Rejs til Rumænien og oplev smuk natur og masser af kultur
Rejser

Derfor skal du rejse til Rumænien

8. december 2016
af Katharina Kjøge
foto: AOP & Panthermedia
Vidunderlig kultur og prægtige, grønne bjerge. Rejs med til Rumænien og oplev den historiske hovedstad Bukarest, Transsylvaniens smukke landskaber og ikke mindst de eventyrlige slotte.

Transsylvanien. Det klinger helt eventyrligt – og mange tænker sikkert på en bestemt blodsugende herre og hans gotiske slot. Men området er meget mere end Grev Dracula. Her mødes imponerende natur og oldgammel historie.

Draculas mytiske slot, Bran, i Transsylvanien.

Hele Rumænien nord og vest for Karpater-bjergene betegnes Transsylvanien, der betyder ”hinsides skoven”, og denne del af landet byder da også på dybe skove, hvor brune bjørne, losser og ulve strejfer omkring. Tiden har glemt de små middelalderbyer, der ligger spredt ud i det grønne landskab. Og ind imellem troner et smukt, historisk slot.

Læs også: 5 tips til at planlægge vandreferien

Meget velholdte og hyggelige middelalderbyer i Transsylvanien.

3 eventyrslotte, du skal se

1 – Draculas slot Transsylvanien har været synonym med Grev Dracula, siden Bram Stokers berømte fortælling. Besøg Draculas mytiske slot, Bran, der ligger på toppen af en bakke midt i de store skove. Slottet blev bygget i det 14. århundrede og har i virkelighedens verden fungeret som residens for de rumænske royale. 2 – Et af de smukkeste små slotte Midt i Prahova-dalen i byen Sinaia, der har kælenavnet Karpaternes perle, kan du besøge kongeslottet Peleş, som er et af de smukkeste små slotte i Europa. Slottet blev bestilt af Rumæniens første konge, Carol I. 3 – Castelul Corvinilor Corvin slottet kaldes også Hunedoara slottet og er måske mere en fæstning end et slot. Det er i hvert fald imponerende, som det rejser sig på toppen af en klippe. Det gotiske renæssanceslot er blandt de største slotte i hele Europa. Man siger, at det spøger om natten, og folk i området bruger stadig (helt alvorligt) hvidløg som våben mod det overnaturlige.

Rejs med Kulturrejser Europa på rundrejse i Rumænien – læs mere om rejsen her >>

Peleș Slot er et af de smukkeste små slotte i Europa.

Oplev hovedstaden Bukarest

I Rumæniens historiske hovedstad mødes fortid og nutid. Handelsstrøg, der myldrer med turister og moderne storbystemning, og smalle gader med hyggelige cafeer ligger side om side med betonbyggeri, der vidner om hårde år under kommunismen. Samtidig er den gamle bydel og handelsgade, Lipscani, et virvar af smukke bygninger, gallerier, fine stræder, restauranter og værtshuse. Her mærker man Bukarests storslåede fortid.
Travle cafeer og hyggelig stemning i den gamle bydel Lipscani i Bukarest, Rumænien
Parlamentspaladset, opført af den tidligere diktator Nicolae Ceausescus, er hovedstadens største attraktion. Bogstaveligt talt. Det gigantiske palads har ikke mindre end 1.000 værelser fyldt med marmor, krystal, silke, guld og monstrøs overdådighed. 30.000 boligejendomme og flere kirker blev ryddet for at skabe plads til den enorme bygning, og paladset stod i skarp kontrast til beton-arkitekturen, der prægede tiden. Parlamentet er verdens næststørste bygning og én af de dyreste nogensinde bygget!
Parlamentspaladset i Bukarest er verdens næststørste bygning.

Rejs til Rumænien

Kulturrejser Europa arrangerer pakkerejser til Rumænien med afrejse i maj og september 2017. Tag på 8 dages rundrejse, hvor du både oplever Bukarest og Transsylvanien inklusive direkte fly København-Bukarest t/r, 7 nt. på gode hoteller, spændende udflugter og dansktalende rejseleder.
https://imgix.femina.dk/files/pics/femina-dot-dk/103/3047/original-33341-1107-hjemme11.jpg

Læs også