https://imgix.femina.dk/media/09bbe5d67f9146c6bb5c21e4782c85d2.jpg
Rejser

Ferietips til Rom

24. april 2009
af Sus Falch
Der er næsten ikke andet end godt at sige om Rom, og slet ikke om foråret. Det skulle da lige være, at tiden går alt for hurtigt, hvis man er på miniferie. Men så meget desto større grund til at benytte sig af de gode rejsetips, vi har samlet i denne artikel.

SHOPPINGItalienske sko

TOD's er verdensberømte for deres komfortable loafers, de flade mokkasiner med dupper under, men har nu fået amerikanske skuespillere til at hanke op i tasken og stige op på deres stiletter. Du finder det sidste nye til både ham og hende i butikken på Via Fontanelle Borghese 56/A57. I AVC by Adriana V Campanile, Piazza di Spagna 88, finder du et fint udvalg af den romerske designersko.

FERIETIPS

Valuta
Euro, og en euro svarer til 7,46 kr.

Sådan rejser du
Mange rejsearrangører har miniferier til Rom. Tilmeld dig deres nyhedsbreve på internettet og vær ellers ude i god tid og vær fleksibel, hvis du vil have de laveste priser.

Fra fly til by
Vi kan stærkt anbefale at forudbestille taxien fra lufthavnen til dit logi på www.assotaxi.it el. www.romashuttle.com Chaufføren står klar i lufthavnen og kender både byen og flaskehalsene - og så er det nærmest billigt.

Handicappede
Transportmæssigt er Rom noget besværlig for kørestolsbrugere med den gamle bys smalle fortove og gader plus kantstene uden nedkørsler og mange niveauer.

Prisniveau
Tommelfingerreglen er, at priserne på et familiedrevet tratotteria og et enoteca er lavere end på en restaurant.

Info før rejsen
På byens turistinformation tlf. +39 0682059127,
www.romaturismo.it

Besøg biblioteket
Der er skrevet mange bøger om at opleve, spise og drikke i Rom af danskere, men mange af bøgerne er udsolgt fra forlaget, så prøv biblioteket.

Rabat med pas
Vil du besøge store seværdigheder som Colosseum, er der måske penge at spare på de ret høje entrébeløb med et museumspas.

Luksusshopping

Via dei Condotti med sidegader er så absolut Roms dyreste gade at shoppe i. Her finder du Valentino i nr. 13, Prada i nr. 92, Hernes i nr. 67, Gucci i nr. 8, Armani i nr. 77 og Yves St. Laurent, Bruno Magli, Trussardi, Louis Vuitton, Furla, Ferragamo, Christian Dior, Bottega Venneta og mange flere, som nærmest ikke er til at komme i nærheden af for menneskepenge. Men flot er det, og måske er der tilbud eller udsalg. Vær ikke nervøs for at gå ind for at nyde og ose - det gør alle de andre også. Og så vanker der mere designer-mode, hvis du lige slår et slag ned ad parallelgaden til Via dei Condotti, nemlig Via Borgognona.

Overkommelig mode

Den centrale færdselsåre Via del Corso har mere økonomisk overkommelige mærkevarer i kategorier som Zara, og så er det også her samt i sidegaderne, at du finder mindre kendte italienske mærker i en høj kvalitet. Slips, uldne sweatre, sko, støvler, og tøjbutikker med udvalg i den farvestrålende humoristiske genre, popper op, når du bevæger dig på disse kanter. Samme genre finder du på Via Nazionale og området mellem Ottaviano Metro og Vatikanet, mens mere profilerede butikker frister langs Via del Governo Vecchio i Centro Storico, det gamle kvarter. Sidegaden til Via del Corso, via Frattina, har dog Donna Karan, Max Mara og andre prêt-a-porter-butikker langs fortovet.

Lagersalg

Vesti a Stock, Via Germanico 170 a, er et lagersalg med designertøj til ham, hende og børnene, hvor kendte mærker som Armani, Cerutti, Valentino, Versace m.fl. sælges med 30-50 pct. Der kommer naturligvis løbende nyt.

Loppemarked

Første og tredje søndag i hver måned stiller over 100 udstillere deres stader op med alt fra ægte antikviteter til nye ting på et af de bedre markeder, La Soffitta Sotto i Portici ved kejser Augustus mausoleum på Via di Ripetta.

SPISESTEDERSkønne middage

Personligt, autentisk og ikke helt billigt er Trattoria Checchino dal 1887, Via di Monte Testaccio, 30, tlf. +39 06 574 6318, www.checchino-dal-1887.com Overvej at bestille, før du rejser hjemmefra, og kom i pænt tøj. Lukket søndag og mandag.
At få plads i det tætpakkede lokale på La Taverna del Ghetto, som er en kosher-restaurant på Via Portico d'Ottavia 8 i det hyggelige jødiske kvarter kræver bordreservation på tlf. +39 668809771. Men så er du også sikret en herlig oplevelse, hvor tjenerne suser rundt mellem gæsterne, der sidder så tæt, at det er umuligt ikke at falde i snak med gæsterne ved nabobordet.
Flere gode spisesteder i alle prisklasser anmeldt af dem, der har forstand på det, finder du i gastronomiguiden »Gambero Rosso - la guida curiosa e golosa«, som kan købes lokalt hos boghandlerne. Den er godt nok på italiensk, men med en parlør kan man fint stave sig igennem den.

Vil du gerne til Rom? Kulturrejser Europa tilbyder spændende og inspirerende rejser til Rom med dansk rejseleder. Læs mere og book din rejse lige her!

KVINDETIPS

Lommetyve
Pas på i trængslen ved hovedbanegården, Trevi-fontainen m.m. Nogle følger turisterne fra de dyre hoteller og slår til, når de kan se deres snit til det.

Husk varmt tøj
Forårsvejret kan være drillesygt, men det er hyggeligt at sidde ude i solen, når den er der, selv om det er køligt. Så husk at pakke det varme tøj og tjek vejret på www.dmi.dk

Lukketider
Husk, at de fleste butikker lukker fra kl. 13 til 15.30, og at madbutikker holder lukket torsdag eftermiddag med undtagelse af sommerperioden.

Romantik i Rom
Ja, man tror det måske ikke, men den gamle protestantiske kirkegård på Via Caio Cestio 6 ved siden af Cestia-pyramiden er med sine tætstående gravmæler, pinjetræer og cypresser et gemt og smukt sted at komme hånd i hånd.

Tjek regningen
På nogle restauranter undlader tjeneren at servere brød at starte på, men skriver det alligevel på regningen. Husk at få det trukket fra igen!

Ingen storcentre
Med undtagelse af en gammel arkade og stormagasinet Rinacente i bymidten, skal du ikke forvente at kunne handle i shoppingcentre.

Blomstermarked
Elsker du blomster, så overvej at lægge vejen inden om Mercato dei Fiori på via Trionfale mellem 10.30 og 13. på tirsdage. Her er det professionelle blomstermarked nemlig åbent for publikum.

Frokoststeder

Vil du spise på farten, så køb en af de fantastisk lækre pizza-trekanter med friske råvarer, som fås over hele Rom. Romerne selv går ud og spiser frokost, og gerne på deres faste spisesteder, hvorfor der ikke er mange pladser tilovers til turister, hvor de foretrækker at komme. Overvej at få en hyggelig og autentisk madoplevelse blandt romere på Enoteca Corsi ved Pantheon på via del Gesù 87/88. Prisen på for- og hovedretter, vin, vand og kaffe er små 300 kr. for to personer. Men stik hovedet ind dagen før og bestil bord, hvis du ved, du er på de kanter.

Bedste is og kaffe

Italienerne er kendt for at lave god is og kaffe. Noget af den bedste is får du på Gelarmony, Via Oderisi da Gubbio og så det ældste is-sted (gelateria), G. Fassi-Palazzo del Freddo, Via Pr. Eugenio 65. Melder kaffetørsten sig, så gå ind på Café Greco i nr. 86, hvor mange store skribenter har været bænket gennem tiderne. Interiøret er som dengang i cafeen fra 1760, og der er stil over tjenerne i svalehaler. Priserne er lavest i baren, hvis du kan nøjes med det.

OVERNATNINGHer kan du bo

Hotel Azzurra ligger tæt på Trevi-fontænen, Den Spanske Trappe og Barberini-pladsen, værelserne er enkle og dobbeltværelsesprisen begynder ved 600 kr. og enkeltværelsernes ved 375 kr. Hotel Azzurra, Via del Boccaccio, tlf. +39 06 4746531, www.hotelazzurra.com
Området ved hovedbanegården Termini synes nogle er lidt blakket, men vi kan ikke lade være med at anbefale SAS Radisson-hotellet på stedet. Det er et lækkert nyt design-hotel med alle faciliteter - også udendørs pool, gratis trådløst internet og gourmetrestauranter til dobbeltværelsespriser på omkring 1.600 kr. pr. nat.
Det vrimler med luksushoteller omkring Borghese-parken, men Grand Hotel Plaza er et af de bedste til prisen, for det har både klasse og charme. Dobbeltværelserne koster lige under 3000 kr., men så bor du også på Roms d'Angleterre. Grand Hotel Plaza, Via del Corso 126, tlf. +39 06 674951, www.grandhotelplaza.com

Skal du til Rom? Find gode og billige hoteller lige her!

Find det gode logi

Der er transporttid at spare ved at bo tæt på det område, du vil koncentrere dig om, hvis du ikke har meget tid. Men Rom er stor, har mange muligheder og ikke de billigste værelsespriser. Benyt dig af det smarte interaktive kort på www.rom-guide.dk til at finde ud af hvor og i nærheden af hvad, hotellerne ligger.
Venere er Italiens største hotelbureau, hvor du kan finde værelser, bed & breakfast og lejligheder i Rom.

Bo som de kendte og kongelige – Med en rabatkode til Hotels får du store rabatter og råd til endnu mere – Find din rabatkode her Hotels rabatkode

LINKS

www.made-in-italy.com
www.rom-guide.dk
www.enit.dk
www.operaroma.it
www.romaturismo.it
www.assotaxi.it
www.romashuttle.com
www.alitalia.com
www.rejsefeber.dk
www.sas.dk
www.fdm-travel.dk
www.mytraveltango.dk
www.momondo.com
www.dsb.dk
www.handitours.dk
www.hotels.com
www.dmi.dk
www.65-ferie.dk
www.klassikerne.dk

Læs også