7 tips til at holde en mere ansvarlig sommerferie
Annonce
ANNONCE

7 tips til at holde en mere ansvarlig sommerferie

7. juni 2022
Annonce for Volvo
Det er let at komme til at glemme de gode vaner, når vi drager afsted på sommerferie. Her får du 7 tips til at tage dem med på ferie, så også sommerferien kan afholdes med ren samvittighed og omtanke for miljøet.
Volvo logo

Når vi tager på ferie, kommer vi hurtigt til at slappe mere af – hvilket jo er skønt. Men vi spiser også ofte lidt mere, bevæger os lidt mindre og glemmer de mere miljøbevidste vaner.

Lad ikke alle de ansvarlige vaner blive derhjemme, men tag dem med på ferie. Med disse syv tips kan du sagtens gøre noget godt for kloden og samtidig nyde sommerferien i fulde drag.

1. Sluk for strøm og varme

Kom godt fra start, og efterlad et neutralt hjem. Sørg for, at stik fra blandt andet computeren, tv’et og radioen er hevet ud – de sluger også strøm på standby. Sluk også gerne for varmen. Det lyder måske af lidt, men det tæller alt sammen i det store regnskab, især hvis du er på sommerferie i flere uger.

2. Ferie i Danmark

Udlandet har masser af eksotiske omgivelser og varme temperaturer at byde på, men Danmark gemmer altså også på flere ferieperler. Blandt andet Als, Djursland og Nordsjælland er skønne feriesteder med gamle bindingsværkshuse, smukke landskaber og hvide sandstrande. Så hvorfor ikke tilbringe sommerferien i Danmark? Miljøet vil uden tvivl sætte pris på, at du fravælger fly og lange køreture med benzinbilen gennem Europa.

3. Tænk over transporten

Hvis du kører på ferie i Danmark, kan du overveje at gøre det i en elbil. I en Volvo C40 Recharge er der masser af plads til hele familien, og så kan den køre op til 449 km ved ren strømdrift. Når du er fremme ved sommerhus, campingplads eller hotel, er det desuden at oplagt at opleve nærområdet på cykel. På den måde kan du se omgivelserne i dit eget tempo og samtidig spare miljøet for en masse CO₂.

Volvo C40 Recharge

4. Grønnere madpakker til turen

Hvad end I skal have madpakker med på turen frem til feriedestinationen, eller de skal med på mindre dagsture, så kan du også her gøre en forskel. Pak madpakkerne i madkasser frem for plastikposer, og drop alufolien. For eksempel kan du i stedet bruge bivokspapir til at holde sammen på det hele. Gode madpakker behøver desuden ikke at bestå af kødpålæg, men kan også være masser af gnavegrønt, grovboller eller rugbrød med smørepålæg som hummus.

5. Skær ned på souvenirs

Når vi er på ferie, har vi det med at blive grebet af den gode stemning og købe bunkevis af souvenirs med hjem. Men overvej lige dine køb en ekstra gang: Har du virkelig brug for det badehåndklæde med en lækker sandstrand på? Eller den sarong, der pludselig klædte dig noget så godt med solbrune ben?

6. Vælg CO₂-neutrale oplevelser

Det udleder ikke meget CO₂ at ligge på en strand. Herligt! Drømmer du om at være lidt mere aktiv, er der heldigvis også råd for det. Nyd vandet i kano eller på SUP-board, snup en tur i skoven eller langs kysten på hesteryg, eller tag på dagsture med cykel og gode gåben. Husk desuden at medbringe de gode havespil som vikingespil, stigegolf eller badminton – så er der sikret mange timers underholdning for hele familien.

7. Spis lokale råvarer

Bor du på hotel, så styr uden om all inclusive og store buffeter. De genererer typisk en hel del madspild. Forsøg i stedet at servere måltider i passende mængder, og brug meget gerne lokale råvarer. I sommerperioden kan du ofte finde nye kartofler, jordbær og friske grøntsager i boder langs de danske landeveje, og mere lækkert bliver det næsten ikke. Velbekomme!

Volvo C40 Recharge

Volvo Cars

Volvo Cars er blandt verdens førende bilproducenter med en ansvarlig vision.

Volvo Cars har et mål om at 25 % af alle Volvo-biler i 2025 skal bestå af genanvendte eller bio-baserede materialer. I 2030 er Volvos mål kun at producere elektriske biler, og i 2040 vil bilproducenten være klimaneutrale og have en komplet cirkulær forretningsmodel.

Volvo Cars er desuden den første bilproducent, der undersøger mulighederne inden for produktion i fossilfrit stål i samarbejde med SSAB.

Volvo Cars har lanceret en ren elektrisk crossover, Volvo C40 Recharge, der ikke blot er rummelig, men som også har en elektrisk rækkevidde på op til 449 km ved ren strømdrift, og som skal bruge bare 28 minutter på en hurtigopladning til 80 procent. Læs mere om bilen her, og find prislisten her.

Volvo C40 Recharge Twin Ultimate. m/ekstraudstyr. Forbrug kWh/km v. Bl. Kørsel*: 223 (WLTP). Batteri: 78 kWh. Rækkevidde* v. bla. kørsel km op til: 449 (WLTP). Ingen CO2-udslip under kørsel. *Påvirkes bl.a. af kørestil, hastighed, vejrforhold, ekstraudstyr. Se mere på www.volvocars.com/dk.

Læs også