https://imgix.femina.dk/madogbolig/media/b1d94346c13f4553a099f359eec492b2.jpg
Rejser

Femstjernet romantik i Tallinn

2. november 2011
af Karen Witt Olsen, Foto: Hotel De Tre Søstre
I middelalderbyen Tallinn ligger Estlands førende femstjernede hotel med en af landets bedste restauranter. Med sit miks af nyt og antikt emmer Hotel De Tre Søstre af romantik og charme.

I et stille hjørne af Tallinns gamle bydel står tre smalle handelshuse fra 1362 helt tæt sammen. Bygningerne har overlevet flere store brande og en lang periode som turistkontor for den tidligere Sovjetrepublik. I dag huser de Hotel De Tre Søstre. Det er her, Europas konger og dronninger,præsidenter, fotomodeller og rockstjerner overnatter, når de besøger den estiske hovedstad.
www.threesistershotel.comLæs også:

Bella Sky hovedstadens nye blikfang

Velkommen i appelsinen

Stilrent hotel i Reykjavik

Bæredygtigt hotel i Seattle

Luksus bag 300 år gamle mure

Funky minimalisme

Sydfransk frodighed

Catwalk i lobbyen
I lobbyen bliver man budt velkommen af en buldrende ild i den åbne pejs, møblerne er enkle og rustikke, højryggede lænestole i mørkt læder og tunge træstole med stof på sæde og ryg. I et hjørne står en kæmpestor gulvlysestage på højde med en høj voksen mand. Farverne er dæmpede og intime, og på gulvet ligger en lang og kraftig mørkerød løber.

Her i stueetagen ligger også biblioteket, hvor kan man hygge sig i klassiske chesterfieldsofaer, mens ilden knitrer i pejsen, og et tykt rødt gulvtæppe luner på gulvet. Her fornemmer man for alvor de unikke fysiske rammer: Metertykke hvide pudsede vægge, hvor umage sten buler ud hist og pist, og gigantiske frilagte bjælker.

Gourmetmad og kælderbar
Bor du på De Tre Søstre, er der ikke langt til god mad med estisk islæt. For her på hotellet har Estlands tredjebedste restaurant, Bordoo, nemlig også til huse. Indretningen matcher hotellets forkærlighed for at mikse nyt og gammelt.

På væggene hænger mørke originale oliemalerier udlånt fra Nationalmuseet sammen med moderne fotokunst af den unge russiske stjernefotograf Egor Zaika. Drinks- og anretterborde er i blank mahogni, mens spisebordene er dækket med hvide damaskduge, og hvide Collage-pendler fra danske Louis Poulsen og Louise Campbell hænger ned fra loftet.

Havudsigt og badekar
Ikke to af Hotel De Tre Søstres 11 værelser og 12 suiter er ens, men de allerfleste dobbeltværelser har imponerende himmelsenge draperet med luftige hvide gardiner. Sengetøjet er i egyptisk bomuld fra Volga Linned, og hovedpuderne er broderet med hotellets røde svungne 3S-logo.

Der er fritlagte bjælker, svungne trapper og dybe vinduesnicher alle vegne. I flere af værelserne er vinduesnicherne inddraget som små altaner med glasdøre. Gulvene er i kraftig egeparket, og på flere af værelserne er der både havudsigt og fritstående emaljebadekar på løvefødder i selve rummet.

Alle har moderne brusebadeværelser, håndklæder med vævet logo, bade- og plejeprodukter fra Hermès og bløde hvide badekåber og tøfler til fri afbenyttelse.

LOKALT MARKED OG GODE SPISESTEDER
Restaurant Olde Hansawww.oldehansa.ee

Vanaema Juures
(Bedstes Bistro)www.vonkrahl.ee

Sfäär restaurant og butik
www.sfaar.ee

Læs også