mere sved på panden. Det er helt oplagt, hvis du vil afsted alene, men stadig gerne vil være social med andre. Du kan også vælge at tage på ferie med en ven, veninde eller partner, som måske ikke har helt den samme interesse som dig. Det står jer nemlig frit for at vælge to forskellige aktiviteter.

Læs mere her.

Læs også