https://imgix.femina.dk/media/9bfe78eec43e4bfeb1c43439e9fff8b9.jpg
Rejser

Flandern rundt på bilferie

18. juli 2010
af Tekst og
foto: Jacob Wendt Jensen
Flandern i Belgien er et ideelt ferierejsemål til børnefamilier, som gerne vil have oplevelser til børn og voksne i alle aldre

Sidste sommer redefinerede vi det berømte cykelløb "Flandern Rundt" ved at lade cyklerne blive hjemme og i stedet køre "Flandern rundt" i bil med vores tre børn på hhv. 4, 10 og 14 år. Regionen viste sig at byde på oplevelser til hele familien.

Jesu blod i Nordeuropas Venedig
Første etape gik til Brugge, der kaldes for Nordeuropas Venedig i kraft af sine mange kanaler. I Brugge er der omkring 40 kirker, og kirken, Bloedbasiliek, med Jesu blod er den mest spændende. Her kan man hver dag defilere forbi en lille guldbeholder med størknet blod, som angiveligt stammer fra tolvhundredetallets Konstantinopel.

Hyldest til pommes frites
Enhver, der har læst "Asterix i Belgien", ved, at det var belgierne, som først skar en kartoffel i små stave og kogte dem i en frituregryde. Selv om man ikke har læst Asterix, er det skægt at besøge pommes frites museet, Friet Museum, i Brugge. Her kan man se en pommes frites-bod indefra, og på film kan man følge kartoflen fra marken til frituregryden. Det er et skægt og levende museum, som naturligvis ikke forsømmer at servere smagsprøver i en fin café i kælderen.

https://imgix.femina.dk/legacy/media/e7e64bbaa46341bb839341717ebe6331.jpg

Fra Brugge til eksotisk vildmark i Mechelen
Tæt på Mechelen mellem Antwerpen og Bruxelles ligger Planckendael dyrepark, som er en af Europas mest fascinerende zoologiske haver. Grundideen i dyreparken er, at dyrene ses bedst i deres naturlige omgivelser, og derfor er burene store og skovagtige. Et af havens zoologiske scoops er den oversete bonobo-abe, som også kaldes dværgchimpanse. Forsøg derfor at besøge parken i godt vejr, så du er sikker på, at aberne er ude.


Tintin slår til igen
Den afsluttende etape gik til Louvain-La-Neuve i Vallonien syd for Flandern. Her ligger et museum, som hylder Hergé - skaberen af Tintin. Hergés arkiver med gamle tegninger er udstillet i det utroligt flotte museum, og man følger den geniale tegners liv fra hans første tegning til det ufuldendte Tintinalbum "Tintin og alfabetkunsten". Hergé kan bære en stor permanent udstilling, og hvis det stod til mig, var samtlige 64 sider i de 22 album med Tintin vist frem på museet.

RELATEREDE LINKS:

Sevilla

Sevilla:
Andalusiens
perle

Kroatien

Opatija:
Kroatiens
Nice

https://imgix.femina.dk/legacy/media/1e9563f0323d47fb9d0718380970f08e.jpg

Køb Tromborg
Aroma Therapy
Dry oil, i
Feminashoppen.dk

Læs også