https://imgix.femina.dk/media/96fc3106d54d4458bb6b575f620d6ae1.jpg
Rejser

The Augustine, Tjekkiet

14. marts 2011
af Hanne Høiberg
Foto: Hanne Høiberg, E. Gruber/Klösterreich m.fl.
Der er en særlig ro ved at bo på et hotel eller en pension, tilknyttet et kloster – uanset ens religiøse overbevisning. Et par dages ophold kan både være et tiltrængt åndehul og en kulturel oplevelse.

Spirituelle hoteller

Spirituelle hoteller Kloster Helfta, Tyskland St. Florian, Østrig The Augustine, Tjekkiet Assisi, Italien

Det må være de virkeligt hedonistiske munke, der har inspireret til det nyåbnede luksushotel i Prags Malá Strana-distrikt nær Karlsbroen, slottet og alle de andre attraktioner i centrum.

Hotellet består af ikke færre end syv historiske bygninger - inklusive dele af St. Thomas klostret grundlagt i 1285. Den resterende del af klostret tilhører stadig munkene.

Som gæst på hotellet har man direkte adgang både til St. Thomas Kirke og til klosterhaven.

Og som en »kun for hotellets gæster-specialitet« kan man komme på rundvisning i kirkens private bibliotek, der skulle være noget helt særligt.

Til den absolutte livsnyderafdeling hører spaen, som tilbyder alt fra eksklusive skønhedsbehandlinger til hammam, sauna og stor fitness-afdeling.

Som man måske kan få behov for at frekventere efter at have nydt en middag eller to i restauranten The Monastery, der er på listen som Prags top-10 restauranter i 2011.

Bagefter er der bare tilbage at få en god nats søvn i et af de 101 lækkert indrettede værelser med tekstiler i f.eks. limegrønt og brændt orange, B&O-teknologi og marmorbadeværelse.

The Augustine, Letenská 12/33, 118 00 Praha 1, Tjekkiet, www.roccofortecollection.com

Læs også