https://imgix.femina.dk/madogbolig/media/article/glamping-kenya.jpg
Rejser

Glamping er den nye ferietrend

5. april 2016
Christine Agertoft / Foto: PR
Glamping er den perfekte ferietrend til livsnydere, som både vil være tæt på naturen og deres eget luksusbadeværelse.

Glamping er allerede et etableret begreb i rejsebranchen, og trenden vokser støt. Selve ordet er en sammentrækning af ”glamourøs camping”, men bare rolig, der er ingen fællestoiletter.

Glamping er det bedste ved camping

Faktisk er det eneste glamping har til fælles med camping, at det giver enestående naturoplevelser og mulighed for at komme væk fra alfarvejen og bebyggede områder. Glamping kan foregå i et telt, mongolsk yurt, en hytte, tipi, iglo, træhus eller andet, men det er ikke dig, der skal slå teltet op, pumpe luftmadrasser op eller tømme toilettet. Luksusteltet er rejst, når du ankommer, og det er ikke sådan et stort villatelt, som du kender hjemmefra. Nærmere et hotelværelse med teltdug.

Ikke til glamping? Læs: Enestående lejligheder du kan leje

Slip for det værste ved hoteller

Mange forhenværende campister droppede teltene og kør-selv-ferierne til fordel for all-inclusive-hoteller, fordi det var langt lettere at flyve til et lækkert hotel, hvor der blev sørget for friske håndklæder og maden blev serveret. Ulemperne var, at naturen mest bestod af velfriserede hotelparker. Når man nød sit glas vin på altanen om aftenen, var det ikke cikader, man kunne høre, men andre hotelgæster. Nu kan du både få friske håndklæder og rolige nætter i det fri.

Læs også: Rejseguide til Paris

3 eksempler på glamping

Whitepod

I de schweiziske alper ligger Whitepod, der er nogle unikke igloer, som giver de besøgende masser af komfort, er bygget og drives miljøvenligt og tilbyder en enestående beliggenhed. Læs mere her!

https://imgix.femina.dk/madogbolig/glamping-schweiz.jpg

Mara Naboisho

I Naboisho nationalpark i Kenya, kan man virkelig få natur, luksus og dyreliv helt tæt på. Teltene er næsten mere luksuriøse end en 5-stjernet hotelsuite. Læs mere her!

https://imgix.femina.dk/madogbolig/glamping-kenya.jpg

Skyttehuset

Tja, man behøver altså ikke tage til Afrika for at glampe. Faktisk kan man nøjes med at tage til Silkeborg, hvor man også kan finde glamping-telte i smuk natur. Læs mere her!

https://imgix.femina.dk/madogbolig/glamping-danmark.jpg

Læs også