https://imgix.femina.dk/media/ffad30f6aae145d29a23ad230d0b0430.jpg
Rejser

Eksklusiv skiferie i Megève, Frankrig

4. januar 2012
af Hanne høiberg
foto: michael brüel, jesper sabroe og megève tourisme
Bjergby med oprindelig sjæl, eksklusiv shopping og udsigt over Mont Blanc - et godt sted at tage på snesikker skiferie.

Franske bjergbyer med sjæl

Tip til Megève

  • Alpette er en af terrænets bedste restauranter med hurtig service, fornuftige priser - og en vidunderlig udsigt mod Mont Blanc.

  • Megève er kendt for sine spa'er. Forkæl dig selv i spa Pure Altitude på Hotel Mont Blanc midt i byen. www.pure-altitude.com.

  • Jazzclub le 5 Ruesi en lille smøge nær torvet byder på Megèves hyggeligste natteliv.

  • Bo godt på: Au Coeur de Megève, rustikt tre-stjernet hotel i romantisk alpestil. www.hotel-megeve.com

  • Mere info om Megève, hoteller og restauranter på www.megeve.com, mere om skiområdet på www.lesportesdumontblanc.fr

En times kørsel fra Geneve på hver sin side af E25-motorvejen mod Chamonix og Italien ligger to fantastiske skisportssteder, der har mindst tre ting til fælles:

1) Det er rigtige, århundredgamle byer med hver deres specielle historie. 2) De står i stærk modsætning til de moderne effektive skisportsstederm der har mere beton end charme. 3) De ligger nær Mont Blanc.

Snesikker skiferie

Det sidste har ikke bare æstetisk betydning. Kombinationen af fugtighed fra Genevesøen og kulden fra Europas højeste bjerg betyder nemlig, at begge områder næsten altid har sne.

Middelalderbyen Samoëns er forholdsvis ny som skisportsdestination, mens Megève var allerede i begyndelsen af 1900-tallet et eksklusivt skisportssted. Og sådan forholder det sig i og for sig stadig. Hvorfor skulle der ellers være en Hermès-butik i Megève?

To andre skisportssteder i Frankrig og Italien

Skiferie i middelalderbyen
Samoëns, Frankrig
Skiferie på ægte italiensk, Courmayeur, Italien

Mont Blanc forude

Megève ligger i en stor åben gryde i bjergene, 70 km. fra Geneve vest for motorvejen med direkte udsigt til mægtige Mont Blanc.


Eksklusiv turistby

I begyndelsen af 1900-tallet begyndte de første sommerturister at komme til den idylliske bjerglandsby. Da den stenrige Rothschild-familie få år senere skiftede St. Moritz i Schweiz ud med Megève, når du skulle på vinterferie, blev byens skæbne som eksklusiv turistby beseglet.

I 1921 åbnede familien det fashionable Mont d'Arboid Palace Hotel, som siden har huset alt fra europæiske kongehuse til filmstjerner og andre kendisser. Hvilket tydeligt ses, når man går tur i den bilfrie bymidte.

Skiløbet er en central del af livet i Megève - og har været det i snart 100 år.

De ærværdige, femstjernede hoteller ligger tæt, mens der er indrettet prægtige interieur-forretninger i de gamle lader og eksklusive modeshops og gourmetbutikker i byhusene.

Men Megève er også til at komme i nærheden af for en almindelig dansk turist.

Det trestjernede hotel Au Coeur de Megève ligger midt i byen, men man kan parkere bilen i det store underjordiske parkeringshus i nærheden.

Selvom prisniveauet generelt er i den høje ende, kan man sagtens gå på tilbudsjagt og få f.eks. et "midt på ugen tilbud" til priser, der er til at forstå.

Gite du Lac de Gers er berømt for sin salade savoyarde, salat med skinker, pølse og forskellige oste fra egnen.

Solfyldte, brede boulevardpister

Selve skiområdet oser af selvtillid. forstået på den måde, at her ikke er mange pister, som kan slå skiene væk under en nogenlunde habil dansk skiløber.

Det er velholdte, solfyldte brede pister i den blå og røde boulevardklasse, der dominerer i Les Portes du Mont Blanc - i alt 300 km, forbundet af 81 moderne lifter.

Meget af skiløbet er under trægrænsen, hvilket er en fordel når det sner, fordi de mørke grantræer giver en god kontrast.

Vi løb området igennem sammen med en af de lokale skilærere, Olivier Balmat. Han viste os, at ormådet også byder på pister i en sorte klasse. Bl.a. løb vi på en af World Cup-pisterne, som bestemt ikke mangler udfordringer og samtidig ligger vendt mod Mont Blanc. Smukkere bliver det ikke.

Læs også