barcelona passeig sant joan
Rejser

Barcelona: De bedste tips (væk fra turistmylderet)

29. juni 2018
af Christina Rovira
Foto: Christina Rovira, PR
De fleste kender eller har hørt om Ramblaen i Barcelona, som nok mere tiltaler turister end de lokale. Passeig de Sant Joan, som kun ligger en kilometer fra turistmylderet, er derimod indbegrebet af lokal stemning med legepladser, små barer og gode spisesteder. Her får du de bedste tips til den to kilometer lange boulevard.
OM PASSEIG DE SANT JOANPasseig de Sant Joan er 2 kilometer lang og strækker sig helt fra Gràcia-området ned til Triumfbuen, hvor den afløses af en kæmpe plads, der løber helt ned til Ciutadella-parken. De første 800 meter fra Gràcia er der passage på midten af gaden, hvor der også er flere legepladser og bænke. De næste 1,3 kilometer er én stor boulevard med brede fortove i hver side (her ligger de fleste spisesteder).Cirka midtpå ligger Plaça Tetuan, en gammel plads, der nu er lavet en stor rundkørsel omkring. Utroligt nok er pladsen bibeholdt hyggelig med bænke og legeplads, selv om bilerne suser forbi rundt om. I formiddagstimerne er der ofte ældre mænd, der spiller petanque i gruset.Passeig de Sant Joan er et rigtig godt sted at tage hen med børn, da der er flere legepladser. Nede omkring Triumfbuen er det ofte dansere eller andre kunstnere, som udgør den gode underholdning.Du kan nemt komme hertil med metro. De blå og gule linjer kører til Verdaguer og den røde linje til Arc de Triumf (Triumfbuen). TIP: Kig op. Der er mange smukke bygninger på boulevarden. Bl.a. de modernistiske Casa Macaya, der ligger i nummer 108 og Casa Enric Laplana i nummer 6.
https://imgix.femina.dk/barcelona-passeig-sant-joan-triumfbue.jpg
Fra Plaça Tetuan er der fri udsigt til Triumfbuen

SPIS

Restaurant Granja Petitbo er de lokales favorit og oftest fyldt i weekenderne. Atmosfæren er afslappet, og møblementet er et mix af store læderlænestole og patinerede træmøbler. Granja Petitbo åbner klokken 9 og er ideelt til et morgenmadsbesøg. Her er både chiagrød, forskellige slags æg (bl.a. huevos turcos, som er pocheret æg med kartoffel og yoghurt) og pandekager samt friskpresset juice på menuen. Skulle det ikke passe til morgenmad, så serverer de også nogle rigtig lækre lette frokost- og aftenretter og flere forskellige hjemmebagte kager hele dagen. Passeig de Sant Joan 82.GranjaPetitbo.com
https://imgix.femina.dk/barcelona-passeig-sant-joan-granja-petitbo.jpg
Morgenmad hos Granja Petitbo GOD KAFFEHvis du besøger Barcelona i hverdagene, så kom forbi restauranten Chicha Limoná til dagens frokostmenu. For blot 14 euro får du en lækker og innovativ 3-rettersmenu med drikkevarer. I weekenderne tilbyder de a la carte og brunch. De sælger også kaffe (fra det populære lokale risteri Nømad) og kager to go, så det kan nydes på en af de mange bænke i solen på boulevarden. Hvis du planlægger at komme forbi flere gange, så bed om et kaffekort ved første besøg. Du skal kun samle 6 stempler til én gratis kaffe. Passeig de Sant Joan 80. LÆS OGSÅ: Shop, spis og hyg dig i Berlin KAGERGiuletta er stedet for kageelskere. Her er et stort udvalg af kager, inklusive et lille glutenfrit udvalg. Hvis du kommer i formiddagstimerne, vil du sikkert støde på en masse folk fra de omkringliggende kontorer, der er inde for at få formiddagskaffe (som ofte nydes på byens barer frem for i kantinen). Plaza Tetuan 4.
https://imgix.femina.dk/barcelona-passeig-sant-joan-giulietta-cafe.jpg
Giulietta Café EN ÆGTE BURGERHar du fået nok af tapas, og længes du bare efter en god burger? Så er Timesburg et besøg værd. De laver virkelig gode burgere, både som takeaway og til at spise i restauranten, der i øvrigt er meget stor og ofte fyldt (med lokale). Passeig de Sant Joan 47-49. ØKO-SUPERMARKEDHvis du går op i miljø og økologi, så tag en tur ind forbi Organic Market. Det er et delikat økologisk supermarked, der ud over dagligvarer også har små færdigretter som quiche og brød lige til at tage med en tur i Ciutadella-parken, der ligger for enden af boulevarden. Maden kan også nydes i den lille café, der ligger ved indgangen. Passeig de Sant Joan 46.
https://imgix.femina.dk/barcelona-passeig-sant-joan-frugt.jpg
Frisk økologisk frugt hos Organic Market
SKINKE-PARADIS På restaurant Moniberic finder du de berømte iberiske lufttørrede skinker i lange baner. Og det er i bogstaveligste forstand – her hænger de kostbare skinker nemlig langs væggene og i loftet og i et glasskab bagest i restauranten. Det er kombineret restaurant og deli, så du kan enten nyde den lækre skinke på stedet eller købe den med hjem i vakuumindpakning. Skal skinken nydes med en god spansk vin, så sælger de også det i butikken. Ronda de Sant Pere 72. Moniberic.com TIP: Søg væk fra turistmasserne. Det er svært helt at undgå turister, men jo længere væk du kommer fra Triumfbuen, jo færre turister er der på boulevarden. Så søg op ad Passeig de Sant Joan, og fortsæt gerne turen oppe i Gràcia-området, der er som en lille landsby med lave huse og mange pladser. ET GRØNT STOP Hvis den to kilometer lange gåtur ned ad Passeig de Sant Joan ikke er nok for et par friske ferieben, så indbyder den store Parque de la Ciutadella til endnu mere slentren. Med sine omkring 280.000 kvadratmeter er den Barcelonas største park, og her mødes både turister og lokale. Der er smukke skulpturer placeret rundtomkring, hvoraf den største er fontænen Cascada Monumental. Her er der ofte masser af liv. Fontænen blev designet tilbage i 1875 af Josep Fontserè, der havde den dengang meget unge arkitektstuderende Antonio Gaudí som hjælper.
https://imgix.femina.dk/barcelona-passeig_sant-joan-cascade-monumental.jpg

Cascada Monumental i parque de la Ciutadella

TIP: Manicure til spotpris. Det er velkendt, at damerne i Syden har tradition for at gå til frisøren ofte. Livet leves ude, så håret skal gerne sidde ordentligt og neglene være velplejede. Derfor er der også rigtig mange frisører og skønhedssaloner i de fleste spanske byer. Hvis du har tid, så tag forbi en lokal skønhedssalon og få en manicure. Stederne omkring Passeig de Sant Joan er måske ikke de mest imponerende, men du er sikret en lokal oplevelse til spotpris (en manicure på almindelig skønhedssalon koster omkring 20 euro).

LÆS OGSÅ: New York for begynderen og gengangeren

BO I NÆRHEDEN AF PASSEIG DE SANT JOAN

Casa Bonay er et af de hoteller, du vil huske. Hotellet ligger i en smuk gennemrestaureret bygning i neoklassicistisk stil fra 1869. Størstedelen af hotellets leverandører er lokale, og hotellets lobby og bar er samlingssted for byens kreative klasse. Her er ofte livemusik og leben (uden at du som hotelgæst dog bliver generet). Hvis du ønsker frisk luft, kan du tage en tur op på tagterrassen og nyde udsigten over byen. Morgenmaden serveres af folkene bag Satans Coffee (der på trods af navnet er blandt Barcelonas mest populære kaffebarer). Gran Via de les Corts Catalanes 700. CasaBonay.com

Det hyggelige boutiquehotel We Boutique Hotel har kun 6 værelser, der alle er indrettet individuelt i klassisk catalansk stil. Her er smukke klinker på gulvene og autentisk hjemlig atmosfære. I samme bygning ligger We Bistro, der serverer typiske tapasretter og større retter i samme hjemlige stil. Den hyggelige bistro serverer også morgenmad for hotellets gæster. Hotellet ligger lige om hjørnet fra Triumfbuen. Ronda de Sant Pere 70.

https://imgix.femina.dk/barcelona-passeig-sant-joan-hotel-casa-bonay.jpg
Tagterassen på Hotel Casa Bonay LÆS OGSÅ: Cannes: Guide til shopping, de bedste spisesteder og hoteller
https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_4.png

Læs også