https://imgix.femina.dk/media/7350148ac8484facb4286365a8d56cf5.jpg
Rejser

Athen – storbyferie og badeferie i én

15. februar 2012
af Heidi Korsgaard
Foto: Heidi Korsgaard
I Athen kan du finde både ro og storbyliv – og også hurtigt komme ud at slentre langs rivieraen.

- Du kan tage sporvognen derud - rivieraen ligger altså lige rundt om hjørnet. Jeg kigger på den athenske dame med undren, mens jeg tager endnu en tår af dagens første iskaffe. Jeg sidder med udsigt til Akropolis. - Du skal bare gå op for enden af gaden, så kan du ikke undgå at se sporvognene, fortsætter hun høfligt.

Historie og nutid i skøn forening
Jeg har ikke besøgt Athen, siden mine første spæde rejseskridt blev taget på en interrailtur, men byen anno 2008 er et langt bedre bekendtskab. Slet ikke så stor og støvet som sit rygte. Meget er shinet op efter OL-dagene i 2004, og bymidten ser ren, pæn og moderne ud. Historie og nutid er forenet, så det ligner en leg.

Athen

Ud af den varme by
Det er det også at finde sporvognene for enden af gaden som annonceret af kaffebarsdamen og komme om bord. Koster turen virkelig under en 10'er? På stationen køber jeg et par billetter ekstra bare for at være på den sikre side. Ingen tjekker dog mine billetter her, men billetroen er min tro følgesvend hele vejen ud af byen. Da sporvognen pludselig foretager et enormt venstresving, ligger den mest pragtfulde strand foran mig.

Fristet af lagunen
Palmerne svajer let i vinden, store luksusskibe skvulper rundt i det blå hav, og restauranter ligger side om side. Jeg var egentlig på vej til sporvognens endestation, Divana Apollon Palace & Spa, men træffer så en hurtig beslutning. Jeg står af. Går ned i det hvide sand og bestiller en kølig drink. Da den ene drink er blevet til to, og den lille skål med oliven er spist, går jeg de få skridt tilbage til sporvognen, der kører lige så ofte som metroen i København.

Athen

Et af Europas største spasteder
I alt bare omkring 25 minutter fra Athens centrum ligger det skønneste spasted. Udefra minder det mest om et levn fra Sovjettiden, men i kælderetagen er der topavancerede og højteknologiske spabade, massagebrikse og 13 skønhedssaloner. Spastedet er det største thalassoterapicenter i Grækenland og et af de største i Europa.

Ro i den græske smeltedigel
Efter endt behandling går jeg tilbage til rivieraen, hvor solen giver gratis massage til resten af min krop. Jeg snupper sporvognen ved det store venstresving og er hurtigt tilbage ved foden af Akropolis. Et par timer senere, da lyset danser omkring den hellige sten Akropolis, og jeg sidder på en tagterrasse med et glas champagne, véd jeg, roen findes. Ikke bare i lagunerne og langs rivieraen, men midt i den græske smeltedigel.

Athen

REJSEINFO, ATHEN

* Få fat i Athens insider-magasin om byen
* Besøg det store og sjove loppemarked Monastiraki
* Oplev spa ved den athenske riviera: Hotel Divani Apollon Palace & Spa
* Oplev Akropolis fra tagterrasse Kouzina Cine Psirri Sarri 44, Psirri. Der skal bookes bord i god tid.

* Overnatning: Electra Hotel, meget centralt
* Rejsen: SAS flyver direkte til Athen

Læs også