Udsigt over New York
Rejser

Fra en ny vinkel: Tryllebindende New York

26. juli 2017
af Katharina Lindevig Kjøge - Opdateret af Caroline Wigdal
Foto: Katharina Lindevig Kjøge og Aller Media
Altid er der et nyt område og et nyt spisekort, man kan gå på opdagelse i, og derfor bliver man aldrig rigtig færdig med at opleve New York.

I New York lægges der ofte vægt på det nye: Nye restauranter, butikker, bygninger – men også byens historie er værd at lægge vægt på. Den omgiver én, når man bevæger sig rundt på Lower Manhattan og i Financial District, der ligger helt nede i sydspidsen af øen.

Her finder man World Trade Center Memorial, hvor tvillingetårnenes fundament er lavet om til vandkunst, hvor vandet falder nedad siderne. Ærlig talt ruller tårene også lidt nedad kinderne, for det er både rørende og tankevækkende at betragte mindesmærket.

World Trade Center Memorial

Men byen har i bedste amerikanske stil vist verden, at den kan rejse sig stærkere og One World Trade Center står nu som en af de højeste bygninger i verden. 541 meter oppe på toppen ligger One World Observatory – og udsigten er indiskutabelt den bedste, jeg har oplevet.

Selv med roterende højdeskræk og følelsen af, at bygningen svajede lidt, var det hele turen værd.

Læs også: Lun på Lissabon - Portugals hovedstad er en rejse for alle sanser

Shop, spis og spring på toget

Ved siden af det nye tårn ligger det ligeså arkitektonisk fascinerede Oculus, som er et kombineret knudepunkt for flere togstrækninger, subwaylinjer – og også huser shoppingmekkaet Westfield World Trade Center. Et godt tip er at ankomme sulten eller alternativt shoppe sig til en god appetit.

På 3. sal af det flotte center ligger det nyåbnede italienske madmarked Eataly, hvor man kan købe ind i de endeløse rækker af delikatesser eller spise på en af markedets mange restauranter.

Her bliver det ikke mere italiensk i New York. En gang imellem bumler togene forbi ad Brooklyn – og Manhattan Bridge, som løber over os, og tilfører lidt rå industriel stemning.

Hos Eataly i New York

Byvandring i Brooklyns trendy bydel DUMBO er fotogent med gamle, restaurerede fabriksbygninger, brostensgader og hyggelige, små butikker. På kvarterets nordlige side kan Brooklyn Bridge Park og en sublim udsigt over vandet til Manhattan skyline og Frihedsgudinden nydes.

DUMBO er en forkortelse af Down Under the Manhattan Bridge Overpass, men navnet er valgt med en bagtanke. Områdets kunstneriske beboere i 1970’erne ledte efter et nedsættende navn, så de kunne beskytte kvarteret fra investorer, som de troede, ville ødelægge det.

I dag er DUMBO et af New Yorks dyreste bydele, men stadig charmerende.

Brownstone i New York

Længere sydpå ligger et af Brooklyns ældste kvarterer: Brooklyn Heights. Kvarteret bliver også kaldt Amerikas første hovedstad, og her er virkelig fint med store træer langs gaderne og de historiske brownstone-huse med trapper foran og sorte smedejernsgelændere.

Tænk, at man kan finde så fredelig forstadsstemning så tæt på The Big Apple!

Du kan rejse til New York med Nilles. Rejsen inkluderer blandt andet overnatninger og dansk rejseleder. Læs mere her.

Du kan også finde vej til New York med Kultur Rejser. Se mulighederne her.

Læs også