5 drømmerejser
Annonce
Rejser

5 rejser, vi drømmer om at tage på, når verden igen ligner lidt mere sig selv

18. december 2020
af Aller Creative Studio, annonce for Nyhavn Rejser
Lige nu taler meget imod at stige om bord i et fly og stikke af, men det afholder på ingen måde os fra at drømme. Her får du vores top 5 over rejser, vi gerne vil have i kalenderen snart.
Nyhavn rejser logo

Det er mørkt og koldt udenfor, men lige for vores fødder ligger et nyt år, og vi håber, at det giver mulighed for at catche up på nogle af de rejser, vi har gået og drømt om det seneste år. Selvom Danmark er skønt, så kalder skove, strande, bjerge og vildmark i andre lande også. Vi begynder højt mod nord.

Himlens spektakulære lysshow

Det er et fascinerende syn, når nordlyset oplyser himlen i grønne, blå, røde og violette farver. Selv for de lokale, som oplever fænomenet igen og igen, hører magien aldrig op, for det naturlige lysshow på himlen er aldrig det samme to dage i træk, og lysets uforudsigelige bevægelser er på en gang beroligende og spektakulære og giver en følelse af at være i ét med universet. Nordlyset, aurora borealis, opstår, når elektrisk ladede gaspartikler fra solen rammer jordens magnetfelt og bliver ført videre mod den magnetiske nordpol. Det sker hele tiden, men du kan kun se nordlyset, når det er mørkt. Derfor er vinterhalvåret den bedste tid at rejse på, hvis du vil opleve nordlyset i fulde drag.

De bedste steder at opleve nordlyset finder du lige under nordlysovalen, hvor der er højest aktivitet. Det er f.eks. langs Nordnorges kystområde, i Nordsverige, på Island og i det sydlige Grønland. Besøg f.eks. den norske øgruppe Svalbard, hvor du føler dig som ved verdens ende omgivet af arktisk vildmark med gletchere, forladte minebyer og isbjørne. På øerne er tempoet langsomt og intenst, men du kan vælge at sætte tempoet op med en tur over sneen i hundeslæde.

Nordlys ferie

Drømmer du om at se nordlys, så se mere her.

Uendelig luksus i Israels ørken

Det er muligt, at der er wi-fi på hotellet, men med udsigten til gyldne sandbanker, så langt øjet rækker, og millioner af stjerner om natten, får du med garanti lyst til at gemme mobilen væk og bare nyde freden og følelsen af universets uendelighed. I Negev-ørkenen i Israel er du ikke langt fra civilisationen, selvom det ser sådan ud. Her kan man tjekke ind på det luksuriøse resort Six Senses Shaharut, som er bygget af ørkenens egne materialer og dermed understreger landskabets beroligende karakter. Fra resortet har du udsigt over Arava-dalens fra blandt andet yogastudiet, hvor du kan du lave solhilsener i det spæde morgengry, imens himlen og det golde landskab bliver farvet rødgyldent omkring dig.

Six Senses Shaharut har indendørs pool og en hammam med traditionelle behandlinger, sauna og dampbad, så både hud, muskler og sind bliver forkælet. Også smagssansen bliver forkælet på restauranten, som serverer mad tilberedt med friske råvarer fra restaurantens egen køkkenhave og fra den lokal kibbutz. I løbet af dagen kan du tage på guidede ture i ørkenen til fods eller på kamelryg og blandt andet opleve spektakulære klippeformationer. Som kontrast til det gyldne ørkensand kan du kun en times kørsel fra resortet med snorkel og maske dykke ned blandt kulørte fisk og koraller i Rødehavet – en anden måde at lægge hverdagen bag dig og føle dig som en del af en anden verden.

Kameltur i Israel

Se mere om Six Senses Shaharut i Negev-ørkenen her.

Romantik i ødemarken

Den islandske natur er en evig kilde til inspiration for internationale musikere, forfattere og kunstnere, så hvordan lyder det at tilbringe et par dage – og ikke mindst nætter – i et arkitektonisk glashus med højt til himlen og udsigt til den rå natur med bjerge i horisonten? Panorama Glass Lodge nær den lille by Hella i Sydisland består af kun to små huse, der ligger med god afstand til hinanden, så du ikke kan se naboen. På tre sider af huset samt i loftet er store panoramaruder det eneste imellem dig, vildmarken og himlen. Her får du og din rejsepartner virkelig følelsen af at være bare jer helt alene i naturen. På terrassen kan I året rundt nyde det opvarmede spabad med udsigt til solnedgange, midnatssol eller nordlys alt efter årstiden.

Panorama Glass Lodge på Island

Se mere om Panorama Glass Lodge, Hella, på Island her.

Pilgrimstur til et af Japans mest fredfyldte steder

Du behøver ikke være religiøs for at få en stor oplevelse ud af en pilgrimstur. Det gælder ikke mindst, hvis du besøger tempelbyen Koyasan i Japan. Byen er hovedsædet for Shingon-buddhismen, og siden det første religiøse tempel blev grundlagt her i det 9. århundrede, er der blevet bygget mere end 100 templer her i klassiske trækonstruktioner, der i sig selv signalerer ro og jordbundent håndværk med respekt for naturen. For at komme til den højt beliggende tempelby, skal du først med tog fra Osaka og dernæst fortsætte et kort stykke med en næsten 45 grader stejl kabelbane med udsigt til klipper og skov på begge sider.

Byen beskrives af nogle som et af de helligste, smukkeste og mest fredfyldte steder i Japan. Udforsk byens stille gader i ro og mag, følg en af de gamle pilgrimsruter imellem områdets høje fyrretræer, og prøv at indlogere dig på et tempelgæstehus. Her kan du få serveret et traditionelt, buddhistisk og vegetarisk aftensmåltid og deltage i morgenbønnen ved solopgang.

Tempel i Japan

Se mere om rejser tempelbyen Koyasan her.

Skovbad og glamping

Har du også været mere ude i naturen det seneste år og måske endda på telttur eller camping i hjemlige omgivelser? Så er du måske klar til at tage den et nøk op ad luksusskalaen og tage på et tilbagelænet glamping-eventyr, så snart verden igen er åben. Glamping er en sammensætning af glamour og camping, så hvis du drømmer om at finde ro i smuk natur og om at nyde en varm drik eller et glas vin under himlens stjernetæppe om aftenen uden først at skulle slå telt op og lave mad over et blus, så er glamping det helt rigtige.

Det er ofte, når vi har følelsen af at være alene i naturen langt fra hverdagens støjkilder og aktiviteter, at tankerne får frit spil, og vi får de dybe og uforstyrrede snakke med dem, vi deler oplevelsen med. Det kan f.eks. være på vandreture i skoven eller bare, når vi opholder os i skovens dybe ro. Det har japanerne kendt til længe, og den japanske tradition for at ”skovbade” har efterhånden bredt sig til det meste af verden. ”Shinrin-yoku” er den japanske betegnelse for at opholde sig i længere tid i skoven og tage den ind med alle sanser: lydene af skovens dyr og vinden i trætoppene, duftene af jord og planter og følelsen af blød mos under skosålerne. I Japan er det en anerkendt terapiform til forebyggelse af stress og til at styrke evnen til at være nærværende, så hvad kan være bedre wellness end at gå i seng i ly af skovens træer for derefter at vågne op næste morgen til morgenmad på terrassen og solopgang over trætoppene.

Vil du gå all in på luksus på din næste glampingtur, så tjek nogle af klodens mest eksklusive glampingdestinationer ud hos Nyhavn Rejser. Det kunne være i Cambodias Kardemommebjerge, hvor du kan blive indkvarteret i luksustelte bygget på pæle over en brusende flod med et bagtæppe af uberørt, tropisk regnskov. Er du mere til et tempereret klima og nåleskov, så er de canadiske skove på Vancouver Island i British Columbia et godt bud.

Luksustelt i Cambodia

Find inspiration til et ægte glamping-eventyr her.

Om Nyhavn Rejser

Nyhavn Rejser har siden 1988 arrangeret skræddersyede rejser ud fra den enkelte kundes ønsker til destinationer, som er testet og lever op til krav et om høj kvalitet. Unikke oplevelser skabt af passionerede rejseeksperter, der har rejst i hele verden og håndplukket de bedste steder og oplevelser er essensen af Nyhavn Rejser. Destinationerne dækker hele verden i kategorier fra luksusrejser, rundrejser og familieferie. Med Nyhavn Rejsers pakkerejsegaranti kan du trygt booke din rejse ved Nyhavn Rejser. Læs mere og find din næste rejse her.

Læs også