Rejser
25. juni 2008

Finske fristelser

Helsinki
Af: af Susser Feit / Foto: Helle Schjønning
https://imgix.femina.dk/madogbolig/media/cb32b6e0035946969800e24efe6a0871.jpg

Bjørnekød på dåse, elgsdyrspaté og pakker med den fineste røgede renfilét. Laplandsk bær-sirup og massevis af tørrede kantareller, der stortrives i det finske klima. Torvehallen i Helsinki er herlig for den, der beklager fødevarernes stadig større ensartethed verden over, for her findes ægte nordiske specialiteter til overflod ved hyggelige boder, inden døre i det rare røde murstenshus fra 1888. Meget enkelt og u-turistet: Mørkebrunt træværk med udskæringer, grove flisegulve og en stemning så lokal som varerne. Fyld kurven med finsk sød lakrids og finske blåbær, friske eller tørrede, til den hjemlige forkælelse og madlavning. VIkström i nr. 19-21 har godt vacuumpakket elgsdyrkød der klarer hjemturen.

Frokosten kan også nydes i hallen: snup en finsk rugklap med gravlaks som håndmad eller prøv Juustobistro, der serverer finsk husmandskost ved små borde sammen med dagens godt slidte avis.

Torvehallen 'Wanha Kauppahalli', Helsinki, Finland
Ligger i City for enden af Esplanaden, helt nede ved kajen.
Åben man-fredag 8-19, lørdag 8-16.

Læs mere om:

Læs også