https://imgix.femina.dk/media/ba0f782b60c0439384362f4394d1b94b.jpg
Rejser

De bedste ferietips til Bornholm

6. juli 2011
af Pernille Gjede
Foto: Henrik Freek
Pernille Gjede deler ud af sine bedste tips om hyggelige, hemmelige og fredelige steder på Bornholm

Vi synes, at alle, der gæster øen, skal kende de eventyrlige pletter, der gemmer sig på klippeøen langt ude mod øst. Vi har med stort held slæbt familie, venner og børn i alle aldre med på disse ture - endda oftest uden at møde andre mennesker på turen.

Bornholm, Bornholm, Bornholm

Bornholm, Bornholm, Bornholm

Pernille Gjede har sammen med Jane Sandberg skrevet inspirationsguiden Bornholm, Bornholm, Bornholm, hvor de deler ud af fifs og tips om den skønne ferieø. Især handler den om de små mere eller mindre ukendte steder, der dog ikke gør dem mindre seværdige. Køb fx bogen hos Saxo

På klippetur med madkurven
Det lille undselige Kowskys Røgeri i Årsdale er en oplevelse i sig selv. Put sild og fiskefrikadeller i frokostkurven sammen med et par humpler rugbrød og nogle af de lokale Svanekebryg. Gør holdt ved en af de mange vejboder, der bugner med dunede hindbær og nyplukkede jordbær, og desserten er i hus. Så finder i en egnet klippe og nyder varerne med udsigt til Christiansø. De flade klipper på klippestien ved den lille Vigehavn i Svaneke er blandt vores favoritter.

Badetur med Bounty-stemning
Når der skal dases og bades, så styrer vi direkte mod den lille eksotiske lagune i Listed, hvor Mor Markers Gænge fører os ud til den lille hemmelige sandstrand omringet af klipper og hybenduft. Dristige "Batmænd" kan springe i vandet fra stigen, der er naglet fast til klippen, mens børn og forsigtige sjæle kan bade fra strandkanten. Det her ligner alt andet end Danmark!

Oase i regnvejret
Når det regner så søger vi ind i en af de mange sprækkedale. Her når vinden ikke ind, og de tætte trækroner gør det ud for paraply. Gyldenså ved Bølshavn er en af de mindre, oversete sprækkedale. På en sommerdag dufter skovbunden af ramsløg, bregner, skovsyre og fugtig jord, og der emmer af junglestemning langs den rislende å i bunden af sprækkedalen. Tager I hele turen op ad dalen, belønnes I af de solmodne kirsebær, der svajer over stien, dér hvor sprækkedal bliver til mark.

Et smut i paradis
Ved Hullehavn i Svaneke er det lille gule ishus Sydøst for Paradis blevet shinet op og samlingssted for livsnydere på de varme sommerdage. Her er café latte, udenlandske øl og friske lækkerier flankeret af livemusik, udsigt til beachvolley, kajakroere og dykkere. Det er også her, I kan tage jer et slag tennis i Svaneke Tennisklub, der uden diskussion har de mest charmerende baner. Her hersker en afslappet stemning, og der er næsten altid ledige baner til dem, der trænger til at bevæge sig i ferien.

Bornholm, Bornholm, Bornholm

Læs også