https://imgix.femina.dk/media/f48f9f67ac4247d4834abe4177db578a.jpg
Rejser

Fem gode i Basel

8. maj 2012
af Mikkel Hyldebrandt
Basel i Schweiz grænser op til både Tyskland og Frankrig, hvilket ikke bare giver Basel det bedste fra flere verdener, men gør byen til en hemmelig perle. Her er vores bedste spots.

Gå ud
Hyggelige barer, "knejper" i tysk stil og lækre cocktails gør det sjovt og hyggeligt at gå ud i Basel. Cafe Zum Roten Engel er en lidt mærkelig café, hvor du bestiller din øl på flaske ved en disk, der er under gulvniveau. Til gengæld ligger den på den hyggeligste lille plads. Andreasplatz. Grenzwert er en lækker cocktailbar med et godt udvalg af klassiske og nye cocktails. Dæmpet belysning - og i det hele taget rigtig hyggelig! Rheingasse 3, grenzwert.ch.
Den lækre restaurant transformeres i weekenden nærmest ubemærket om til en cool club. Du kan roligt tilbringe aftenen og natten her! Restaurant Atlantis, Klosterberg 13, atlan-tis.ch.

Shopping
Den største og bedste koncentration af butikker befinder sig i Grossbasler Innenstadt, der er byens naturlige centrum. Gå op og ned ad de smalle og til tider stejle gader og find de mange små butikker. l Parfumerie Hyanzinth er et meget lækkert parfumeri med et eksklusivt udvalg af især dufte, der ikke findes mange andre steder. Falknerstr. 17, hyazinth.ch l Når man nu er i Schweiz, kan man passende shoppe efter et ur med schweizisk urværk. Her er Spinnler & Schweizer de absolut førende, når det gælder udvalg fra alle de største. Am Marktplatz 11, spinnler-schweizer.ch.
Er du typen, der handler vin med hjem, så er denne butik noget for dig. Et kæmpe udvalg, også af tyske og franske vine, og dertil masser af lækker whisky, hvis du også er til den slags. Paul Ullrich AG, Laufenstrasse 16.

Spis lækkert
Basel er fuld af hyggelige restauranter, der varierer fra det gastro-lirede til husmandskost. l Brasserie Les Trois Rois på Grand Hotel Les Trois Rois er en fornøjelse af de store. Fransk cuisine indtaget med udsigt over Rhinen. Blumenrain 8, lestroisrois.com.
Brötli-Bar im Hotel Stadthof - Brötli er schweizisk for madder! Her får du et kæmpe udvalg af sandwich og brød. Ideelt til at tage med til en frokost i det fri. Gerbergasse 84, broetlibar.ch.

Kunst og kultur
Basel har mere end 40 museer, så der er nok at vælge imellem. Dog er udvalget af moderne kunstmuseer over det sædvanlige. l Kunstmuseum Basel (billedet) viser nutidskunst og har en imponerende samling af malerier, skulpturer og grafiske værker. St. Alban-Rheinweg 60, kunstmuseumbasel.ch.
I en meget smuk bygning af Renzo Piano finder du i Foundation Beyeler en imponerende samling af de største moderne klassikere som Kandinsky, Baselitz og Warhol for blot at nævne nogle få. Baselstrasse 101, fondationbeyeler.ch.

Her skal du bo
Luksus: Grand Hotel Les Trois Rois er det absolut fineste hotel i Basel lige ned til Rhinen og med den gamle by i ryggen. Dyrt, men bestemt en enkelt overnatning eller to værd. Priser fra 3.000 kr. og opefter. Blumenrain 8, lestroisrois.com.

Det billige: Das Breite Hotel ligger næsten ned til Rhinen, men ikke lige midt i byen. Det kompenseres dog med gratis udlån af cykler til hotellets gæster. Fint, enkelt og moderne indrettet. Priser fra 1.000 kr. pr. nat. Zürcherstrasse 149, dasbreitehotel.ch.

Rejse: Normandiet - Idyl i Deauville

Rejse: Alentejo - Portugals spisekammer

Læs også