cannes
Rejser

Cannes: Guide til shopping, de bedste spisesteder og hoteller

1. juni 2018
af Charlotte Mielko
Foto: Charlotte Mielko og PR
Filmbyen Cannes på den franske riviera er fristende og en fryd for øjet – også uden for festival-tiden. Gå på opdagelse i den gamle bydel med nichebutikker, eller nyd den glamourøse Croisette med de store modehuse og luksushoteller.
OM CANNES
https://imgix.femina.dk/1821-cannes-0.jpg
PRAKTISKSHOP
https://imgix.femina.dk/1821-cannes-1.jpg
https://imgix.femina.dk/1821-cannes-4.jpg
https://imgix.femina.dk/1821-cannes-2_0.jpg

OPLEV

Cannes’ bedste antikmarked hedder Marché Forville og er åbent hver mandag i den gamle bydel ved Rue des Halles. Her finder du smukke glas, tøj, tilbehør og meget andet. Man kan gøre et scoop som et fint silketørklæde, en vintage-Chaneltaske eller et smukt maleri.

Museerne Musée de la Castre og Le Suquet des Art i det gamle hospital i Cannes er også et besøg værd, og Picasso-museet i Antibes.

Køkkenet i Cannes er som et stykke solskin på en dug af det blå hav, ifølge de lokale. In-house madlavningskurser er mere og mere populært, og det bedste af køkkenet får du med den skønne lokale kok Jean-Marc Geffrier, der både kokkerer privat på Ibiza og i Mellemøsten. Han tilbyder bl.a. rundture til markeder, besøg hos vinhuse, og kokkeskole.

Lérins-øerne: Île Sainte Marguerite er en 15-minutters bådtur fra Cannes, og her finder man Fort Royal og Musée de la Mer. Her er en skøn natur med masser af smukke træer, fugle, gamle bygninger og en sø med fine svajende træer.

Øen Île Saint Honorat er ejet af kirken og franske munke under Saint Benedict-ordenen, der passer vinmarkerne, olivenlundene og bygningerne. Den sidste fredag i måneden kan man bestille vinsmagning på restauranten La Tonelle. Øen er kendt for sin fremragende hvidvin og rødvin og fremstiller også likører. En kombineret returbillet samt vinsmagning koster 18 euro.

Bådene til øerne afsejler fra enden af Quai Laubeuf efter den gamle lystbådehavn. En returbillet med motorbådene koster ca. 15 euro per ø.

https://imgix.femina.dk/1821-cannes-3.jpg
https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_4.png

Læs også