https://imgix.femina.dk/media/f6140798590245e28f29b51109c1547d.jpg
Rejser

Århus ifølge Elsebeth Egholm

24. juli 2009
af Britta Bjerre
Foto: Marianne Leth
Krimiforfatteren Elsebeth Egholm kender Århus ud og ind, byen der også danner rammen om hendes krimier. Få her Elsebeth Egholms bedste tips til et visit i Århus.

Krimi-forfatter Elsebeth Egholm bor i Århus, og her på soendag.dk udpeger hun sine yndgligssteder, hvor også krimiserien om Dicte Svendsen foregår.

Når forfatteren Elsebeth Egholm skriver sine storsælgende krimier om journalisten Dicte Svendsen, lader hun altid handlingen udspille sig i Århus og omegn og landsbyen Kasted lige udenfor Århus, hvor hun selv bor. I dag bor hun dér mere permanent, end hun har gjort i flere år, hvor hun ellers har pendlet mellem den lille landsby og middelhavsøen Gozo.

20. august 2009 udkommer Elsebeth Egholms nyeste roman i Dicte-serien. Romanen er den sjette i rækken og hedder "Vold og magt". Også den indledes med et sceneri fra gadebilledet i Århus. Og fordi Elsebeth Egholms kender Århus ud og ind, har vi bedt hende udpege sine egne yndlingssteder til inspiration for jer, der måske kommer forbi Århus på besøg.

1. MARSELISBORG MARINA

....er et godt sted om sommeren. Det er det nærmeste, man kommer Gozo-stemning: Restauranter og både og blåt hav. Og muligheder for en gåtur i området langs med Tangkrogen eller oppe i den smukke Mindeparken.

2. AROS KUNSTMUSEUM

...er også på min hitliste. Museet kæmper en kamp økonomisk i øjeblikket, men jeg har set så mange spændende og pirrende udstillinger der, at jeg kun kan anbefale det. Og så kan jeg i øvrigt godt lide selve bygningen, der med en lidt snegleagtig facon indvendig minder lidt om Guggenheim-museet i New York.

3. ÅEN er et hitsted.

Her er skønt en sommerdag, hvor solen skinner, og man gerne vil være i cafémiljø og tæt på butikker. Hvis man ikke vil brænde penge af på de - indrømmet - dyre caféer, kan man bare tage sig en sandwich og en sodavand og sætte sig på trappen ned til Århus Å med næsen i sol.

4. LATINERKVARTERET

...er et must og en klassiker: Små spændende butikker og de gamle caféer fra 80'erne. I min opfattelse af kvarteret omfatter det også kunstbiografen Øst for Paradis - hvor jeg har set mange gode film - Café Englen, Restaurant Latin og en hel masse andre hyggelige steder.

5. JÆGERGÅRDSGADE

...er blevet et in-sted de senere år. Vi har flere gange frekventeret bl.a. den japanske restaurant Soya, tapasrestauranten Forlæns & Baglæns, Classic Bistro og Vinbar. RarBar - den tidligere Café Bogart - er også et besøg værd. Jægergårdsgade munder ud i MP Bruunsgade, hvor der er mange muligheder for indkøb i små eksklusive madvare- og grøntsagsbutikker.

Læs også