Rejs til San Francisco og oplev pastelfarvede huse, stejle gader, kabelvogne, søløver og meget mere

5 rejsetips til skønne San Francisco

4. august 2016
af Louise Søgaard
foto: Christian Skovgaard
Moderne kunst og gammeldags charme. Skæve eksistenser og vellønnede tech-nørder. Pastelfarvede huse, stejle gader, kabelvogne – og søløver. San Francisco har det hele – og her får du 5 rejsetips til den helt specielle nordamerikanske by

1. Hippie eller high-tech

San Francisco har længe været kendt som mekka for kunstneriske sjæle, homoseksuelle, bohemer og avantgardister - og hippie-området ”Haight-Ashbury” i det vestlige San Francisso ligner stadig sig selv. Her lugter af cannabis, husene er malet i hver deres farve, og de små butikker sælger alt mellem himmel og jord.

Byen er dog ved at forvandle sig til en højborg for teknologi-virksomheder som Facebook, Twitter, og Google. De vellønnede tech-folk, der tidligere hørte til Silicon Valley, opkøber ejendomme og har gjort byen til Amerikas dyreste.

2. SFMOMA - San Franciscos Museum og Modern Art

Der er stadig kræfter i byen, som kæmper for at bevare den kunstneriske ånd, der altid har gjort San Francisco til noget specielt.

Efter tre års ombygning, åbnede San Franciscos museum for moderne kunst igen i maj 2016. Og med sine tredoblede kvadratmeter og 36.000 kunstværker, rummer museet verdens største samling af moderne kunst. Kræfterne bag museet har ambitioner om at betyde mere for flere, og derfor har de første to etager gratis adgang, og børn under 18 år skal slet ikke betale.

Læs også: Rundrejse i USA - det skal I se!

3. Snup en tur med kabelvognen

Stig på en af de berømte Cablecars for enden af Hyde Street ved Fishermans Wharf. De kører langs spor via kabler under vejen og styres ved hjælp af en manuel bremse. Linje 60 (Powel-Hyde) er den mest populære.

De lokale bruger kabelvognene som transport, men de er bevaret af hensyn til turisterne, som betaler 40 kroner pr. hoved for en selfie i en kabelvogn med en stejl bakke i baggrunden. Lidt dyrt for så kort en tur, men det er alle pengene værd.

4. Søløver i solen og den gyldne bro

For enden af Pier 39-molen soler byen søløvekoloni på tømmerflåder. De stinker og gør som forkølede hunde, men man kan ikke lade være med at blive stående. En sjov og overraskende oplevelse.

Bag søløvernes tømmerflåder troner Golden Gate Bridge, der fører fra San Francisco til fastlandet, Highway 1 og den lille charmerende by Sausalito, som udover en hyggelig landsby-stemning byder på en enestående udsigt fra havnen til San Francisco.

Læs også: 4 tips til Mallorca i efteråret

5. Fængselsøen og farlige flugtforsøg

Midt i det kolde vand ligger øen med det berømte – og nu nedlagte – fængsel, Alcatraz. Rundvisninger på fængselsøen er populære, og det er en god idé at bestille hjemmefra i god tid. Bestil billetter her.

Den guidede tur foregår med høretelefoner, og en guidestemme og stemmer fra tidligere indsatte og fængselsbetjente fortæller om forholdene og de spændende flugtforsøg. Selv uden at være en fan af actionfilm, bliver man grebet af historien og stedet. 

Et godt tip: Bestil den første morgentur for at undgå en masse mennesker på øen eller den sidste aftentur, for den smukkeste udsigt over byen.

Hvornår skal du tage af sted?

San Francisco ligger i Californien, men vejret arter sig ikke som i resten af solstaten. Det er forholdsvis mildt og friskt året rundt, men vinteren er koldere og vådere, og selv i juni og juli kan man stadig få brug for overtøj. Størst sandsynlighed for lune solrige dage er september til november.

Læs mere om San Francisco her.

Kulturrejser Europa tilbyder en rundrejse på USA's vestkyst spækket med oplevelser. Du får både kystbyidyl, storbyferie og storslåede naturoplevelser. Læs mere her!