https://imgix.femina.dk/media/1eb0205813b94718ab641a9edd448213.jpg
Rejser

Andrea Elisabeth Rudolphs bedste ferieminder

22. juli 2009
af Bettina Wøhlk
Foto: Heidi Maxmiling Og Private
Andrea Elisabeth Rudolph fortæller om sine bedste ferieoplevelser

- Hvor går sommerferien hen i år?
- Jeg har et skønt sommerhus i Nordsjælland mellem Vejby og Tisvilde, hvor jeg nyder at slå mig ned to måneder om året. Jeg flytter derop omkring sankthans og nyder sommeren der. Jeg bryder mig ikke om at rejse væk fra Danmark om sommeren.

Andrea Elisabeth Rudolph

Jo, det er mig, der sidder på dækket, mens min fætter spejder ud over vandet. Jeg er omkring otte år. Jeg så meget drenget ud, da jeg var barn. V i er på min fars båd "Sofie", der senere blev omdøbt til "Andrea".

- Hvad er dit bedste ferieminde fra barndommen?
- Jeg har mange rigtig gode sommerminder. Jeg elsker at sejle og er en rigtig vandhund. Vi sejlede meget i min barndom. Min far havde en sejlbåd, så vi sejlede ud fra Årøsund i nærheden af Haderslev. Med om bord var også min lillebror, min onkel og mine fætre. Jeg syntes, det var hyggeligt at være på vandet, og elskede den stemning, der var i havnen. De somre har givet mig nogle dejlige minder om intenst samvær, hygge og at sidde i kabyssen og spille spil. Ud over sejlturene så har jeg mine bedste ferieminder fra mine sommerferier hos min mormor og morfar i deres sommerhus ved Henne Strand.

- Fortæl om en sjov/spændende/kikset ferie fra ungdommen.
- Da jeg var i starten af 20'erne, tog jeg med en veninde til Nice. Den fik bare så meget gas. Det var fantastisk vejr, vi festede, spiste god fransk mad, lejede en åben bil og shoppede igennem, hvilket resulterede i, at begge vores kort blev spærret. Vi mødte 10 italienske fyre, der var så kiksede. Når vi mødtes med dem, stod de med røde roser i munden! En anden kikset oplevelse under Niceferien var en dag, hvor min veninde og jeg skulle til galop. Vi var dresset helt op, fuldstændig stylede med hatte, for nu skulle vi til galop. Da vi ankom til galopbanen, gik folk rundt i joggingtøj. Det viste sig, at det var et travløb … det var altså nederen!

- Hvor har du holdt den bedste sommerferie?
- Det var den sommer, hvor jeg fik Isolde (Isoldes far er Jacob Houlind, TV-direktør i Nordisk Film, red.). Det var sommeren 2006. Det var en fantastisk varm sommer, og vi var oppe i sommerhuset, hvor vi lukkede os inde i vores egen lille verden. Mine forældre og søskende var i et sommerhus i nærheden. Det var en vidunderlig sommer. En anden sommerferie, som står klart som en af de bedste, var sommeren 2000, hvor jeg lavede P3-programmet "Højtryk". Én af ideerne i programmet var, at lytterne skulle give mig udfordringer. Det blev i alt til 60 udfordringer med alt fra at slå verdensrekorden i oksekødsspisning, røgdykning, indfange køer på hesteryg over hop på vandski til at være falkonér. Sidstnævnte var én af de udfordringer, jeg frygtede mest. Jeg har det meget svært med noget, der flakser og basker, og før udfordringen som falkonér kunne jeg ikke cykle over Rådhuspladsen af frygt for duerne. Dét kan jeg nu.

Læs også:
De bedste ferietips til Bornholm
Oplev Hven på cykel

Læs også