ferie i St. Florian Østrig
Rejser

Ferie i et kloster: St. Florian, Østrig

14. marts 2011
af Hanne Høiberg
Foto: Hanne Høiberg, E. Gruber/Klösterreich m.fl.
Der er en særlig ro ved at bo på et hotel eller en pension, tilknyttet et kloster på en ferie – uanset ens religiøse overbevisning. Et par dages ophold kan både være et tiltrængt åndehul og en kulturel oplevelse.

Spirituelle hoteller - Ferie i et kloster

På ferie til sommer? Her er de skønneste rejsemål

Spirituelle hotellerKloster Helfta, TysklandSt. Florian, ØstrigThe Augustine, TjekkietAssisi, Italien

13 augustinermunke bor og lever hele deres liv i det imponerende barokkloster godt 20 kilometer syd for den østrigske by Linz.

Klosteret hører til et af de mest fuldendte barokke anlæg i hele Østrig, og ingen kan være i tvivl om, at det her er barok for fuld udblæsning:

St. Florian klostret er et enestående eksempel på, hvordan barokkens kunstnere havde en næsten panisk angst for at efterlade bare et lille hjørne uden dekoration.

Her er prægtige tredimensionale stukarbejder, farverige følelsesfulde freskoer og ikke mindst i klosterkirken er der leget med virkningen af lys og skygge.

Der har boet munke på stedet siden 1071. Men de nuværende bygninger er opført i løbet af 1700-tallet, og siden 1751, hvor alt stod færdigt, er intet ændrer på facaden.

Klosteret har også et mere ydmygt gæstehus, der er åbent for både kvinder og mænd, som søger »ro og enkelhed og nærhed til Gud«.

Her findes ti simple enkeltværelser og otte dobbeltværelser med bad og toilet. Man kan booke både halv- og helpension og spiser i klosterets Restaurant Stiftskeller.

Gæster er velkomne til at deltage i gudstjenesterne, den første klokken seks morgen, den sidste klokken syv aften.

St. Florian er sammen med 21 andre østrigske klostre med i sammenslutningen Klösterreich, hvis hjemmeside er spækket med informationer, dog kun på tysk.

Gå ind under »Themen« og underpunktet »Beherbergen«; her oplistes de klostre, man kan bo på.

Direkte reservation af værelse hos fru Birgitte Straub, info@ stift-st-florian.at.
St. Florian, Stiftstrasse 1,
A-4490 St. Florian, Østrig
www.kloesterreich.at

Læs også