Mads Nørgaard
Rejser

BYLIV | Mads Nørgaards 6 København-favoritter

17. juni 2016
af Rikke Agnete Dam
Han fremstår mere cool og relevant end nogensinde. Mads Nørgaard er i den grad indbegrebet af Københavner, og du kan lige nu læse om hans 6 favoritsteder i København.

København har altid inspireret Mads Nørgaard.

– Det handler om den måde, man omgås på. Det afspejler alle mulige værdier: En lighed mellem kønnene og en måde, hvor både gamle og unge kan folde deres liv ud på – ved alt fra koncerter til spisesteder. Den måde, youngsters etablerer sig på, hvor der er en iværksætterkultur, som er inspirerende, men også nænsom i den måde, den bliver afviklet. De værdier ser man også i den måde, man fornyer byen på. Fx med de nye broer over havnen, der viser en måde at gøre tingene på, som er langt mindre firkantet end andre steder i verden, hvor det bliver lagt mere an på biler og pengepung. Hvis man skal sige noget kritisk, er det, at i indre by sker fornyelsen mindst vellykket og med de mindste ambitioner. Som når der bliver tilladt gadevarer, pandekageboder og cykeltaxaer. Selvfølgelig skal de være her. Men ikke så mange på ét sted. Og jo, indre by er fra middelalderen, men den behøver jo ikke at ligne noget derfra. Når man laver nyt, kunne man godt lave noget fuldstændig enestående, der ikke peger tilbage, men frem.

LÆS OGSÅ: BLIV KLOGERE PÅ MODEN | Nørgaards ikoniske T-shirt

Her er Mads Nørgaards favorit-steder i København

Havnebussen
– Den binder byen sammen. Vi bor på Holmen, så jeg bruger den hver dag, når jeg følger børnene i skole. Forleden regnede vi ud, at Vitus har taget den omkring 1.000 gange. Dem, der sejler den, er enormt søde. Hvis en af de unge piger eller drenge, der er med hver morgen, kommer cyklende lidt for sent, vender de om. Gennem mange år fulgtes vi med en familie hver morgen. Så da de skulle flytte derfra, arrangerede vi en brunch på havnebussen, hvor vi sad bagest og havde bagt boller og pandekager.

Det nordvestlige hjørne af Holmen

Det Kongelige Biblioteks Have
– Min mor tog mig med derned, da jeg var dreng, og det er et enestående helle i byen. Midt i det hele og alligevel fuldstændig stille. Og så maner det til fordybelse – med biblioteket og Folketinget. Jeg går bare derned og sidder og går igen.

Superkilen på Nørrebro
– At lave noget, som er så kunstnerisk og kulturmæssigt underbygget i et udfordret og nedslidt område, er fantastisk. Superkilen omfavner de mange kulturer, der er derude, og får dem grebet ind i alt fra belægning til gadeinventar, som er fra forskellige steder i verden. Træerne er fra Libanon, busstoppestedet fra Uzbekistan og skraldespandene fra London. Det at insistere på en rummelighed, som enhver kan forstå, og samtidig lave det smukt, er særligt. Jeg bor i den anden ende af byen, men kommer der så tit som muligt. Vi har lavet en kampagne derude, fordi der er et stribet område. Og jeg har noget med, at fordi vi kommer så meget i indre by, sørger jeg for tit at tage mine børn med andre steder.

Amagertorv

Vega
– Jeg havde den glæde og ære at sidde i Vegas bestyrelse i mange år. Helt fra grundstenen blev lagt og udviklingen omkring at finde navnet. Det er et fantastisk hus med en fantastisk lyd, og den nærhed til musik er jeg vild med. Jeg tager tit til koncert derude, og musik er også en af mine store inspirationskilder. Forrige uge var jeg til fire koncerter på en uge.

LÆS OGSÅ: BADETØJ | Mads Nørgaard og Freya Dalsjø i nyt samarbejde

nyhedsbrev

Læs også