5 naturskønne ruter: Her skal du hen på din næste gåtur

Svanninge Bakker

Annonce
Rejser

5 naturskønne ruter: Her skal du hen på din næste gåtur

5. april 2022
Annonce for Skechers. Foto: Shutterstock
Der er ikke noget som en gåtur under åben himmel, der kan få energiniveauet og livsglæden i top. Her får du fem forslag til flotte ruter i Danmark, der alle er under 10 kilometer.
skechers logo

Mangler du inspiration til næste søndagstur, venindetur eller bare en dejlig gåtur i naturskønne omgivelser, så er du kommet til rette sted. Her har vi nemlig samlet fem gode gåture i nogle af Danmarks skønneste områder – og så er de alle på under 10 km, så de fleste kan være med.

Flere af turene kan desuden både forlænges og forkortes, da mange af områderne byder på flere forskellige ruter og også sagtens kan nydes på en tur, hvor I blot går rundt på må og få. Naturoplevelsen er skøn uanset hvad – og så er der næsten garanti for godt humør. For hvad er egentlig bedre end en gåtur under åben himmel?

Her får du vores 5 bud på gode gåture og destinationer i Danmark.

1. Rubjerg Knude (Jylland)

Naturen ved Rubjerg Knude er helt enestående. Her kan du nyde udsigten over Vesterhavet, der møder den sanddækkede kyst og de høje skrænter. En særligt populær attraktion i området er selvfølgelig Rubjerg Knude Fyr, der i 2019 blev rykket 80 meter ind i landskabet for at sikre det mod at styrte i vandet, og som nu tårner sig op i et nærmest ørkenlignende landskab.

Går turen til Rubjerg Knude, kan du enten vælge at gå planløst rundt i området, eller du kan følge en af de afmærkede ruter i området. En smuk rute starter f.eks. ved resterne af Maarup Kirke, hvor du også finder en parkeringsplads. Gå langs Nordsøstien mod syd og forbi fyret, Slugten og Grønne Rende, og tag så stien til venstre mod Rubjerg Klitplantage. Her kan du med fordel tage en lille rundtur, inden du vender snuden tilbage mod Maarup Kirke.

Turen er ca. 9 km.

2. Røsnæs (Sjælland)

Kan du lide stier, der følger landskabets mange sving, fald og stigninger, så vil du sætte pris på (na)turen på Røsnæs – Sjællands vestligste punkt, der ligger på en spids lidt ud for Kalundborg. Den fulde vandrerute kaldet “Røsnæs Rundt” er på 25 km, men vil du korte noget af ruten, kan du nøjes med blot at gå “Næsset Rundt” – og så får du stadig en utroligt flot tur med havudsigt hele vejen rundt om spidsen, om end den er noget kortere.

Start ved parkeringspladsen på Røsnæs Naturskole og gå så mod Vågehøj, hvor der venter dig en fantastisk udsigt over havet. Fortsæt på rød sti et par hundrede meter mod øst, og følg så grøn sti mod fjorden. Herefter går du hele turen rundt om spidsen langs fjorden, til du når Nordre Mademose – herfra kan du igen hoppe på rød sti, der fører dig tilbage til Naturskolen.

Turen er ca. 6 km.

3. Svanninge Bakker (Fyn)

Lidt nord for Faaborg finder du det smukkeste, bakkede landskab – Svanninge Bakker. Fra bakketoppene har du et godt udsyn til Det Sydfynske Øhav, og du kan møde masser af græssende dyr undervejs. I området kan du vælge at gå rundt på må og få, eller du kan følge en af de flere markerede ruter.

En særligt populær rute er Panoramaruten. Lang er den ikke, men så er der til gengæld masser af tid og overskud til at stoppe op og nyde naturen undervejs. Ruten starter ved parkeringspladsen ved Restaurant Skovlyst på Odensevej. Stien er markeret med røde pile og går rundt i en cirkel. Har du lyst til mere, når du igen står tilbage ved restauranten, kan du med fordel krydse vejen og begive dig ud i det flotte naturlandskab på den anden side: Svanninge Bjerge.

Panoramaruten er ca. 3 km.

Vælg gode og støttende sko til gåturen

Der er ikke noget som en tur ud i det blå, men for føddernes skyld bør det ikke være med klipklapper på. Find i stedet en god og støttende sko til din næste gåtur. I gallerierne finder du bud på sko, som er gode for fødderne.

Gode sko til gåturen

4. Mols Bjerge (Jylland)

Fra det ene kuperede landskab til det andet – men der er nu engang så dejligt på bakketoppene! Har du endnu ikke været forbi Mols Bjerge, så har du virkelig en god tur til gode. Her er der bronzealderhøje, så langt øjet rækker, blomster, bær og masser af lyng. Du kan desuden være heldig at møde nogle af bjergenes beboere i form af vilde heste og højlandskvæg.

Der er masser af ruter i Mols Bjerge, og blandt de populære er Bjergetapen på 20 km. Denne kan også forkortes, så du kun følger den nordlige del. Start i så fald ved parkeringspladsen over for Femmøller Efterskole, og følg stien markeret med hvid pil. For ikke at komme på den fulde rute, skal du være opmærksom kort efter Bisgyde Høj, hvor du skal smutte til venstre ad en grusvej, der er skiltet som “genvej”. Så rammer du Bjergetapen igen, men korter en del af ruten.

Denne tur er ca. 10 km.

5. Jægersborg Dyrehave (Sjælland)

Hvad end du bor i København eller er turist i byen, så er en tur forbi Dyrehaven næsten et must. Selv om byen ligger lige ved siden af, føler du dig med det samme langt væk, når de høje bøge- og egetræer omslutter dig. Og dyrelivet kan skam også opleves på helt tæt hold – store flokke af hjorte holder nemlig til i området, og man kan tit komme imponerende tæt på.

Du kan vælge ture lidt efter længde og humør, men vil du gerne bruge et par timer i området, kan du med fordel gå fra Klampenborg Station og via Klampenborgporten ad Peter Liebs Vej, Ulvedalsvej og herefter Kongevej til Eremitageslottet. Her kan du gå lidt rundt i området bag slottet, og til slut gå ad Dalvej tilbage mod dit udgangspunkt.

Turen er ca. 10 km.

De rigtige sko til fødderne

En lang gåtur kræver sko, der er gode at gå i. På den måde passer du på dine fødder, og samtidig kan du nyde turen bedre. Se vores bud på sko, der er gode for fødderne, i gallerierne.

Gode sko til din gåtur

Skechers Arch Fit – skoen, dine fødder vil takke dig for

Skechers Arch Fit er en ny type indersål med fokus på svangstøtte. Skechers Arch Fit indersålen er udviklet på baggrund af 20 års data og 120.000 fodscanninger. Arch Fit giver stabilitet, balance og støtte, da fodens tryk fordeles jævnt over svangen. Skoen tåler maskinvask (gælder ikke skind) og findes med og uden snørebånd og i et stort udvalg af farver. Er du meget på fødderne i løbet af dagen, eller kan du bare godt lide at gå en tur, så er Skechers Arch Fit perfekt til dig.

Du finder din nærmeste Skechers forhandler på skechers.dk.

Læs også