https://imgix.femina.dk/madogbolig/media/dcbea6a84a4f4bd896acf06c1134e591.jpg
Rejser

Bella Sky hovedstadens nye blikfang

14. juni 2011
af Hanne Gabel Christensen, Foto: Hanne Gabel Christensen
Tag på sommerudflugt til Københavns nyeste pralebyggeri. Det superfuturistiske Bella Sky Hotel har en bar, der næsten ligger på skyerne, bistader på taget, haglbrusere og en særlig etage for kvinder.

Det nyåbnede spektakulære Bella Sky Comwell Hotel er unik arkitektur, og indenfor tager et væld af nytænkte indtryk mod gæsterne. Med sine tre restauranter og to barer, den ene en Skybar på 23. etage, henvender hotellet sig både til overnattende gæster og til gæster, som kommer for at spise eller nyde en drink foran den fabelagtige udsigt øverst i tårnene. Eller for at forkæle kroppen i Wellness & Spa-afdelingen med behandlinger, bade og bassiner og måske prøve effektbruseren med hagl over koldtvandsbassinet.


www.bellaskycomwell.dk
Donna Floor er hotellets 17. etage, hvor værelserne er udstyret specielt med de faciliteter, som kvinder lægger vægt på, når de overnatter på hotel. Værelsene kan kun bestilles af kvinder.

Læs også:

Velkommen i appelsinen

Stilrent hotel i Reykjavik

Bæredygtigt hotel i Seattle

Luksus bag 300 år gamle mure

"Vi vil give folk oplevelser, og vi håber, at hotellet bliver et samlingspunkt i Ørestaden," siger Arne Bang Mikkelsen, administrerende direktør for Bella Sky og for Bella Centeret, som det er integreret med.

Hotellet er tegnet af arkitektfirmaet 3XN og har to 76 meter høje tårne, der er forskudt og forbundet med hinanden af to broer. Som et dansende par i bevægelse.

Natur og moderne design
Hotellet ligger på tærsklen til Ørestaden med Amager Fælled til den ene side og Kalvebod Fælled til den anden. Den omgivende natur er med ind, så det grønne fortsætter med plantevægge, pejseareal med siv omkring, et træ i bibliotekts-restauranten og masser af vinduer med kig til himlen.

Da mange forretningsrejsende har løbesko med i bagagen, er der lavet kort med løberuter som en selvfølgelig hotelservice. Vil man cykle, råder hotellet over 40 cykler. Der er 814 værelser, 29 møderum og et Ballroom med plads til 300 mennesker. Alt dette gør hotellet til Nordeuropas p.t. største. Interiøret er nordisk med nye og gamle møbelklassikere.

Blandt andet finder man et Poul Henningsen-flygel fra 1936 i ny udgave i Skybaren, hvor det blålaserende gulv sammen med Nanna Ditzels hængestole giver en fornemmelse af at svæve i himlen. Restauranter og barer er designet i hver sin unikke stil af TEA arkitekter i Stockholm. Badekåber, slippers og flere tæpper og tekstiler er designet af Camilla Stærk i et grafisk sort og hvidt design, der matcher Bella Skys ydre.

Bella Donna Floor
Som noget helt specielt for et europæisk hotel er en etage udelukkende for kvinder, for ifølge Arne Bang Mikkelsen har mænd og kvinder forskellig adfærd på et hotelværelse.

"De første tre ting, mænd gør, er at se på udsigten, tjekke internetforbindelsen og tænde tv'et. Så åbner de minibaren.
Det første, kvinder kigger på, er badeværelset. Om det er rent, om der er badekar eller brus og hårtørrer. De vil gerne have store spejle, så de kan se, hvordan tøjet sidder. De tjekker, om der er mulighed for at lave kaffe eller te, og så sætter de sig på sengen, som gerne må være stor og med masser af puder. Og så må der gerne være tidsskrifter og blomster. Desuden nævner især udenlandske kvinder, at de gerne vil kunne låse både til værelset og til gangen."

Alt dette er opfyldt på 17. etage, hvortil der er et specielt nøglekort. Her er 160 cm brede Hästens-senge, 10 værelser med badekar og 10 med brusebad. Møblerne er dansk design, og minibaren byder på økologisk juice og champagne.

Historier og detaljer
Bella Sky indeholder en del overraskelser. En af dem er hotellets seks bistader på et tag. De er en del af et projekt i 2011, hvor 4,5 millioner bier flytter til København og passes af arbejdsløse og kontanthjælpsmodtagere, som oplæres i biavlerhåndværket. Resultatet af projektet - kaldet københavnerhonning - bliver serveret i restauranterne.

"Vi besluttede at bygge i 2007 og har tænkt i detaljer siden," fortæller den engagerede hoteldirektør. Detaljer som at få vævet ægte glitrende guld
ind i det mørke gulvtæppe i Ballroom. At lave blindsmagning af bøfkødet til restauranterne. At installere striber af storskærme i foyeren og på 1. sal. At lave et system på værelset, så man kan trykke for at få hentet sin roomservice-bakke igen, og at lade en vindmølle levere 10 % af hotellets energi.

Bella Sky er et firestjernet hotel med priser på samme niveau som på fx Radisson Blue Scandinavian Hotel og Crown Plaza i København og med særlige tilbud på visse ugedage. Men man kan jo også bare lade det være en udflugt at tage en drink i Skybaren som en del af københavnerturen.

Læs også