cannes

Cannes: Guide til shopping, de bedste spisesteder og hoteller

1. juni 2018
af Charlotte Mielko
Foto: Charlotte Mielko og PR
Filmbyen Cannes på den franske riviera er fristende og en fryd for øjet – også uden for festival-tiden. Gå på opdagelse i den gamle bydel med nichebutikker, eller nyd den glamourøse Croisette med de store modehuse og luksushoteller.
OM CANNES Cannes er mest kendt som den berømte festivalby med masser af konferencer og events. Men byen er også tilbagelænet, en charmerende Middelhavsby med fine oplevelser både i og uden for sæsonen. Stranden og havet er uimodståelige, og Lérins-øerne er et must, en zen-agtig oplevelse midt i virvaret. Den gamle bydel Le Suquet byder på skønne delikatessebutikker, små franske designbutikker, konditorier og alskens restauranter. Indbyggertallet i Cannes er normalt på 74.000, og når der er filmfestival, er der tre gange så mange mennesker i byen.
   

  PRAKTISK Tur-retur-billet fra København til Nice kan købes fra ca. 1.400 kr. med SAS, Air France eller Norwegian. En taxa koster ca. 85 euro fra Nice lufthavn.   SHOP Croisetten er et overflødighedshorn, og her finder du de fleste store glamourøse modehuse side om side med elegante caféer, kendte restauranter og luksushoteller. Skråt over for Festival de Palais ligger Chanel, og mod øst kommer Miu Miu, Moncler, Dolce et Gabbana, Louis Vuitton, Balenciaga, Saint Laurent, Dolce et Gabbana, Hermès, Bottega Veneta, Céline, Fendi, Jimmy Choo og Pucci.   Rue d’Antibes er hovedgaden parallelt med Croisetten, og her ligger skønne butikker som Le Grand Bazar i tre etager med Paul Smith, Proenza Schouler, Rochas, Isabel Marant, Nina Ricci, Martin Margiela og en del japanske designere. Her finder du de mest farveglade rober, funky couture og skønne accessories i form af sko og tasker. Etam er fransk undertøj med delikate blonder og silkelingeri til fornuftige penge. Hvis du er bidt af parfumer og beauty, er Taizo stedet. Det er navnet på et tempel i Kyoto, men også denne butik med nicheprodukter, spændende parfumer, duftlys og makeup. I samme gade er også en stor Sephora, der har et kæmpe sortiment af beauty-produkter. Jacques Loup har et stort udvalg af tøj og sko til kvinder i stueetagen, og cool herremærker på førstesalen. Lidt længere oppe ad gaden finder du Ladurée og Missoni.
  LÆS OGSÅ: Shop, spis og hyg dig i Berlin   SPIS Frokost: Vega Luna ligger lige foran Hotel Carlton på stranden og er en af de bedste strandrestauranter. Til frokost er her ofte en 3-retters menu med vin og vand til ca. 300 kr. Boulevard de la Croisette. Vegaluna.com   Tetid: Carlton er det smukkeste hotel i Cannes med de mest prangende blomsterdekorationer, og her serveres også delikat te med lækre macarons. Ofte med levende musik. 58, Boulevard de la Croisette. Carlton-Cannes.com   Snack: Midt på det gamle torv i Cannes ligger det store New York New York-brasseri, som serverer alt fra god kaffe til pastis, kulørte cocktails, kager, isdesserter og steaks både inde og ude. 1 Allées de la Liberté. NyNyCannes.com   Middag: Sæsonens råvarer er i fokus hos Le Relais des Semailles, der er beliggende i den gamle bydel Le Suquet. Her får du ud over fantastisk enkel mad med lidt asiatisk touch gratis bittesmå mellemretter som f.eks. brioche-ostebrød og rensende granitéer. Hvis der ikke er plads, er der flere andre skønne gourmetrestauranter i samme gade. 9 & 11, rue Saint-Antoine. LeRelaisdesSemailles.com   Drinks: Med sin 360-graders udsigt over Cannes og Esterel-bjergene er tagterrassen på Radisson Blu Hotel det perfekte sted til sundowner og snacks. Cocktailkortet byder på mange eksotiske drinks både i de inden- og udendørs lounger med lækre designermøbler. 2 Boulevard du Midi Jean Hibert. RadissonBlu.com  
  LÆS OGSÅ: New York for begynderen og gengangeren   BO JW Marriott: Femstjernet hotel med den bedste beliggenhed på Croisetten, tæt på vandet, med meget moderne værelser. Morgenmadsrestauranten er skøn med delikate franske lækkerier. Der er strandbaren Palais Beach og en lang badebro og på taget pool-område med flere solsenge. Dobbeltværelse fra 1.300 kr. pr. nat. 50, Boulevard de la Croisette. Marriott.com   Colette: Middelklasse-hotel beliggende over for den renoverede banegård i Cannes. Værelserne er lyst indrettet med skønne mediterrane motiver på puder og vægge. Her er en skøn salon til morgenmad samt en lille udendørs terrasse, hvor man kan sidde og sole sig og nyde kaffen. Dobbeltværelse fra 1.100 kr. pr. nat. 5, Place de la Gare. Hotelcolette.com   Radisson BLU 1835 Hotel og Thalasso: Fantastisk beliggende femstjernet hotel med spa ved den gamle havn. Tagterrassen er klart et besøg værd, også selv om man ikke bor på hotellet. Restauranten Le Bio i pool-området serverer salater og helsemad. Dobbeltværelse fra 1.010 kr. pr. nat. 2, Boulevard Jean Hibert. RadissonBlu.com  

 

OPLEV

Cannes’ bedste antikmarked hedder Marché Forville og er åbent hver mandag i den gamle bydel ved Rue des Halles. Her finder du smukke glas, tøj, tilbehør og meget andet. Man kan gøre et scoop som et fint silketørklæde, en vintage-Chaneltaske eller et smukt maleri.

 

Museerne Musée de la Castre og Le Suquet des Art i det gamle hospital i Cannes er også et besøg værd, og Picasso-museet i Antibes.

 

Køkkenet i Cannes er som et stykke solskin på en dug af det blå hav, ifølge de lokale. In-house madlavningskurser er mere og mere populært, og det bedste af køkkenet får du med den skønne lokale kok Jean-Marc Geffrier, der både kokkerer privat på Ibiza og i Mellemøsten. Han tilbyder bl.a. rundture til markeder, besøg hos vinhuse, og kokkeskole. 

 

Lérins-øerne: Île Sainte Marguerite er en 15-minutters bådtur fra Cannes, og her finder man Fort Royal og Musée de la Mer. Her er en skøn natur med masser af smukke træer, fugle, gamle bygninger og en sø med fine svajende træer.

Øen Île Saint Honorat er ejet af kirken og franske munke under Saint Benedict-ordenen, der passer vinmarkerne, olivenlundene og bygningerne. Den sidste fredag i måneden kan man bestille vinsmagning på restauranten La Tonelle. Øen er kendt for sin fremragende hvidvin og rødvin og fremstiller også likører. En kombineret returbillet samt vinsmagning koster 18 euro.

 

Bådene til øerne afsejler fra enden af Quai Laubeuf efter den gamle lystbådehavn. En returbillet med motorbådene koster ca. 15 euro per ø.

ExcellencedeLerins.com, Cannes-IlesdeLerins.com, Rivage-Croisiere.com

 

  SPA Diana Barrière Spa på Hotel Barriere Majestic: I luksuriøse, zenagtige omgivelser får man personligt tilpassede behandlinger, som henfører én til en verden af caribisk afslapning. De holistiske behandlinger er designet til at genoprette og løfte krop, sjæl og sind. HotelsBarriere.com/fr   Radisson Blu 1835 har thalasso-terapi på menuen med fantastisk og blødgørende og afstressende havvand. Her er et wellness-område med swimmingpool, jacuzzi, sauna og damprum. 2, Boulevard du Midi Jean Hibert. RadissonBlu.com   UD AF BYEN En tur til byen Grasse er skønt, hvis man er til dufte og parfumer. Flere parfumehuse som Fragonard, Molinard og Galimard har guidede ture, så man kan opleve lavendel- og rosenmarker og se processen med at lave skønne dufte. Bon 100 er et af de nyeste huse med hippe dufte i Grasse. Byen ligger 40 minutter nord for Cannes.   LÆS OGSÅ: Her spiser du bedst i Paris