The Cotswolds ligger i det sydvestlige England, tæt på den usynlige grænse til Wales.
Rejser

The Cotswolds: Country-idyl i England

1. maj 2010
af Jesper Møller & Olivia Zypikoff
Foto: Shutterstock
The Cotswolds er det perfekte sted til en romantisk ferie – fuld af bølgende, grønne landskaber, pittoreske landsbyer. Oplev den særlige engelske countrystemning.

Velkommen til The Cotswolds, et af de mest naturskønne områder i England. Wolds betyder bløde, rullende bakker, og navnet rammer plet. Her er skønheden ikke abrupt og dramatisk, men idyllisk, rund og ikke mindst eviggrøn.

Wolds betyder bløde, rullende bakker, dem finder du i det sydvestlige england
Wolds betyder bløde, rullende bakker, og navnet rammer plet
Foto: Shutterstock

THE COTSWOLDS

The Cotswolds ligger i det sydvestlige England, tæt på den usynlige grænse til Wales. Nærmeste større byer er Bristol mod syd, Oxford mod øst og mod nord når området næsten op til Shakespeares fødeby, Stratford-upon-Avon. Den nemmeste måde at komme til The Cotswolds på fra Danmark er ved at flyve til London og leje bil dér. Køreturen fra London tager tre-fire timer.

Hvorfor hedder området "Cotswolds"?

The Cotswolds refererer til de bølgende bakker og det åbne landskab, der er kendt for sin naturskønhed, idylliske landsbyer og velbevarede arkitektur. The Cotswolds har en historie med herresæder og landhuse, der stammer tilbage fra middelalderen, hvor dette område var bosat af velhavende landejere.

Kærlighedstårnet (Broadway Tower)

Ikke langt fra Snowshill finder man områdets smukkeste udsigt. Broadway Tower er bygget på toppen af det 312 meter høje Broadway Beacon, og fra toppen har man i klart vejr et formidabelt vue - blandt andet kan man se helt til Wales. Tårnet har en romantisk forhistorie, idet det tilbage i 1799 blev bygget på foranledning af jarlen George William som en kærlighedserklæring til hans kone.

Kærlighedstårnet (Broadway Tower)
Foto: Shutterstock

Chipping Campden: Idyllisk landsby

Det dragende ved The Cotswolds er ikke blot den flotte natur. Området rummer en stribe små idylliske landsbyer med de karakteristiske honningfarvede huse. Blandt de mest charmerende er Chipping Campden samt tvillingebyerne; Upper Slaughter og Lower Slaughter, i daglig tale blot The Slaughters. Specielt de to sidstnævnte er engelsk country-idyl, når den er bedst.

Country-shopping

Den spændende by Stow-on-the-Wold ligger nogenlunde i centrum af The Cotswolds. Ud over huse i den traditionelle gamle stil rummer byen også en lang række forretninger, og den er derfor et yndet stop for turister. Man behøver ikke at købe noget for at nyde byen. Man kan sagtens "nøjes" med at vandre omkring i de hyggelige gader, der er fyldt med blandt andet antikvitetsforretninger, kroer, håndværksbutikker og kaffebarer.

Spændende by er Stow-on-the-Wold, der ligger nogenlunde i centrum af The Cotswolds.
Overalt har de lokale arrangeret blomster på smuk og romantisk vis. Området skal helst opleves om foråret, når alt blomstrer.
Foto: Shutterstock

Kendisfaktoren: Hvem har huse her?

I de seneste år er The Cotswolds for alvor blevet "opdaget" af Englands rige og kendte. Blandt de kendisser, der enten bor her fast eller har en ejendom, er skuespilleren Kate Winslet og modellerne Elizabeth Hurley og Kate Moss. Prins Charles' landsted Highgrove er at finde i Cotswolds bølgende bakker.

Læs mere om området på cotswold.com, cotswolds.info, the-cotswolds.org samt Visit Britains danske hjemmeside, der er hjemmesiden for det britiske turistkontor i Danmark.

Læs også