FSC Design Award 2017 - Se vinderens rejse
Rejser

FSC Design Award 2017: Se vinderrejsen her!

5. september 2017
af Zena Al-Bazy / Foto: FSC Danmark
I maj 2017 vandt Rikke FSC Design Award med sit nytænkende garderobemøbel. Hør om hendes rejse til Honduras, som har påvirket hende som designer.

Tilbage i maj 2017 blev det årlige FSC Design Award afholdt. Godt 100 unge studerende fra Danmarks design- og arkitektuddannelser fik frie tøjler til at kreere et innovativt og bæredygtigt møbel i FSC-certificeret træ.

FSC Danmark er organisationen, der står bag miljømærket FSC. Hos FSC Danmark vægtes bæredygtighed højt, og det kommer til udtryk i de FSC-certificerede skove. Her bliver der ikke fældet mere træ, end det skoven kan nå at reproducere. Derudover sikres dyr, planteliv og de mennesker som arbejder i skoven.

Rikke Palmerston vandt FSC design award 2017 med sit nytænkende garderobemøbel Knægt. Møblet er en kombination af en knagerrække og hattehylde.

Designrejsen i Honduras

Med awarden fulgte der en inspirationsrejse til Honduras, hvor Rikke kunne komme helt tæt på Honduras' skove og det lokale FSC-certificerede værksted.

Se Rikke Palmerstons vindermøbel her!

Under hendes rejse besøgte hun den FSC-certificerede skov i landsbyen Rio Viejo, hvor hun skulle skabe en honduransk udgave af sit vindermøbel lavet af lokalt træ.

I de seneste år, har Honduras været et af de lande, som har mistet mest skov. Det har påvirket en stor del af befolkningen, som er afhængige af skovressourcerne.

- Turen i regnskoven gav mig for alvor et indblik i, hvorfor bæredygtig skovdrift er vigtig. Pludselig stod vi i et stort åbent område, hvor regnskoven var ryddet for at give plads til kvægmarker i stedet. Fortæller Rikke og fortsætter:

- Det, jeg tager med hjem fra rejsen, er helt sikkert en større bevidsthed om, at de valg, jeg kommer til at tage som designer, rent faktisk kan gøre en forskel - både for verdens helbred, men også for en masse mennesker, der arbejder bæredygtigt i og omkring skovene. Jeg er ikke min tvivl om, at det vil komme til at betyde meget mere i mine fremtidige projekter.

Læs mere om Rikkes rejse til Honduras her!

Se billederne fra vinderrejsen i Honduras

FSC Design Award 2017: Vinderrejsen

Læs også