https://imgix.femina.dk/madogbolig/media/74d9321dbc2d4211a3570f4c2de27601.jpg
Rejser

Funky minimalisme og det vildeste penthouse

22. august 2011
af Lage Stone, Foto: Hans Rooth
Dublins boutiquehotel nr. ét er The Morgan. En minimalistisk og luksuriøs verden i hvidt og sølv, med stærke farver og funky møbler af Philippe Stark og Verner Panton.

Det irske folk har ry for at gribe enhver anledning til at feste, og så skal der både danses, drikkes og synges. Det ry fornemmer man absolut også i Dublin, som er en spændende europæisk kulturby med verdensberømt georgiansk arkitektur. Her voksede mange intellektuelle celebriteter, fx George Bernhard Shaw, W.B. Yeats og Oscar Wilde, op. City er intim og fuld af stemning med masser af restauranter, barer og super shopping. Midt i det mildest talt pulserende Temple Bar-distrikt ligger The Morgan Hotel.

Spejl, sølv og zebra
Når man træder ind i hallen til The Morgan, er den første, man møder - én selv.
Eller rettere synet af én selv i et kæmpe gulvspejl


reservations@themorgan.com
www.themorgan.comEt kæmpe spejl på væggen, et knaldrødt badekar, der står frit i det store badeværelse, separat brus bag matterede glasdøre og en stor hyggelig lænestol til at hvile sig i efter badet. Der er stil over suiterne.

Læs også:

Bella Sky hovedstadens nye blikfang

Velkommen i appelsinen

Stilrent hotel i Reykjavik

Bæredygtigt hotel i Seattle

Luksus bag 300 år gamle mure

indrammet af en
imponerende, snirklet guldramme. Receptionen er indrettet i funky interior fashion. Her står sølvglinsende statuer, zebraskind, en bænk på sølvben, klædt i rødt fløjl, og elevatordøre prydet med portrætter af Mona Lisa, og hvad der højst sandsynligt er et billede af George 3. af England. The Morgan er et ungt hotel med et overvejende ungt klientel, men ugen igennem dukker forretningsfolket op og sørger for, at gennemsnitsalderen stiger. I weekenden forvandles The Morgan til en musikmaskine. Allerede ved 17-tiden strømmer cool samba og jazzmusik ud af højttalerne i The Morgan Bar. Lidt senere går det over i housemusic for til sidst at ende i et par timers højlydt funk. The Morgan har ingen restaurant, men i baren kan man få en let frokost serveret ved et langt barbord.

Hvid minimalisme
The Morgan er indrettet i hvidt: møbler, tekstiler, vægge. Men alt det hvide brydes fx af et knaldrødt, fritstående badekar, en lilla endevæg eller støvetlilla tæpper. Også kontrastfarven sort er gennemgående, mens vægge og døre er udsmykket med snirklede mønstre i sølv. Værelser og suiter har sølvfarvede hovedgærder i træ, svulstigt udskårne i barokstil, en kærkommen afvigelse fra den ellers gennemførte minimalistiske stil. Philippe Starcks kendte The Glass Chair i klar plast og Verner Pantons hvide Classic-lænestol er repræsenteret, mens små zebrastribede skamler bryder med alt det hvide.

Show-off-suite i to etager
The Penthouse øverst oppe er en suite i to etager, der fremstår som en luksuslejlighed med et rummeligt køkken-alrum, soveværelse og et stort badeværelse med fritstående badekar. På den øverste terrasse står en vintage-Airstream, den klassiske amerikanske campingvogn designet i 1930'erne af Hawley Bowlus, der også tegnede Charles Lindberghs fly, The Spirit of St. Louis. Campingvognen blev løftet på plads med en kran, og den kultagtige campingvogn fungerer som bar. Hvis suiten er ledig, er det her, Lady Gaga og andre berømtheder bor, når de besøger Dublin.

PERFEKT BELIGGENHED
The Morgan ligger centralt og i gå afstand fra
Læs også