https://imgix.femina.dk/media/e71af6388b974491aa03416bfa1e8c1d.jpg
Rejser

Glacier Express, Schweiz

10. februar 2011
af Hanne Høiberg
Foto: Willy Tang, Ran Bambridge, Glacier Express
Gennem fugtig jungle og frodige bananplantager. Over isknitrende bjergpas og langs dramatiske klippekyster. Alt sammen om bord på nogle af verdens mest luksuriøse tog, hvor maden er udsøgt, og omgivelserne svarer til de fineste hoteller. Det samme gør prisen. Men man har jo lov at drømme…

3 andre fantastiske togrejser:
Eastern & Oriental Express, Thailand/MalaysiaRoyal Scotsman, Skotland
Rovos Rail, Sydafrika

Matterhorns 4545 meter høje spidse tinde knejser i baggrunden ved ombordstigningen i det røde tog i skisportsbyen Zermatt.

Og netop udsigten til over 3000 meter høje bjerge er kendetegnende for Glacier Express med endestation i et andet berømt skisportssted, St. Moritz.

Om sommeren klatrer det højalpine, smalsporede tog ad hårnålesving helt op til rejsens højeste punkt i Oberalb-passets 2033 meter.

Og året rundt kører det over slugter, langs floder - både Rhône og Rhinen - og gør holdt i betagende bjergbyer.

Faktisk skal toget gennem 91 tunneler og over 291 broer på sin vej fra den vestlige til den østlige del af De Schweiziske Alper.

FIND OS PÅ FACEBOOK, OG BLIV OPDATERET OM REJSEGUIDER OG MEGET MERE...

Læs også:
Aqua Dome - Østrig
Forført af Nilen
Tag på ski i weekenden

Imens kan du sidde i panoramasalonen. Nippe til et glas af Schweiz' berømte Fendant-hvidvin og undres over de berømte skæve glas, designet specielt så de ikke vælter, når toget er på vej op ad en særlig stejl stigning.

Har du ofret en billet på 1. klasse, kan du forudbestille en treretters middag med bjergudsigt. Det kan anbefales.

Glacier Express, Zermatt-St. Moritz, 7 timer 58 minutter. Billetpris fra 708 kr. plus obligatorisk pladsbillet til 67 kr. om vinteren, 171 kr. om sommeren.

www.glacierexpress.ch

Læs også