Guide til Nordnorge: Disse steder skal du besøge
Rejser

Få Pernilles insidertips til Nordnorge - og slip for turisterne

16. juni 2020
af Silje Helgesen, kk.no, og Kathrine Graa
Foto: Privat
Hvad siger du til en naturskøn ferie i Nordnorge? Friluftsentusiasten Pernille Frøskeland deler her ud af sine 3 yndlingssteder. Helt uden for civilisationen.

Du behøver ikke rejse langt for at kunne nyde den fantastiske, rå natur.

Faktisk kan du kigge mod vores norske naboer, der blot er en køre- eller sejltur væk. Norge har utrolig meget at byde på, hvis du vil have vilde naturoplevelser uden at være omgivet af for mange mennesker.

Pernille Frøskeland, 23, er en friluftsglad nordmand fra Nordlandet. Hun elsker alt, der har med natur at gøre, og er derfor den helt rette at spørge, hvis du vil have lidt insidetips til Nordnorge.

- Jeg elsker at rejse og opleve nye steder, og med en ferie til Norge som sommerplan, ønsker jeg faktisk først at tippe om mit hjemsted, Meløy Kommune, siger hun.

Meløy Kommune ligger i Nordland i den nordlige del af Norge. Det er et smukt område med meget natur og, ifølge Pernille, flere fjelde end mennesker.

Få Pernilles 3 bedste steder i Nordnorge

Svartisen – Engabreen

- Svartisen er Norges næststørste gletsjer. Stedet er den rene drømmedestination, hvis du kan lide hængekøje og telt. Her får du fuld udsigt over gletsjerdelen Engabreen. Derudover er der fantastiske muligheder for en badetur i det unikke, grønne vand.

https://imgix.femina.dk/sommer-i-nordnorge2.jpg

Det er også muligt at tage en guidet tour på Svartisen.

- Svartisen i Meløy Kommune er noget, jeg anbefaler alle. Der er både til fart og spænding eller en rolig SUP-tur. Og så er det en selvfølge at overnatte der, fordi naturen er så lækker, siger Pernille.

https://imgix.femina.dk/sommer-i-nordnorge1.jpg

LÆS OGSÅ: 5 tips til sommer i Danmark

Tåkeheimen 1073 – Norges mest utilgængelige turisthytte

Et andet sted, Pernille varmt anbefaler, er Tåkeheimen. Det finder du efter et par timers vandretur op mod Helgelandsbukken, og den anses for at være Norges mest utilgængelige turisthytte.

https://imgix.femina.dk/sommer-i-nordnorge-prim.jpg

- Det er et fantastisk sted. Og så er det i øvrigt også muligt at overnatte i selve hytten. Med udsigten over gletsjeren Svartisen og fjordene rundt omkring området er der få ting, som kan toppe en frokost lige præcis der, fortæller hun.

LÆS OGSÅ: 5 grunde til at du skal opleve Islands rå natur

Láhku Nationalpark

Pernille beskriver Láhku Nationalpark i Nordland som en ægte naturskat. Med unikke fjeldformationer og flere fine fiskesøer er det den perfekte destination for dig, der har brug for ro i ferien. Det er også et perfekt sted til børnefamilier.

- Landskabet er som skabt til en vandretur. Og så kan man også se Svartisen-gletsjeren herfra.

https://imgix.femina.dk/72483353.jpg

Telttur i nærområdet

Selvom der findes uendeligt mange fine steder at slå telt op i Norge, er det alligevel ikke sikkert, at alle har muligheden for at rejse så langt. Heldigvis er det også muligt at slå telte op i dit nærområde i Danmark.

Pernille, som har tilbragt en god omgang nætter i telt, har efterhånden gjort sig mange erfaringer med teltture.

Hun siger, at det er godt at have nogle ting i baghovedet, inden man tager afsted, så oplevelsen kan blive så god som mulig.

https://imgix.femina.dk/sommer-i-nordnorge.jpg

Pernilles bedste tip til teltturen

Sørg for at have tørt tøj med, så du kan skifte inden du går i seng.

Er du kuldskær, er det en god idé at have en varmeflaske med.

Husk en powerbank. Det kan godt ske, turen skal være telefonfri, men det er altid dejligt at have strøm på mobilen.

Medbring en fiskestang, et kortspil eller måske en flaske vin?

- Jeg synes det er vigtigt at nyde øjeblikke i ny og næ! Pust ud, tag det med ro og nyd alt det, naturen har at byde på. Og ikke mindst: Tag hensyn til naturen og pas på den. Medbring altid en affaldspose.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_4.png

Læs også