https://imgix.femina.dk/media/d1e3dce93b274ebdbb20b42e929299cc.jpg
Rejser

Anja Fonseca: Shopping i København

21. januar 2010
af Elisa Lykke
Foto: Hanne Fuglbjerg og Istock
DR’s vejrvært Anja Fonseca elsker København for sin skønhed og overskuelighed. Her giver hun sine bedste shopping- og cafétips videre

ANJA FONSECA

· 32 år
· Skilt, datter på fire år
· Vejrvært på DR og uddannet geolog
· Aktuel med bogen "Ekstremt vejr og vejrfænomener i Danmark", som er skrevet af de fire DR-vejrværter Anja Fonseca, Bettina Bjerring, Jesper Theilgaard og Søren Jacobsen.

Anja Fonseca er ikke nogen typisk shoppepige. Hun bruger helst penge på sportstøj og sine elskede cykler. Alligevel finder hun hygge, ro og spændende oaser i København - og en favorittøjdesigner har Anja Fonseca da også.

Hvorfor København?

- Generelt når jeg tænker storbyer, er jeg ikke videre begejstret. Jeg har boet i Paris, hvor jeg var au pair, men det er slet ikke mig. Jeg vil gerne have meget natur i nærheden af mig og plads til aktiviteter. København skiller sig ud ved at være en charmerende by, som ikke har sindssygt høje huse, men historik, og ved at være en smuk by. Den er også overskuelig, og det tiltaler mig.

Geologisk Museum i København

Selv om det måske er få, som kender Geologisk
Museum i København, er museet helt sikkert et
besøg værd, ifølge Anja Fonseca.

Hvad er dine favoritbutikker?

Jeg ret vild med designeren Tusnelda Bloch, og det forhandles i mange butikker i København. Mærket Bruuns Bazaar er jeg også ret vild med. Klassisk og enkelt. Jeg er mest tilpas i funktionelt tøj og udlever det pæne bohemelook, når jeg er på skærmen - dér bliver jeg stylet og sminket, så når jeg holder fri, er det flade sko og sportstøj.

Du har fire cykler - er det resultatet af shoppingafhængighed?

- Mine cykler er mit andet hjem. I sadlen føler jeg mig hjemme. Når jeg kører, så føler og oplever jeg alting mere skarpt. Ofte kører jeg i mormortempo, men jeg cykler i al slags vejr. Mine fire cykler har alle hver deres historie og betyder noget særligt, og så er cykling en god motionsform ... selv om jeg også løber lidt, foretrækker jeg klart mine cykler, fortæller Anja Fonseca.

Landbohøjskolens café Væksthuset

Landbohøjskolens café "Væksthuset" er
en favorit hos Anja Fonseca.

Hvilken shoppetype er du?
- For mig skal det være målrettet. Egentlig shopper jeg helst alene. Det er hyggeligt med veninder, men det kræver lidt mere koordination.

Hvad synes du man skal se i København?
- Mit personlige favoritsted i København er Geologisk Museum ved Kongens Nytorv. Jeg har arbejdet der engang, og jeg elsker sten. Det er et fantastisk smuk sted, atmosfæren er skøn og kan ikke købes. Mineralsamlingen er ret fantastisk, og det samme er deres Geocenter.

Hvis man vil besøge en anderledes café, så er Landbohøjskolens café, "Væksthuset", på Frederiksberg rigtig hyggelig. Cafeen er indrettet i et drivhus, men du kan bestille mad og drikkevarer som takeaway og sætte dig ud i haven, hvis du foretrækker dét. Mange af deres ting er økologiske, og priserne er venlige.

FEMINAS TIP TIL KØBENHAVN

· Prøv en af de mange skønne tesaloner i København. "Tante T" i Viktoriagade på Vesterbro, "Tea Time" i Elmegade på Nørrebro eller Perchs Tehus-Café, København K, er hyggelige og autentiske.

· Spis billigt og godt på "Tony's" i Havnegade, København K. En italiensk-newyorker-kosmopolitisk oplevelse med tilbagelænet, god service. Tre retter mad for 200 kr.

· Besøg den hippe svenske tøjbutik "Monki" i Købmagergade. Et anderledes tøjunivers med gode, billige priser.

· Forkæl dig selv med en spaoplevelse hos "Samadhi Spa". Skøn oplevelse i Nørregade i København.

· Få en økologisk lækker brunch hos BioM i Fredericiagade 78, København K.

SE OGSÅ:

Shop løs i London: 5 fede butikker

De bedste shoppebyer i verden

Henriette Zobel: Shopping i London

Læs også