https://imgix.femina.dk/madogbolig/media/b2b89b9f729b4fd2a0f5129e24c35183.jpg
Rejser

Guadeloupe

17. december 2008
af Jesper Møller/Foto: Jesper Møller
Guadeloupe har alle de tropiske ingredienser, man forbinder med en ø i Caribien tilsat lidt af det bedste fra fransk kultur.

Den caribiske ø Guadeloupe er gået fra at være en fransk koloni til i dag officielt at være en del af Frankrig og EU. Og netop mødet mellem det franske og det caribiske er Guadeloupes kendetegn og med til at gøre et besøg til en oplevelse ud over det sædvanlige: Visse steder på øen føler man sig hensat til en lille fransk landsby, mens man andre steder tydeligst mærker den dunkende caribiske rytme.


Boder med frugt, grønt og krydderier ligger på rad og række ned til stranden i badebyen Sainte- Anne. Det er her på øens østlige del, man finder de smukkeste strande og de fleste hoteller.

Fantastisk miks

Grundet gavmilde donationer fra EU og bloktilskud fra det øvrige Frankrig er Guadeloupe blandt de rigeste af de caribiske øer, og det kommer til udtryk i en god vejstandard, et godt sygehusvæsen, ordnede retsforhold samt beskeden kriminalitet. Kort sagt: Tingene fungerer, og man er ikke angst for at blive syg og skulle på hospitalet, men man er samtidig overalt omgivet af de smukkeste frodige rammer, som man i den grad skal til troperne for at finde.

To øer

Guadeloupe består af to hovedøer samt en række småøer. De to hovedøer ligger adskilt af en smal kanal på få meters bredde. Den østlige ø, Grand-Terre, er den fladeste og naturmæssigt mindst dramatiske. Det er her, man finder hovedparten af Guadeloupes mange herlige strande, og følgelig også de fleste turister. Naturen på Grand-Terre er smuk og frodig, men det er ingenting imod, hvad man oplever på naboøen Basse-Terre.

Vulkaner og regnskov

Basse-Terre er en vulkanø, hvoraf en stor del af den sydlige halvdel er nationalpark. Her er tæt regnskov, floder og buldrende vandfald, og man må ikke snyde sig selv for en vandretur omgivet af et enormt grønt vildnis med håndledstykke bambus og bregner, der kan blive op til 15 meter høje.


I hovedstaden Pointe-à-Pitre finder man flere eksempler på smuk, gammel kolonial arkitektur

Det bedste fra to verdener

På den kulinariske front giver mikset mellem det franske og det caribiske sig udtryk i en herlig og velsmagende blanding af det bedste fra de to verdener. Det lokale køkken er som på langt de fleste caribiske øer kreolsk med krydret mad og ingredienser, der for nogles vedkommende går tilbage til de afrikanske slaver. Fisk er en uundværlig del af restauranternes menukort. Derudover er der det franske islæt med fastlandsinspirerede retter.

Vin til gode priser

I modsætning til på mange andre caribiske øer glæde kan man på Guadeloupe glæde sig over et righoldigt vinkort med priser, der absolut er til at betale. Og så er der lige det med cafeerne, baguetterne, croissanterne og det øvrige franske, der ustandselig minder en om, at man befinder sig i et lille stykke Frankrig i Caribien.

Se også:
DET BEDSTE FRA TO VERDENER
ROM GALORE PÅ GUADELOUPE
GUADELOUPE-REJSETIPS

REJSEFAKTA


LANGLEY TRAVEL
arrangerer som det eneste danske rejsebureau charterrejser til Guadeloupe med direkte fly fra Kastrup.
På egen hånd: Flyv med Air France via Paris. Flyrejsen koster 7-8.000 kr. inkl. skatter og afgifter. Dog kan man indimellem være heldig at finde billigere kampagnepriser. Øen er ca. på størrelse med Lolland Falster, men terrænet er kuperet, og mange af vejene er små bjergveje. Priserne på Guadeloupe er nogenlunde som i det øvrige Frankrig. LÆS MERE OM GUADELOUPE


Et besøg på en af Guadeloupes større kirkegårde kan faktisk være en anderledes og fascinerende oplevelse. Morne-à-l'Eau på Grand Terre er særlig fascinerende. Kirkegården ligger på en skråning, så kapellerne ligner små huse bygget på en skrænt.

Læs også