https://imgix.femina.dk/media/1be4ef29ff2f41f0ad815afa0d9e6259.jpg
Rejser

Amsterdam – på jagt efter design

21. januar 2012
af Lage Stone
Foto: Hans Rooth
Amsterdam er rig på smukt design. Den ene fantastiske butik efter den anden ligger som perler på en snor i de bilfri kanalkvarterer.

Amsterdam er ligesom København en ægte cykelby, men også et mekka for spændende design. Hollandsk design er eksperimenterende, fritænkende og ofte med et humoristisk touch. Man ser jævnligt, at nyt og trendy sættes sammen med velholdt vintage. Det var det berømte designkollektiv droog, der i begyndelsen af 1990'erne blev banebrydende for den nye hollandske designfrihed. Men Holland har nu altid været med fremme: Allerede i 1920'erne blev både arkitekten Gerrit Rietveld og De Stijl-bevægelsen ledende formeksperimentalister. I dag hører hollandsk design og arkitektur til noget af det mest spændende i Europa.

Friday Next
Amsterdams måske mest contemporary interiørbutik. Her finder du hollandsk og skandinavisk design: Møbler, lamper, tekstiler, lige fra Established & Sons eksklusive design til lamper fra Artemide. Et par enkelte vintagemøbler bryder hightech-sortimentet. Et par gange om året bliver der arrangeret udstillinger om kendte designere. Her er også en lille café.

Overtom 31, fridaynext.com

De Kasstoor & Wohnen
Amsterdams største indretningsforetagende med internationale og hollandske møbelproducenter som B&B Italia, Cassina, Moroso, Vitra og Fritz Hansen og hollandske Montis og Pastoe. På samme gade, lige overfor, ligger senge- og badeværelsesafdelingen og et herligt brasserie med fine frokosttilbud og friske salater.

Rosengracht 210-220, dekasstoor.nl

Droog
Hollands verdensberømte designkollektiv har sit showroom i et hus fra 1600-tallet, der er en inspirerende butik og koncept med mange skøre og unikke påfund. Helt sikkert et besøg værd, hvis man ønsker at se ikonmøblerne fra 1990'erne.

Stalstraat 7a/b, droog.com

Tag på tur i det smukke Norditalien

Tag familien med til Sverige

Helsinki på høje hæle

Læs også