Familie-roadtrip i californien
Rejser

Familie-roadtrip i Californien

4. januar 2012
af Anette Kristine Poulsen
Foto: Anette Kristine Poulsen, Line Auchenberg, iStock
Lav dollarkurs og billige flybilletter gør det fristende at udforske den amerikanske vestkyst. Og Los Angeles er et genialt udgangspunkt for resten af Californien, som med ørkenvandring, cowboybøffer, lune vinde og sol i kilometervis hitter hos både store og små rejsende

Californien er om nogen kontrasternes stat. Fra regnfulde områder til knasende tør ørken, fra palmeklædte strande til snetoppede bjerglandskaber, fra imponerende hightech til cowboybyer. Og endelig: Fra vild luksus til fattigdom af tilsvarende dimensioner.

Roadtrip i Californien

Strandvejen fra L.A. til San Diego

Californiens mange strande
Santa Monica blot én ud af mange strande, der skal opleves, for Los Angeles lægger op til, at strand er noget, man vælger efter humør og energiniveau. Laguna Beach er eksempelvis stedet, hvor man kan kombinere stranddaseri med café- og galleribesøg, mens Malibu Beach er stedet med høj kendisfaktor og bosiddende stjerner som Jennifer Aniston, Sting og Tom Hanks. Venice Beach er stranden, hvor hippiekulturen stadig lever på den flippede, originale facon.

Kør selv ferie i Californien

San Diego Wild Animal Park
Blot to timer på motorvejen i sydgående retning fra Los Angeles ligger San Diego. Byen, der bryster sig af, at det her (modsat i L.A.) er muligt at høre sig selv tænke. Og så er det her - på Ocean Beach - verdens bedste bodysurfere holder til. Vi er imidlertid draget hertil for at opleve den verdensberømte San Diego Wild Animal Park, og som det er tilfældet med de fleste attraktioner i USA, koster det kassen.

Palm Springs i børnehøjde
"Undskyld ... men hvad bringer jer til Palm Springs …" vil en amerikaner vide, efter turen er gået nordpå. Han har blikket hvilende på børnene, sikkert vel vidende, at det er alt andet end legepladser, byen har at byde på. For selv om Palm Springs er en fin base, ligger de største oplevelser uden for byen - f.eks. i Pioneer Town, 40 minutter fra Palm Springs ad Pioneer Town Road, som fører direkte tilbage til fortiden.

Roadtrip i Californien

Ægte cowboystemning fandt vi i Pioneer Town
uden for Palm Springs

Ægte western-by
Glem Universal Studios kommercielle og dyre opsætninger - Pioneer Town er den ægte vare. Byen blev bygget i 1946 af nogle af Hollywoods største westernnavne: Dale Evans og Roy Rogers. Ideen var, at skuespillerne skulle bo her, for at de kunne få The Wild West ind under huden. Og det virker ... for side om side ligger saloonen, banken og The Law Office, hvor et skilt med budskabet: "Gone fishing" hænger og blafrer i vinden.

Lufttur, sne og shopping
Palm Springs Aerial Tramway sætter indtryk i perspektiv, når man med roterende sporvogn føres mod himlen - væk fra den varme ørken og op til iskold nåletræsskov. Det tager 15 minutter at stige 6.000 fod til vejrs. Snemasserne på toppen kræver en anderledes påklædning end det traditionelle pool-outfit. Og med dette sidste element i tankerne - kombineret med varmen, Hollywood og naturens øvrige livtag - er Californien et godt bud på en super destination.

KOM GODT AF STED

Tjek Mr Jet og find gode priser på fly, hoteller og billeje i Californien. Det er en jungle at gå på prisjagt, men Mr. Jet gør søgearbejdet overskueligt. Regn med cirka 4.000 kr. for flybilletten pr. voksen, inkl. skatter og afgifter. Trestjernede motelværelser koster typisk mellem 500 og 600 kr. i alt pr. nat for to voksne og to børn. Billeje koster ca. 1.500 kr. om ugen.

LÆS OGSÅ

Shop løs i London: 5 fede butikker

Algarve for livsnydere

Læs også