ENIT – Italian National Tourist Board
Annonce
Rejser

5 rejsemål ved Italiens kyst, du måske ikke kender

28. december 2022
Annonce for ENIT – Italian National Tourist Board
Foto: Shutterstock
Vil du undgå trængslen fra turister, men nyde den italienske sol, madkultur og de historiske seværdigheder? Så vælg en af de ukendte perler ved havet og tage afsted hele den lange italienske sommer. Her får du tips til fem af de bedste rejsemål.
ENIT – Italian National Tourist Board

Drømmer du om sol og strand i smukke Italien – men uden turistfælderne?

Der findes solbeskinnede rejsemål ved den italienske kyst, som stadig er relativt ukendte for de fleste, og her venter fantastisk mad, oprindelige landsbyer, skøn natur og dejlige strande.

Det er bare om at pakke tasken og komme afsted! Her guider vi til fem af de skønneste – og uopdagede – rejsemål i Italien.

Procida

På øen Procida finder du små skønne badebugter. Foto: Comitato Procida 2022

1. Procida: Duften af havet

Procida er den mindste af øerne i Napolibugten og er den helt rigtige rejsedestination for dig, hvis du drømmer om autentisk italiensk middelhavsidyl med levende, lokale traditioner.

På denne ø blev filmen “Il Postino” optaget, og her tager man dagen, som den kommer. I den lille fiskerby Marina di Corricella med de pastelfarvede huse bundet sammen af trapper og stræder går livet sin gang, som det har gjort i århundreder. Fra badebugter og udsigtspunkter kan du nyde solen, duftene og roen.

Procida

Besøg Marina di Corricella på øen Procida. Foto: Comitato Procida 2022

Som kontrast til det stille landsbyliv ved havet er Procida også Italiens kulturelle hovedstad 2022. For at undgå for mange turister er programmerne og aktiviteterne udviklet i samarbejde med øboerne.

En af skuepladserne for kulturårets aktiviteter og kunstudstillinger er Palazzo d'Avalos, der er en imponerende fæstning på øens højeste punkt med udsigt over havet. I løbet af året mødes musikere, kunstnere og performere på Procida med en mangfoldig kulturel dagsorden, som alle er velkomne til at deltage i. Den større ø Ischia ligger tæt på og er en fin kombination med sine varme kilder, og der er også et større udbud af hoteller.

Læs mere om Procida her.

Paolo_Barone

Nyd afslapningen på den sydlige spids af Sicilien. Foto: Paolo Barone

2. Marzamemi: Italienernes hemmelighed

På Siciliens sydspids, hvor det blå vand møder lyse kalkstensklipper, ligger der en bedårende fiskerby. I Marzamemi er torvet Piazza Margherita fyldt med udendørs caféer om sommeren, og i landsbyens gyder tilbyder lokale håndværkere smukt malet keramik og kunstfærdigt læderarbejde.

Fra Marzamemi kan du tage på en række spændende udflugter. Små barokbyer som Noto og Modica brillerer med deres unikke arkitektur, og i sidstnævnte får man stillet sin lyst til søde sager, for her er der lange traditioner for chokolade, og butikkerne spreder dufte af kardemomme, citron, rødvin, mynte, kanel og pistacie.

Sicilien

Marzamemi har et charmerende landsbycentrum. Foto: Paolo Barone

Langs kysten lokker Vendicari-reservatet med fine stier og nogle af de smukkeste strande. Der venter flere fine naturoplevelser i den kilometerlange kløft Cavagrande del Cassibile, hvor floden snor sig indrammet af naturlige kalkstenstrapper, som man kan svømme ud fra.

En sejltur rundt om øen Isola di Capo Passero, der er trækfuglenes foretrukne stop på vej til Afrika, giver lidt afkøling på en varm dag. På de lune aftener kan du nyde masser af fisk og skaldyr, vegetariske retter med blandt andet solmodne tomater fra nærliggende Pachino.

Læs mere om Marzamemi her.

Sardinien

Bad i det azurblå vand ved Cala Fuili på Sardinien. Foto: Marcello Chiodino

3. Gennargentu: Betagende natur og romantiske strande

Italiens næststørste ø byder på både sol og salte bade, og alt fra luksusresorter til den rene vildmark. Naturen er ofte dramatisk og til tider gold, men strandene, der indrammer Sardinien, er vidunderligt indbydende.

Midt på den uberørte østkyst finder du området Golfo di Orosei, og med de 40 km strande og badebugter er der nok til en hel sommer.

Nationalparken Gennargentu strækker sig ind i landet og er et næsten uberørt naturområde, der byder på fortryllende naturoplevelser til fods eller måske endda til hest.

Cagliari Sardinien

I Sardiniens hovedstad, Cagliari, er der muligheder for shopping, kultur og restaurantbesøg. Foto: Sean Pavone – iStock af Getty Images

De romantiske strande med blødt sand, glatte klipper, stalagmitgrotter og turkisblåt, klart vand nyder du bedst i maj-juni eller september. Cala Mariolu og Cala Fuili er to af de strande, du helt sikkert gerne vil besøge.

Historie, arkæologi, traditioner og kunsthåndværk spiller alt sammen en central rolle på Sardinien, og køkkenet er både spændende og aromatisk. I disse regioner står der ofte culurgiones på menuen: smukt sammenflettede ravioli med hvidløg og mynte. Den regionale vin Cannonau er rig på antioxidanter og passer godt til retten.

Læs mere om Gennargentu her.

Po delta

Po-deltaet er et paradis for flamingoer. Foto: APT Servizi Emilia Romagna

4. Po-deltaet: Oasen ved vejens ende

Deltaet, hvor floden Po løber ud i Adriaterhavet, er ukendt land for langt de fleste. I naturreservatet, hvor mødet mellem ferskvand og saltvand spiller hovedrollen, kommer du frem til fods, på de fine cykelstier eller med båd. Her er gode muligheder for fuglekiggeri, sejlads med båd og kano samt wind- og kitesurfing.

I naturparken er der også kilometervis af bløde, gyldne sandstrande, som møder et roligt hav, hvor der ikke er så dybt – hvilket er perfekt til en familieferie.

Po-deltaets byer og fiskerlandsbyer har stadig deres oprindelige charme og lokale traditioner, såsom ålefiskeriet, der hvert efterår afsluttes med en stor ålefestival.

Comacchio italien

Fredelige Comacchio midt i Po-deltaet kaldes også "Lille Venedig" og er et perfekt stop på cykelturen. Foto: Vanni Lazzari.

Lagunebyen Comacchio går også under navnet "Lille Venedig" på grund af sine kanaler, broer og smukke arkitektur.

Gå heller ikke glip af en tur til UNESCO-byen Ferrara. De imponerende bymure er et spændende stop i sig selv, og det er helt oplagt at tage turen på cykel.

Fra badehotellerne i deltaets nærområde kan du også nemt besøge de fine kulturbyer Bologna, Modena og Ravenna med hver deres unikke karakter.

Regionen Emilia Romagna er rigt velsignet med gastronomiske traditioner. Besøg oste- og skinkeproducenterne, prøv den ægte balsamicoeddike, lær at lave tortellini – og nyd det!

Læs mere om Po-deltaet her.

Cilento

Små fiskerlandsbyer som San Marco di Castellabate byder velkommen i Cilento. Foto: Agenzia Campania Turismo

5. Cilento: Strandliv med historisk vingesus

Idylliske strande, billedskønne landsbyer, spændende arkæologi og grønne bjerge gør Cilento til et af de mest indbydende områder i Italien. Det er ovenikøbet et relativt ukendt område for de fleste turister, så du får det måske helt for dig selv.

Nationalparken Cilento e Vallo di Diano ligger et stykke syd for Napoli og byder på en dejlig kombination af kultur, naturaktiviteter og dovne dage ved havet. Cilento er også et af de steder, som ifølge Unesco er fødestedet for middelhavskosten, og indbyggerne her lever et langt og godt liv.

Paestum

Gamle templer vidner om en stolt historie. Foto: Agenzia Campania Turismo.

Følg middelaldervejene, der snor sig gennem nationalparken, og tag for eksempel til højtbeliggende Castellabate. Her får du middelalderlig charme og en mageløs udsigt.

Havne og strande kan du finde i det hyggelige Santa Maria di Castellabate lige nedenfor.

Udgravningerne af den antikke by Paestum ligger et stenkast fra sandstrandene og er et must for enhver, der er interesseret i historie.

Omkring Palinuro og Scario er der skjulte badebugter, som man kan komme til på en lille sejltur. Hvis du er heldig, løber du ind i en folkefest, som for eksempel “Til bords med prinsesse Costanza”, der hvert år afholdes i august.

Læs mere om Cliento her.

OPLEV ITALIEN

Find generel information om Italien og flere tips om seværdigheder og oplevelser på Italiens officielle turistbureaus hjemmeside.

Læs også