Rejsetips
Rejser

De 17 bedste tip til hotel-opgradering og fordele

30. april 2019
af Ditte M. Hansen - foto Shutterstock
Få eksperternes 17 bedste tip hotel-opgradering, booking og andre fordele til din næste overnatning, der hurtigt kan blive meget mere luksuriøs end det, som du betaler for.

Bed om et værelse i højden eller i hjørnet og tag gerne vovsen med næste gang, at du skal på hotel for at få meget mere for pengene.

Verdens førende bookingsite Hotels.com har bedt deres rejsespecialister om at dele deres bedste tip booking, opgradering og andre fordele, som umiddelbart kan virke som et mysterium at gennemskue hvordan fungerer, men som faktisk er utroligt nemme at gå til, når man først kender dem.

17 tip til hotel-opgradering og fordele

Søndag til mandag er typisk den billigste nat på et rigtigt cityhotel
Weekendturisterne er taget videre, og hverdagsgæsterne er endnu ikke dukket op. Hoteller verden over har ofte gode tilbud søndag aften. Her er chancen for opgradering også størst, da belægningen som regel ikke er så høj.

Book med mobilen
Flere og flere rejsende booker hotel på farten. Ifølge en undersøgelse fra Hotels.com i 2017booker hele 54 procent af gæsterne verden over deres hotel via mobilen, og tallet er stigende. I dag er der også kontante fordele ved at bruge mobilen, da mange specialtilbud er forbeholdt mobilbrugerne.

Overnat i forretningsdistriktet
De store byer med mange forretningsrejsende som Tokyo, London, Bruxelles og São Paulo har fordelagtige værelsespriser i weekenden, hvor alle 'jakkesættene' er taget hjem. Du kan nogle gange finde 5-stjernede hoteller til under 1.000 kroner per nat.

Loyalitetsprogrammer
Det betaler sig at være loyal. Tilmeld dig kundeklubber og loyalitetsprogrammer, og få adgang til de bedste priser, rabatkuponer, gratis nætter, VIP-services mm.

Rejs med vovsen og få mere plads
Nogle gange reserverer kæledyrsvenlige hoteller de største værelser til gæster med kæledyr, så både to- og firbenede gæster har det godt. Så tag eventuelt dit kæledyr med på rejsen, da det kan sikre dig et større og mere komfortabelt hotelværelse.

Vent med at booke
Det er lang tid siden, du skulle booke hotelværelse måneder i forvejen. I dag kan du ofte spare en del penge ved at vente til sidste øjeblik. Så hvis du har brug for et hotel efter en sen nat, kan du ofte få det til en lav pris – jo senere, jo billigere!

Tænk i højden for at få et bedre værelse
Suiterne og de bedre værelser befinder sig typisk på de øverste etager, så bed om et værelse højere oppe, og opdag forskellen. Du bliver måske ikke opgraderet til præsidentsuiten, men kommer i hvert fald længere væk fra gadestøjen.

Tjek ind så sent som muligt for opgradering
Tjekker du sent ind, er der en chance for, at hotellet er ved at løbe tør for de standardværelser, som de fleste rejsende booker. Det kan bane vej for en opgradering til en højere værelseskategori.

Husk at nævne særlige anledninger
Giv hotellet besked, hvis du fejrer en særlig anledning. Bed dem om at få et godt værelse til at markere begivenheden i. Hvis du siger det til dem i forvejen, har de mulighed for at tildele dig et særligt værelse, og måske sætter de trumf på med en flaske champagne?

Ekstra tip: Ring ikke til hoteller med særlige ønsker mellem klokken 10 og 13, da der sandsynligvis står en lang kø af gæster, der gerne vil tjekke ud.

Gæsteanmeldelser og sociale medier
Hotellerne er i dag meget afhængige af gæsteanmeldelser og sociale medier. Når du tjekker ind, kan du fortælle, at du har tænkt dig at skrive en anmeldelse, at du følger dem på Instagram, og at du i øvrigt vil poste masser af billeder. Et godt værelse vil hjælpe på sagen!

Bed om et hjørneværelse
Ryk ud i hjørnet, hvis der er mulighed for det. De fleste bygninger er konstrueret sådan, at der er flest kvadratmeter og flest vinduer i hjørneværelserne. Der vil også typisk være det laveste støjniveau. Med andre ord: Det føles som et bedre værelse, uden at det koster dig ekstra. Det er også værd at undersøge, om hotellet lige er blevet renoveret. Bed i givet fald om et af de nyrenoverede værelser.

Bliv bedste ven med de ansatte
Hvis der er meget hektisk og travlt, når du ankommer, kan du gøre dig gode venner med de ansatte ved at tilbyde at vente. Vær venlig og høflig over for receptionisterne. Det kan udmønte sig i et bedre værelse og fordele som sen udtjekning, morgenmadskuponer, en flaske vin, en frugtkurv eller gratis minibar.

Luksuriøse freebies
De gratis goodies fra hotellerne er blevet opgraderet. Glem sæben til brusebadet. I dag får du som gæst eksklusive mærkevarer som body lotion, ansigtsmasker og skønhedsprodukter. Hold også øje med eksotisk te og snacks, badetøfler, eksklusive magasiner, brevpapir og andre nyttige ting, man kan låne og bruge dagen igennem som bærbare wi-fi-enheder, paraplyer og cykler.

Spørg efter gode morgenmadstilbud
Er der ikke morgenmad med i værelsesprisen, kan du ved indtjekning spørge efter, om der er særlige tilbudspriser i hotellets restaurant, navnlig på morgenmaden. Du kan ofte hente en solid rabat på maden, en invitation til happy hour kun for gæster eller særlige 2-for-1-tilbud.

LÆS OGSÅ: Her skal du rejse hen i 2018

Overvej at betale for klub-eller chefniveau
Nogle businesshoteller har klubtilbud for erhvervsledere, og det kan give adgang til en lang række faciliteter, services og gratis fordele. For et mindre gebyr kan du måske få adgang til en lukket lounge med gratis drinks og snacks, vaskeriservice, opgraderet værelse, fri wi-fi samt gratis aviser og magasiner. Nogle gange betaler det sig at give lidt ekstra for at få meget mere.

Hvad den ene smider ud, kan den anden få gavn af
Der bliver efterladt ufatteligt mange ting på et hotel, fra praktiske ting som adaptere og paraplyer til mærkevarer i luksusklassen. Glemte sager kan være en ren skattekiste, så vær ikke bange for at spørge, hvis der er noget, du mangler.

Hemmelige pudemenuer
Menuerne og prislisterne på dit værelse gælder ikke kun roomservice, rens og vask. Mange hoteller tilbyder i dag deres gæster mange af hjemmets behageligheder, så pudemenuer vinder frem. Bøvler du med nakke- og rygsmerter, kan du spørge efter dine valgmuligheder. Receptionen har ofte et stort udvalg, lige fra de faste til de ekstra bløde varianter.

Læs også