https://imgix.femina.dk/media/b674530968c8465180a37ff0f0b748ad.jpg
Rejser

Besøg Norditalien – en kulturel skattekiste

24. april 2010
af Jesper Storgaard Jensen/Momondo
Norditalien og Toscana udgør tilsammen et af de områder i verden, hvor du finder den højeste koncentration af kunst-, kultur- og arkitekturskatte

Det er naturligvis ikke kun i kendte byer som Firenze, Milano og Venedig, du vil kunne finde de store kunst- og kulturoplevelser. Oplevelserne findes også i små ukendte flækker som for eksempel en kystby i Ligurien, en bjerglandsby i Emilia-Romagna eller et afsidesliggende slot i Aosta

FEMINA præsenterer her 5 af de største seværdigheder i området.

Veronas arena
Stemningen i rummet er fortættet, og der hersker spændt forventning, inden tæppet går op på scenen i Veronas Arena, hvor de største operaer og den lyriske musik er blevet opført siden 1913. At være i Veronas Arena er som at være i et Uffizipoetisk tempel - man fornemmer, hvordan åndedrættet bliver siddende i halsen på de 25.000 tilhørere, lige før scenelyset bliver tændt, og de første toner lyder.

Luccas bymur
Det er en stor kulturel og afslappende oplevelse at gå den 4,5 kilometer lange tur på Luccas bymur. Den er intet mindre end 12 meter høj, og herfra har du udsigt til byens historiske centrum.

Milanos domkirke
Milanos domkirke vækker kort og godt stærke følelser af storhed i de fleste, der besøger den. Den er et af Europas mest imponerende bygningsværker, påbegyndt i 1386 og først tilendebragt i 1965. På toppen har du udsigt til 135 guglie - små spir med en figur på toppen - og tusindvis af statuer.

Norditalien

Uffizierne i Firenze
Det er ikke ualmindeligt at få lov at henslæbe et par timer i køen foran museet, hvor du så til gengæld får adgang til kunstværker af mestre som Cimabue, Giotto, Botticelli, Tiziano, Caravaggio, da Vinci og mange flere. Du bliver her lukket ind i en af renæssancekunstens allerhelligste haller.

Venedig
Venedig er måske verdens smukkeste og mest fascinerende by. Venedig er på én gang intim og monumental, venligsindet og mystisk, geografisk begrænset og alligevel umådelig stor med al sin historiske ballast. Tager du til Venedig, skal du unde dig selv en sejltur ad Canal Grande. Det er en af de største oplevelser, du som rejsende i Norditalien kan byde dig selv.

De bedste museer

Torinos Nationale Biografmuseum, Valle D'Aosta, Piemonte, Ligurien
En virtuel rejse i filmens verden, fordelt på fem etager og med storslået udsigt over Torino.
Pinacoteca di Brera, Milano, Lombardiet
Pinacoteca di Brera er hovedårsagen til, at Milano er placeret på den store kunsts verdenskort. Her på museet finder du et overflødighedshorn af italienske mestre.
Peggy Guggenheimmuseet, Venedig
Venetiansk atmosfære helt ud i fingerspidserne, samtidskunst på højt niveau og en pragtfuld beliggenhed ud til Canal Grande.
Uffizierne, Firenze
Et af Italiens mest besøgte museer. Tæt pakket med renæssancekunst, udenlandske turister og meget selvhøjtidelige kustoder.

RELATEREDE LINKS:

Mai-Britt Vingsøe
Forårets nye sko

Læs også