https://imgix.femina.dk/media/6b5eeb88c3f849318c2d037a58cc0818.jpg
Rejser

Elba – et lille paradis

1. juni 2010
af Susanne Gustafsson
Elba er lidt af et paradis. Den lille ø ud for Toscanas kyst er et frodigt sted med masser af muligheder

Vores guide Nina kommer susende ind på restauranten og ligner indbegrebet af en italiensk kvinde. Hun har chokpink læbestift på, knaldsort kort hår, stramme sorte jeans, leopardbluse, store solbriller med noget bling-bling på stængerne og en enorm pink nylontaske over skulderen. Nina er fra Elbas turistbureau, hun skal vise mig rundt på Elba.

Elba

Fordrukken kage
Mine rejsekammerater og jeg møder både Nina og Claudio til frokost på Hotel Hermitage, hvor vi tilbringer det første døgn på Elba. Efter en overdådighed af italienske frokostspecialiteter præsenteres vi for Elbas helt særlige kage, schiaccia ubriaca, der betyder "fordrukken kage".
Navnet skyldes, at kagen bages med sød rød vin og olivenolie - og der spares ikke på nogen af delene i den svampede sag, som mætter pænt! Hotel Hermitage ligger smukt i en bugt og byder både på en bred sandstrand, to pools og et dejligt lunt udendørs boblebad at boltre sig i.

På tur med Nina
Nina kører meget italiensk, og vejene på Elba er meget bugtede. Med ultra korte mellemrum ringer hendes mobiltelefon. Det skønne og ufattelig grønne landskab tordner forbi.
Indimellem gør vi heldigvis holdt ved de dejligste udsigtssteder, for noget af det vidunderlige ved Elbas kystlinje er alle bugterne, som hele tiden skifter karakter ligesom landskabet til lands. Så er der bjerge, så er der bløde bakker, og så er der fladt - ligesom strandene skifter fra hvidt sand til rundslebne dekorative hvide sten med sorte prikker på.

Mad og shopping
Et af flere herlige måltider på øen nyder jeg i byen Capoliveri, hvor værten på Il Chiasso demonstrerer, hvordan der laves mad i det lillebitte åbne køkken på cirka to kvadratmeter bagest i restauranten.
Vi spiser maden ude på den overdækkede terrasse på gaden, men der ser så hyggeligt og intimt ud inden døre, at jeg gerne ville prøve det også. Efter aftensmaden kan jeg stadig nå at shoppe lidt i byen, der har et fint torv med cafeer og en skøn udsigt - og sjove smalle gyder, der går op og ned.

RELATEREDE LINKS:

Læs også