https://imgix.femina.dk/media/f4915c9f2ed340578b298fada32c047a.jpg
Rejser

En dag i Barcelona

9. april 2011
af Susanne Gustafsson
Foto: Susanne Gustafsson
Det er svært ikke at blive forelsket i Barcelona, hvor du både oplever spaniere, der ikke taler andet end catalansk, vidunderlige markeder, smalle gyder og det topmoderne Spanien

La Rambla
Det giver et spjæt i alle, da statuen uden hoved pludselig bevæger sig i mekaniske ryk. Der er larm og gøgl og mennesker i et mylder uden lige på La Rambla, hvor der uden overdrivelse tales alle sprog. Min tur ned ad ramblaen starter fra Placa de Catalunya. Det er om at holde godt fast i tasken, for det går lynhurtigt at blive hjulpet af med indholdet, hvis opmærksomheden ikke er på 100 %. Blomsterboderne flasher vildt kulørte buketter, og jeg priser mig lykkelig for, at jeg ikke har brug for en. Ligesom jeg er glad for ikke at skulle købe en af de mange indespærrede pipfugle i de bittesmå bure hos fuglehandlerne.

Det største madmarked
Lidt nede ad ramblaen ligger det største og mest vidunderlige madmarked i Barcelona, der ellers har mange markeder rundt omkring. La Boqueria ligger på højre hånd, og på begge sider af indgangen hænger der skønne skinker. Lige indenfor tager alle de overdådige farver fra først frugt- og grøntboderne og derefter de mere syntetiske slikboder næsten pusten fra én.

"Min" skobutik
På venstre side af ramblaen ligger den gotiske bydel med masser af små, spændende butikker, med meget mere specielle og interessante ting end i de allestedsnærværende Zara- og Massimo Dutti-butikker. Min absolutte must-visitbutik er Da Vinci Colors på Carrer de la Boqueria, en sidegade til ramblaen lige over for madmarkedet. Da Vinci Colors er himlen for ballarina-holics som mig. De har ikke andet end ballerinaer i samme facon med bløde gummisåler, men de har dem i ALLE farver. Ballerinaerne koster 40, 45 og 50 euro pr. par. Og de er så dejlige at gå i!

Først frokost - så Gaudí
Min frokost nydes på restaurant La Gavina nede ved vandet, hvor værten serverer en symfoni af havets lækkerier ledsaget af husets egen mousserende vin. Jeg kan ikke besøge Barcelona uden også at besøge to af Antoni Gaudís finurlige bygningsværker. Den aldrig afsluttede kirke Sagrada Família er en eventyrlighed af detaljer. Gaudí fik overdraget byggeriet af den påbegyndte nygotiske kirke i 1883, men han lavede alt om og improviserede sig frem til et bygningsværk uden sidestykke. Han levede sine sidste 16 år som fattig eremit i kirken, som aldrig er bygget færdig, selv om der bygges på den med jævne mellemrum. Inden da byggede Gaudí adskillige fantastiske bygninger til (meget) rige familier, og i det såkaldte Eixample-kvarter kan en del af dem beskues. Min favorit er Casa Batlló, hvor jeg nemt kan bruge et par timer.

Tapas og godnat
Casa Batlló ligger som så meget andet dejligt tæt på mit centrale hotel Avenida Palace, hvor jeg lige læsser dagens indkøb af, før det er tid til lidt aftensmad. Tapasrestauranten Sagardi ligger i det gotiske kvarter lige over for kirken Santa Maria del Mar (den med "Havets Katedral"), og der er altid propfyldt med glade, gumlende mennesker med tapas og øl eller vin i hænderne. Udvalget af tapas er stort, så begrænsningens kunst er nødvendig.

Relevante links

Få gode råd til din rejse til London

Lad turen gå til Istanbul

Læs også