https://imgix.femina.dk/media/6ca46572546a475c989c8c958410cc71.jpg
Rejser

Aktiv ferie på Playitas

2. februar 2010
af Lene Rode
Der er aktiviteter for hele familien på ressorten Playitas på Kanarieøen Fuereventuras. Ressorten er en pendant til den kendte Club La Santa, og den kan sagtens være med i konkurrencen.

Tag afsted

Vi rejste med Apollo Rejser, som har ugentlige afgange til Fuerteventura og Playitas både fra Kastrup og Billund. En uge på Playitas koster fra cirka 2.300 kroner i lavsæsonen. Halvpension koster 1.190 kr. pr. person.
Se mere på Apollorejser eller Playitas

- Det her ligner altså Månen! udbryder en medrejsende, da bussen fra lufthavnen kører tværs over Fuerteventuras golde, gråsorte vulkanlandskab mod sports- og familieressorten Playitas. Pludselig åbenbares en oase af blomster, palmer og smaragd-grønt vand sig i horisonten. Midt i oasen ligger Playitas' hvidkalkede bygninger.

Ideelt landskab
På Playitas er der ingen undskyldninger og alle muligheder for at dyrke al den sport, det kan være svært at klemme ind i en travl hverdag derhjemme. Så vi har tænkt os at bruge den kommende uge på at kaste os ud i alle de sportsaktiviteter, vi kan komme i nærheden af. Fuerteventuras landskab giver ideelle muligheder for især løb og cykelsport vandsport. Så da jeg vågner næste morgen, beslutter jeg mig for at lægge ud med en morgenløbetur rundt om ressorten, før det bliver alt for varmt.

De vilde danskere
Da jeg besøger Fuerteventura, er det premiereuge for Playitas. Den første uge som sportsressort og den første reelle konkurrent til Club La Santa på naboøen Lanzarote. Personalet er lidt forbløffet over, hvor aktive de danske feriegæster er: - I er jo helt vilde! siger receptionisten i fitnesscenteret imponeret. Og de gør deres bedste for at leve op til forventningerne. I løbet af de første dage er endnu en tennisbane klar, og aktivitetsprogrammet får ekstra timer og et højere niveau til at matche gæsternes ønsker.

Fri for oppustethed
De næste dage styrketræner jeg i fitnesscenteret, går til spinning, kører mountainbike i bjergene, går til aerobic, pilates og bodytoning - ud over den daglige løbetur. Og for at fuldende ugen spiser jeg yoghurt med havregryn, nødder og frugt til morgenmad og fisk og grøntsager til frokost og aften. Virkningen indtræffer hurtigt, og allerede efter et par dage forsvinder den oppustede fornemmelse. Man kommer ikke i super-form på en uge - men det hjælper. Og med hjem tager jeg i hvert fald et velplaceret, motiverende spark.

Læs også:

Familietur: På charterskiferie

Ras al-Khaimah: En uturistet perle

Der er flere forskellige former for indkvartering - fra hotelværelser til lejligheder og private villaer.

Vandaerobic

Når solen står højest på himlen, og temperaturen kommer over de 30 grader, er poolen det ideelle sted at dyrke sport. Derfor er der vandaerobic hver dag klokken 12.

Læs også