https://imgix.femina.dk/media/fefe02d368204fa1b5a6413aa62e06da.jpg
Rejser

Bangkok i blodet – velkommen til Sydøstasiens hjerte

5. november 2011
af Lene Lyngs
Foto: Anders Schønnemann
Millionbyen, hvor alting koger døgnet rundt. Bangkok forfører og frister som få

Det siges, at enten elsker man, eller også hader man Bangkok. Her er tusind år gamle templer, eksotiske markeder, forretningsfolk med dokumentmapper og pressefolder, lady-boys i fuld krigsmaling, kronragede orangeklædte munke, brølende trafik og menneskemylder overalt - det hele hyllet ind i en fugtig, tropisk varme, som kan være svær at vænne sig til, hvis man kommer direkte fra Danmarks tempererede klima.

Sjove og charmerende områder

Khao San Road
Området omkring Khao San Road er bedst at besøge fra om eftermiddagen, da de fleste butikker åbner sent og holder åbent til langt ud på natten. Her er bod på bod med tøj, mad, sko, genbrug fra tidligere backpackere, smykker og tusind andre ting - husk at gå videre ud i gyderne fra Khao San Road - her er masser at kigge på også! Et godt område, hvis du rejser med større børn.

Lumphini Park
At finde et grønt område, når det bliver tiltrængt med en pause fra storbyen, kan være en prøvelse. Lumphini er Bangkoks største og ældste park og et skønt sted at slappe af, fordi man som bonus får et lille indblik i de lokales hverdag med tai-chi, aerobics, boldspil og løb. Både kan lejes, hvis I har lyst til selv at være aktive. Rygning er forbudt i parken, og når nationalsangen afspilles hver dag kl. 18.00, er det vigtigt at rejse sig i respekt for kongen. Nå parken med sk ytrain til Sala Daeng Station.

Shop amok i Bangkok

Bangkok er et eldorado af butikker og markeder i alle prisklasser. Her er et udvalg af de hotteste:

Viva & Aviv
Forr ygende forretning med rå lædermøbler, fede håndsyede tasker, sko og småting til hjemmet. Alt er i den dyre ende, men det er en nydelse at gå og snuse. Om aftenen omdannes den bageste del af butikken til en af Bangkoks mest trendy barer med livemusik og forrygende stemning.

Chatuchak Weekend Market
Det enorme marked har åbent lørdag og søndag kl. 10 -18, og du kan nemt bruge en hel dag her - tiden flyver af sted! Gå på jagt ef ter vintagefund, smykker, tøj, tasker, keramik, eller tjek Thailands upcoming designere. Der er masser af skønne cafeer og små boder, hvor du kan stoppe op og få en forfriskning, høre livemusik og studere de sjove personager på markedet. Tag tidligt af sted, og husk kontanter. Der er gratis oversigtskort ved indgangene.

Læs også