https://imgix.femina.dk/media/900a66efbe044f36a0226363c4085abc.jpg
Rejser

Barnabys Midsomer

21. juli 2009
af Sus Falch
Foto: Britainonview, Pawel Libera, Olivier Roques-Ro og Sus Falch
Midsomer er et fiktivt grevskab i den populære krimi-serie, men lokaliteterne, hvor afsnittene er optaget, er virkelige nok.

Tag med gennem nogle af seriens hyggelige byer og højdepunkter, der ligger bare et stenkast fra London i det såkaldte county Buckinghamshire.

Hvis du falder for en bestemt landsby, mens du sidder og nyder et afsnit af Barnaby, og får lyst til at indlemme lige netop den i dine ferieplaner, er det bare at søge den på www.ukvillages.co.uk, der er en website om Storbritanniens landsbyer.

Mød John Nettels, alias Barnaby her

Her får du også vist beliggenheden i forhold til andre byer og meget meget mere, det kan være besværligt at finde på Storbritanniens officielle turistwebside

Blandt andet har landsby-websiden er rejseplanlægger, så du kan planlægge din rejsevej med f.eks. toget.

Hvis du er interesseret i en specifik rejserute rundt blandt lokaliteter og bygninger, der har medvirket i Midsomer Murders, kan du finde såvel et oversigtskort som korte beskrivelser under, Trails og Film & TV på www.visitbuckinghamshire.org/site/film-and-tv


 • Billeje
  Find klassiske udlejningsbiler via www.hchg.co.uk eller www.visitbritain.com
 • Info før ferien
  www.visitbuckinghamshire.org, kan du hente guidehæfter til mange af byerne og områderne, som er med i krimiserien. Også www.visitbritain.com yder planlægningshjælp.

 • Valuta
  Britiske pund, og et pund er 8,55 kr., men kursen skifter meget i øjeblikket.

 • Handicappede
  Finder såvel logier som tilgængelige seværdigheder og meget mere på www.tourismforall.org.uk.

 • Tidsforskel
  Ja, en time. Når klokken er 12 her, er den 11 i Buckinghamshire County.

 • El
  230 volt, men adapter er nødvendig.

 • Spar penge
  www.britainforless.dk, kan du finde aktuelle tilbud med billeje, flybilletter, logi o.s.v.

 • Frilandsmuseum
  Chiltern Open Air Museum er et skønt frilandsmuseum med mere end 30 historiske bygninger, spændendende endagskurser og åbent dagligt 10-17 frem til oktober. Se www.coam.org.uk.

 • Tea-rooms
  Husk at have tid til at slukke tørst og sult i nogle af de skønne tea rooms (cafeer) mange seværdigheder har.

De hyggelige pub'er

Et af højdepunkterne er, hvis man spørger kommisæren selv, pub'erne, og måske i særdeleshed The Cock & Rabbit i landsbyen Lee, hvor Barnaby ofte falder ind for en fyraftens-pint på vejen hjem til hustruens ikke altid så vellykkede kogekunst.

Rent faktisk kunne han, hvis ikke han nu var familiemenneske, så udmærket spise et glimrende måltid på pubben.

Overvej også The Swan In i Denham Village, der sidste år høstede en pris som bedste spisepub, eller The Bull & Butcher, hvis du snupper en afstikker til Oxfordshire.

Den var med i afsnittene "Murder on St. Malley's Day", "The Straw Woman" og "Dark Autumn" og har nu en Midsomer Burger på menuen.

Og husk, at engelske pub-burgere i langt de fleste tilfælde er gode og hjemmelavede.

Puben Eight Bells, i det hyggelige sogn Long Crendon, der i særlig høj grad er på Midsomer Murder's kulisseliste, har ikke mindre end 400 års historie som beværtning, og du kan også få glimrende mad.

Gense perlerne

Sammen med Turville er Long Crendon indbegrebet af Midsomer Murder's, fordi adskillige afsnit og scener er filmet der.

Du vil sikkert opleve det som et deja-vu, hvis du tager stien op til Turvilles beboede vindmølle eller vandrer rundt blandt byens blomsterkransede bindingsværkshuse.

Genkendelsens glæde vil også ramme dig i Aylesbury, hvor byens gamle domhus, Long Crendon Courthouse er med i bl.a. afsnittet "Dead Letters".

Domhuset er ligesom mange andre bevaringsværdige historiske bygninger i Buckinghamshire County og Storbritannien i The National Trusts beskyttende varetægt.

Besøg smukke huse

The National Trusts webside er i det hele taget værd at kigge nærmere på, når man planlægger en rejse rundt i Storbritannien, for organisationen har fantastisk mange smukke steder i sin varetægt, som man kan besøge. Og der finder ofte særlige arrangementer sted i løbet af året.

Faktisk er Buckinhamshire det county i England, som har flest National Trust-seværdigheder. I alt 13 er der og nogle ligger i nærheden af Aylesbury, ca. midt i Buckinghamshire County.

Det største af dem alle er Waddesdon Manor i sognet Long Crendon, som er med i adskillige Midsomer-afsnit.

Storslået landsted

Waddesdon Manor er nærmest et slot i fransk renæssance-stil, som baron Ferdinand de Rothschild lod bygge i slutningen af det 19. århundrede, så han havde et formidabelt sted til sine kunstskatte og repræsentation. Her er storslåede sale og lidt mindre gemakker, vinkældre, haveanlæg og m.m. som er åbne for offentligheden - også gæster med handicaps.

I sommerhalvåret er der åbent dagligt 10-17, men du kan læse mere på www.nationaltrust.org.uk.

Hyggelige markedsdage

I Buckhinghamshire County kan ferien fortsætte i Barnabys fodspor, måske lidt længere mod syd, til egnen omkring High Wycombe, der er Buckinghamshire Countys største by og har en mini-guide liggende til download her

Beliggenheden i det bakkede og frugbare område Chiltern Hills, gjorde i sin tid byen til en rigtig markedsby, og den dag i dag, er der marked hver tirsdag, fredag og lørdag.

Flere markeder med bl.a. lokale råvarer finder du nemt på www.farmersmarkets.net og www.localfood.net.

Privat havekunst

Hvis der er scener, som findes i ethvert Barnaby-afsnit, er det havescener, og i Buckinghamshire County er ikke mindre end 50 haver åbne for besøg i løbet af sommeren, find dem her

Flod og sluser

En bid af den kongelige flod Themsen og pramdragernes hovedvej løber gennem Buckinghamshire i bl.a. den maleriske georgianske by Marlow

Her ved vandvejen ligger f.eks. MacDonald Copleat Angler, der er et smukt hotel med to rigtig gode restauranter lige på flodbredden.

Marlow har også sin egen lille hemmelighed restauranten The Queens Head, som de selv kalder Marlows little secret. Se mere om de skønne måltider, der venter dig til frokost eller aften, på www.marlowslittlesecret.co.uk.

Læs også