https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/egangsbilleder-2013/juli/2013-28-ferieguide-p.jpg
Rejser

Ferieguide: Sådan får du den bedste start på din ferie

24. juni 2014
af Vibeke lou
foto istock
Nedtællingen til sommerferien er begyndt og det er nu ferieplanlægningen skal sættes i gang, så ferien ikke ender som et stressende punkt på din to-doliste. Her er din ultimative Inden-du-går-på-ferie-guide.

To uger inden ferien

Nedtællingen til sommerferien er begyndt, og du mærker forventningens glæde boble i maven. Det er nu, mens der stadig er god tid, at du skal begynde din ferieplanlægning for at komme godt fra start og dermed undgå, at ferien ender som et stressende punkt på din to-doliste.

Få listen over de farligste solcremer du kan købe i udlandet her

1. Tænk over hvad du gerne vil opleve

Uanset hvor lang din ferie er, så er det en god idé at overveje, hvad du gerne vil have ud af den. Skal det være ren afslapning i sommerhuset? Skal du på sightseeing i en storby? Eller har du booket en rundrejse i et land, du aldrig har besøgt før? Lån eller køb nogle guidebøger og bliv klogere på, hvad det er for et sted, du skal besøge. Sørg for at afstemme dine planer med dem, du rejser sammen med.

2. Gør de nødvendige indkøb

Gennemgå din sommergarderobe og find ud af, om der er noget, du mangler. Skal bikinien skiftes ud? Er sandalerne udtrådte? Lav derefter en liste over ting, du skal have med på turen, og køb dem nu - f.eks. solcreme, hudplejeprodukter i rejsestørrelse, vabelplastre, p-piller, vandfast mascara og stop-piller fra apoteket, hvis maven går agurk. Tjek for en god ordens skyld, at passet ikke er udløbet.

Hvilken solcreme skal du have med på ferie - få svaret her

3. Få styr på jobbet

Lav en oversigt over hvad du skal have styr på på jobbet, inden du går på ferie, og brug så tiden på at få tingene afsluttet én for én. Undgå om muligt at sætte nye projekter i gang og koncentrér dig i stedet om at få afsluttet de ting, du allerede er i gang med.

4. Arrangér pasning af kæledyr og planter

Snak med naboer og familie hvis du har en postkasse, der skal tømmes eller en sjælden orkidé, der skal vandes. Sørg også for at være ude i god tid, hvis du skal have bestilt pension til hunden eller katten.

En uge inden ferien

Det er her, de fleste af os begynder at stresse helt vildt, for nu nærmer ferien sig for alvor. Men ro på - du er allerede godt i gang med forberedelserne! Brug ugen til at få styr på de sidste ting og sæt tid af til at forberede dig mentalt på at holde fri.

1. Lav den perfekte pakkeliste

En god pakkeliste er en vigtig del af en vellykket ferie. Skriv derfor pakkelisten nu og lad den ligge fremme, så du kan notere de ting, du kommer i tanke om hen ad vejen. Ofte er det nemlig først et par dage senere, at man husker på livsnødvendigheder som nikotintyggegummi, ørepropper eller solcreme.

2. Forbered kroppen på afslapning

Gør noget du virkelig har lyst til og som giver dig ro i krop og sind: Bestil tid til en massage, få ordnet fødder eller negle eller snup en ansigtsbehandling. Du kan også sætte en aften af til at ligge i badekaret, barbere ben og smøre dig godt ind i selvbruner. Drop aftenarrangementer og prioritér i stedet dig selv og din nattesøvn.

Find den perfekte bikini til din kropsform

3. Få styr på det allersidste på jobbet

Aftal hvem der er kontaktperson på dine vegne, mens du er væk og få de sidste arbejdsopgaver afsluttet. Sæt autosvar på din arbejdsmail to dage før du går fra, hvis du vil være helt sikker på at have ro til de sidste ting. Og begynd så at lukke den mentale dør til arbejdet - nu skal du snart afsted! Lav som det sidste en liste over hvilke opgaver, du skal i gang med, når du kommer tilbage - det giver overblik og gør det meget lettere at komme i gang igen.

4. Kom godt afsted

Der er mange måder at rejse på, men i langt de fleste tilfælde handler det om at sidde ned i mange timer ad gangen. Hvad enten du rejser med fly, tog, bus eller i bil, er det derfor en fordel at være behageligt klædt på. Vælg et par løse bukser og stik fødderne i et par sneakers eller flade sandaler. Stram nederdel og plateausandaler ser smart ud, men alt føles tre numre for småt, når du har siddet sammenpresset i 3-4 timer. Pak også lidt proviant til rejsen, hvis den tager mere end tre timer i alt. Flymad er som regel dyr og elendig, og du kan undgå blodsukkerkriser ved at have lidt nødder, frugt eller en grovbolle med i håndtasken.

Læs også