https://imgix.femina.dk/media/9c3e16251c7342f784d1b6ba7056f85b.jpg
Rejser

Fabelagtige Flensborg

2. juni 2009
af Hanne Vinther Mikkelsen
Foto: Henrik Bjerg
Flensborg er stedet, hvor man tager hen for at gøre en god handel og få sig en lækker oplevelse

Flensborg emmer af fortid. Fra de idylliske kaptajns-gårde ved den maleriske havn til de imponerende købmandsgårde lidt længere oppe i byen. Overalt er der smukke, skæve bindingsværkshuse i små gyder og fyrstelige byggerier og fossende fontæner på fornemme pladser. Et vidnesbyrd om storhedstiden som det danske kongeriges vigtigste handelshavn.

Mekka for shoppere og livsnydere
Flensborg er for jyder, hvad Malmø er for sjællændere. Et strejf af international atmosfære og sparede kroner. Men nu, hvor Sjælland stort set også er landfast med kontinentet, bør flere unde sig selv en fridag eller to i Flensborg. Tag eventuelt en overnatning på et gammelt gasthaus i byen eller på et af kurstederne ved fjorden, for der venter et stramt program for både shoppere og stornydere af smuk arkitektur, spændende historie og skøn gourmetmad. Som førstegangsbesøgende i Flensborg kan man selvfølgelig også bare starte med en slentretur for at suge stemningen til sig.

Flensborg

Imponerende tur igennem byen
Et naturligt startsted er havnen, et mondænt in-sted hvor byens bedsteborgere spiser frokost med udsigt - både for at se og blive set. Gå op gennem passagerne i de nænsomt restaurerede brostensbelagte baggårde til hovedstrøget Grossstrasse. Side om side på det lange strøg ligger stormagasiner og specialbutikker, hvor den usædvanlig venlige, personlige betjening godt kan benove en uvant dansker. I modsatte ende af gågaden Grossstrasse ligger Südermarkt, hvor det nærmest summer af sydlandsk markedsstemning, når det er godt vejr.

Dejlig på alle tider af året
Den pulserende by byder på oplevelser året rundt. Om sommeren er der et sandt menneskemylder på strøget Grossstrasse, ved byens hjerte Holmen og i havnekvarteret. Efterår og vinter kan man gå på opdagelse inden døre i oaserne af stormagasiner, overdækkede arkader eller gallerier og museer. En ganske gratis fornøjelse er at se Flensborg ved højtiderne. Byen er stemningsfuldt og sirligt udsmykket. Særlig i december bliver byen iført det helt store skrud, og med de mange lys og markeder overalt er det som at træde direkte ind i et afsnit af TVkalenderen "Jul i Gammelby".

Flensborg

Praktisk information og mere inspiration på Flensborg Tourismus

Gør et kup i Flensborg

Flensborg er uden tvivl handelsby med stort H. Her er alt, hvad dit hjerte kan begære - fra smykker, sko, solbriller og smart tøj til sportsudstyr. Prisniveauet på det meste er et pænt stykke under det danske. F.eks. kan man finde et par klassiske Levis-jeans til 300 kroner eller designersolbriller fra Dior til 1000 kroner. Sportstøj og udstyr koster mellem 10 og 20 procent mindre. Også elektronik og computertilbehør er billigere. Et topti-spil til sønnens Nintendo DS kan købes for omkring 250 kroner. Når turen igen går nordpå, er det næsten obligatorisk at stoppe ved de store grænse-supermarkeder og tanke op med dåseøl og sodavand, gode vine, chokolade og lakridskonfekt i rå mængder, hvor der stadig er del at spare.

Læs også:
De bedste shoppebyer i verden

Smuttur til Wien

Læs også