Lalandia
Annonce
Rejser

5 tips til en familieferie, hvor du rent faktisk kan slappe af

16. januar 2023
Annonce for Lalandia
Har du børn, har du sikkert opdaget, at en ferie, som skulle have været afslappende, kan være en lettere stresset affære. Her giver vi dig et par tips til, hvordan du slapper af på familieferien – også selv om du har børn med.
Lalandia logo

Forestil dig, at du har lejet et skønt lille sommerhus til dig og familien, og I glæder jer til at indånde den friske luft, lade børnene lege i naturen og komme helt ned i gear.

Men da I kommer frem, regner det, og du bruger feriens første timer på at prøve at underholde børnene indendørs, alt imens du kigger langt efter den dér drink på terrassen, du havde glædet dig til.

Vi kender den alt for godt; følelsen af, at ferien med børn bare ikke går som planlagt, og at vi ender med langt mindre tid til familiehygge end forventet. Men der er et par ting, du kan gøre for at få slappet af på familieferien. Vi giver dig et par tips her.

LALANDIA

Er du klar til en familieferie, hvor du både kan slappe af med spa, saunagus og god mad – og hvor resten af familien samtidig bliver underholdt med vandsjov og masser af leg? Tag i Lalandia i Søndervig, Billund eller Rødby, hvor du finder det store tropiske badeland Aquadome med 28 grader varmt vand, det sjove indendørs legeland Monky Tonky Land og en masse andre aktiviteter som minigolf, bowling, High Jump-trampoliner, skøjtebane og klatrevæg. Du finder også hyggelige restauranter for hele familien og inspirerende butikker.

Hvis I planlægger at besøge Lalandia i 2023, kan I booke nu og spare op til 1.000 kr. på jeres ophold. Brug kampagnekoden RABAT2023. Læs mere her.

Overvej, hvilken ferie I ønsker jer

Der er oftest forskellige ønsker til, hvor og hvordan ferien skal forløbe, og det kan være svært at gøre alle i familien tilfredse.

Derfor kan det være en god idé at holde et familiemøde, hvor I deler jeres forventninger til ferien og taler om, hvad I kunne tænke jer at lave. Vær konkrete, når I udtrykker jeres ønsker, spørg ind til det, de andre vil, og skriv til sidst en liste over prioriteterne. Herunder kan I tale om, at det ikke er sikkert, alt går som planlagt, og at det er helt ok. På den måde undgår I overraskelser og misforståelser og kan måske bedre håndtere eventuelle skuffelser.

Det er vigtigt, at I vælger en feriedestination, hvor der er plads til alle. Måske skal I rejse med onkler, tanter og bedsteforældre, og så kan det være rart at leje et par feriehuse, der ligger ved siden af hinanden. På den måde kan I mødes og spise sammen, men også trække jer tilbage og få tid og ro til jeres egen lille familie.

Overvejer I at leje et feriehus, kan I gøre det ved Lalandia, hvor I samtidig finder aktiviteter for hele familien. Find feriehuse ved Lalandia her.

Sørg for aktiviteter til børnene

Er børnene aktiveret, har de voksne også bedre muligheder for at slappe af. Derfor kan I sagtens tænke børneunderholdningen ind i ferieplanlægningen. Vil I bo tæt på skov, strand eller en forlystelsespark?

Og er vejret koldt og vådt, skal I måske finde et feriespot med indendørsaktiviteter. For børnefamilier kan et feriecenter være et godt bud på en ferieform, hvor børnenes og de voksnes ønsker går op i en højere enhed.
Hvis I besøger Lalandia, har I både vandland og legeland indenfor rækkevidde – og garanti for glade og trætte børn om aftenen.

Store børn og barnlige sjæle bliver underholdt i mange timer i legelandet i Lalandia, Monky Tonky Land, og i det tropiske vandland Aquadome, hvor de kan kaste sig ud i et frit fald i den sjove Tornado, svømme om kap med bølgerne i bølgebassinet eller boltre sig på vandlegepladsen. Der er i alt over 40 vandrutsjebaner i Aquadome i Rødby, Billund og Søndervig, så her er du aldrig afhængig af vejret.

De yngste kan du tage med i Aquadomes opvarmede bassiner. Der er gratis adgang til Aquadome og Monky Tonky Land for hele familien, når I bor i et feriehus i Lalandia.

Husk at medbringe underholdning til børnene i form af malebøger, legetøj, brætspil, iPad, højtlæsningsbøger, høretelefoner til lydbøger og strandlegetøj som fiskenet, skovl, spand og dykkerbriller.

Huskelisten

Det kan være en rigtig god idé at planlægge turen på forhånd og skrive en huskeliste før afgang. Det er nemlig let at glemme noget, når man står i et virvar af bleer og badevinger og snart skal ud ad døren. Du kan opdele din huskeliste i fire kategorier:

  • Tøj: Udover almindeligt tøj, er det godt at huske regntøj, nattøj og badetøj.
  • Toiletsager: Husk solcreme, bleer og ting til nødsituationer som plaster, termometer og Panodil til børn.
  • Legetøj: Har dit barn en yndlingsbamse, må I for alt i verden ikke glemme den. Derudover kan I pakke spil, tegnegrej og bøger til godnatlæsning.
  • Sommerhusting: Skal I bruge ekstra viskestykker, sengelinned eller opvaskemiddel, kan det være en god idé at medbringe det.

Find mere inspiration til huskelisten her.

Planlæg tid uden børn

Det svære ved at have børn med på ferie er, at de kræver tid og opmærksomhed. Derfor kan det være en god idé at planlægge, hvad I vil lave, når børnene er optaget eller sover.

Når børnene er lagt i seng, kan I hygge jer med voksentid i et andet rum. Her kan I åbne en flaske vin, sætte nogle lækre snacks frem og spille et spil eller bare snakke om alt det, I ikke fik tid til i løbet af dagen. Er I en stor familie, der har lejet flere feriehuse ved siden af hinanden, kan børnene lægges til ro i et af husene, mens I fortsætter med voksentid i det andet hus. Hav eventuelt en babyalarm med.

En anden fordel ved at være flere familier afsted er, at I kan skiftes til at tage jer af børnene. På den måde får I alle mulighed for at komme helt ned i gear. I kan tage ud at spise, få en massage eller gå en tur ved stranden.

Er I et par, der tager på ferie med børn, kan I på forhånd aftale, at I hver især får en formiddag eller en eftermiddag fri til alenetid – hvis I har brug for det. Det kan nemlig være tiltrængt efter tid med børnene

I Lalandia kan I lade de større børn lege i Aquadome, mens I selv slapper af i den afstressende spa og sauna. Har du små børn med, er der puslefaciliteter og mulighed for at få varmet en flaske i badelandet, og barnevognen kan stå i feriecentret, mens I spiser frokost.

Efter oplevelserne i vand- og legeland kan I tage tilbage til jeres feriehus og lade børnene tegne eller slappe af foran tv’et, mens I selv læser en bog. Lav selv aftensmaden, eller spring madlavningen over ved at bestille fra en af restauranterne i Lalandia.

Giv jer selv tid til selvforkælelse

Noget af det, der gør det rart at komme væk hjemmefra, er at kunne forkæle sig selv med afslappende oplevelser. Især her i vintermånederne har vi behov for at treate os selv lidt ekstra, så vi kan komme helt ned i gear.

Selvforkælelse behøver ikke være det helt store – bare du husker at give dig selv en belønning for at have klaret dig igennem børnehavemorgener, arbejdsliv og ulvetime. Det kan være en god kop kaffe, en tur ved frisøren, et kvarter med din yndlingsbog eller en eftermiddag i spa.

Før ferien kan I forældre aftale, at der hver dag skal være tid til at opfylde mindst ét af de ønsker, I hver især har til ferien. Om det er at læse et kapitel i en bog, spille et spil sammen eller gå en lang tur hver for sig, er op til jer. På den måde får I begge gjort én god ting for jer selv den dag.

I Lalandia finder du masser af mulighed for velvære i badelandets lækre spaområde. Her kan du for alvor få slappet af i de mange skønne og boblende bassiner. Flere gange om dagen afholdes der saunagus, hvor du kan få ro til både krop og sind.

I Billund kan du prøve en anderledes oplevelse i den særlige biosauna med en temperatur på 60 grader. I Rødby og i Søndervig finder du en panoramasauna, hvorfra du kan slappe af til den smukkeste udsigt over henholdsvis Østersøen og Vesterhavet. I Rødby kan I også booke feriehus med spa og sauna.

Husk også at forkæle dig selv lidt ekstra, når det kommer til dine måltider og pauser. Mens de små sover middagslur, kan du tage en kaffepause på Espresso House i Lalandia, og til aftensmad finder I også masser af muligheder for at spise lækker mad – uden selv at skulle bruge tid på at lave den.

Tilgiv jer selv – og hinanden

Nogle gange går bølgerne højt på en familieferie, og måske kommer du til at sige noget, du fortryder. Det er ikke altid let at holde hovedet koldt og opføre sig eksemplarisk, hvis det ene barn hiver i dig, og det andet har skreget i en time.

Husk, at du ikke er den eneste, der har kommet til at skælde lidt mere ud, end det var intentionen. En ellers afslappende ferie kan hurtigt blive lang og hård, hvis de hyggelige aktiviteter bliver overskygget af dårlig samvittighed.

Aftal på forhånd, at I giver hinanden lidt ekstra line på ferien, og tilgiv hinanden, hvis I kommer til at skælde ud – på børnene og hinanden. Hvad end din partner har kommet til at sige i frustration, kunne du sikkert også godt have kommet til.

Læs også