Rejser

The Cotswolds: Country-idyl i England

af Jesper Møller 1. maj 2010
Foto: Jesper Møller og Gloucestershire Tourism
The Cotswolds er det perfekte sted til en romantisk ferie – fuld af bølgende, grønne landskaber, pittoreske landsbyer samt den særlige engelske countrystemning. Herude i den sydvestlige del af England finder også de britiske jetsettere roen

Velkommen til The Cotswolds, et af de mest naturskønne områder i England. Wolds betyder bløde, rullende bakker, og navnet rammer lige i plet. Her er skønheden ikke abrupt og dramatisk, men idyllisk, rund og ikke mindst eviggrøn.

Besøgende må ikke snyde sig selv for et par gåture i området, selv om den bedste måde at udforske herlighederne på er ved at tage en køretur i bil.

Wolds betyder bløde,rullende bakker, ognavnet rammer ligei plet

THE COTSWOLDS

The Cotswolds ligger i det sydvestlige England, tæt på den usynlige grænse til Wales. Nærmeste større byer er Bristol mod syd, Oxford mod øst og mod nord når området næsten op til Shakespeares fødeby Stratford-upon-Avon. Den nemmeste måde at komme til The Cotswolds på fra Danmark er ved at flyve til London og leje bil dér. Køreturen fra London tager tre-fire timer.

Læs mere om området på cotswold.com, cotswolds.info, the-cotswolds.org samt Visit Britains danske hjemmeside, der er hjemmesiden for det britiske turistkontor i Danmark.

Spøjst herresædeThe Cotswolds er blevet udnævnt til "area of outstanding beauty", og allerflottest er der i den mest kuperede, vestlige del ved højderyggen Cotswold Hills. Et godt eksempel på, hvad man bør unde sig selv af oplevelser, er landskabet omkring landsbyen Snowshill

KærlighedstårnetIkke langt fra Snowshill finder man områdets smukkeste udsigt. Broadway Tower er bygget på toppen af det 312 meter høje Broadway Beacon, og fra toppen har man i klart vejr et formidabelt vue - blandt andet kan man se helt til Wales.

Tårnet har en romantisk forhistorie, idet det tilbage i 1799 blev bygget på foranledning af jarlen George William som en kærlighedserklæring til hans kone.

De mest idylliske landsbyerDet dragende ved The Cotswolds er ikke blot den flotte natur. Området rummer en stribe små idylliske landsbyer med de karakteristiske honningfarvede huse. Blandt de mest charmerende er Chipping Campden samt tvillingebyerne Upper Slaughter og Lower Slaughter, i daglig tale blot The Slaughters. Specielt de to sidstnævnte er engelsk country-idyl, når den er bedst.

Country-shoppingEn anden nok så spændende by er Stow-on-the-Wold, der ligger nogenlunde i centrum af The Cotswolds. Ud over huse i den traditionelle gamle stil rummer byen også en lang række forretninger, og den er derfor et yndet stop for turister.

Man behøver ikke at købe noget for at nyde byen. Man kan sagtens "nøjes" med at vandre omkring i de hyggelige gader, der er fyldt med blandt andet antikvitetsforretninger, kroer, håndværksbutikker og kaffebarer.

Bed and Breakfast i The Cotswolds

Overalt har de lokalearrangeret blomsterpå smuk og romantiskvis. Området skal helstopleves om foråret,når alt blomstrer.

KendisfaktorenThe Cotswolds er i de senere år for alvor blevet "opdaget" af Englands rige og kendte. Blandt de kendisser, der enten bor her fast eller har en ejendom, er skuespilleren Kate Winslet og modellerne Elizabeth Hurley og Kate Moss, ligesom også prins Charles' landsted Highgrove er at finde i Cotswolds bølgende bakker.

Et ophold er dog på ingen måde ubetalelig dyrt, og de lettere forhøjede priser bør ikke få nogen til at holde sig væk.

Malaga