https://imgix.femina.dk/media/00f831fa048f4322af9b653e0fe67773.jpg
Rejser

Det perfekte græske gemmested

3. oktober 2008
af Anne Mette Ahlgreen
Foto: Anne Mette Ahlgreen
Hvis du har lyst til en eksotisk ferie, hvorfor så sidde i et fly i 12 timer og nå frem til din lodge med elefantben, hvis du kan stige veludhvilet ud af flyveren på Kreta efter få timer og opleve lige så uforskammet luksus som på den mest pittoreske tropeø?

Elounda Gulf Villas & Suites er et prisbelønnet "boutique hotel" i udkanten af den lille havneby Elounda på det østlige Kreta. Hængende hvidskuret på en klippeside med udsigt over Mirabello-bugten flyder hotellet med sine individuelt indrettede villaer og suiter med enkelte stærke farver effektfuldt sammen med den omkransende blå lagune.

Smuk udsigt fra terrassen

PRIVATLIVET VÆGTES HØJT
Siden slutningen af 1980'erne har hotelejer Anna Kadianakis og hendes familie gradvist udbygget komplekset til det, det er i dag. Her er der lagt vægt på privathed. Placeret som det er, højt hævet over bugten, ligger de forskudte villaer, så alle gæster har en fornemmelse af at være alene. Ja, du kan såmænd gå nøgen rundt uden nysgerrige blikke, hvis du har lyst.

Selv på de store terrasser og i de tilhørende infinity-pools - swimmingpools med afrundede kanter, så man plasker rundt med fornemmelsen af, at de aldrig hører op, men blot fortsætter blåt i blåt ud i havet 100 meter under komplekset. Du kan købe ind eller få nogen til det, og du kan lave mad eller få din egen private kok. Alt kan stort set lade sig gøre - fra blomsterblade på sengen til chokolademassage, yoga og spabehandlinger i private omgivelser. Mod betaling naturligvis.

Terrasse og pool

Samtlige suiter og villaer er individuelt og smagfuldt indrettet af hotelejer Anna Kadianakis, som har valgt en blanding af italienske og franske møbler og antikviteter tilsat klare, stærke farver.
Og det kan være svært at løsrive sig fra den private terrasse og pool, hvor saltvandet flyder i et uendeligt kredsløb. Er du ikke så vild med saltvand, skal ejeren nok sørge for, at det bliver skiftet ud med ferskvand. Sandsynligvis Evian.

IKKE FOR RYGSÆKREJSENDE
Du kan også vælge at holde hotelferie i en af suiterne. Hotellets to restauranter er fremragende, fællespoolen har også børnepool, og hvis du vælger en suite, er morgenmaden med i prisen.
Den serveres individuelt og har intet med overkogte æg fra en buffet at gøre. Og selv om hotelkomplekset både har noget koloniagtigt, hemmelighedsfuldt og isoleret over sig, er isolationen selvvalgt og opnået for ikke så få penge.

DE KENDTES SKJULESTED
Hoteldirektøren på Elounda Gulf Villas & Suites er en diskret mand, som det sig hør og bør. Han kan ikke sige nøjagtig hvem, der for nylig har boet i hotellets 300 kvadratmeter store Royal Spa Villa med 300 kvadratmeter privat terrasse med egen pool og kakkelbeklædt udekøkken. Direktøren antyder blot, at det var en kendt engelsk fodboldspiller og vil ikke udelukke, at han kan være gift med en tidligere Spice Girl ...

Elounda Gulf Villas & Suites

Efter en dag på vejene er det udsøgt og privilegeret luksus at lade sig
synke ned i poolen med en velvoksen drink på kanten og sin elskede
inden for rækkevidde.

Elounda Gulf Villas & Suites

Priser pr. døgn i højsæsonen:

Læs også